Zijn Poetin en Trump partners?

Bij vele heerst het vermoeden dat zelfs nog voor het huwelijk ‘Trump en Poetin’ van start zou gaan deze al reeds gebroken is. En inderdaad zijn er redenen om aan te nemen dat datgene wat de meeste verwachtte, een hechtere relatie tussen Amerika en Rusland, er niet van komen zal.

Op 16 februari zei Donald Trump zelf nog dat de hele houding omtrent Rusland een list was. “Ik heb niets te doen met de Russen. Ik heb in jaren geen telefoontje gepleegd richting Rusland”, aldus Trump. Beide heren hebben elkaar gesproken omstreeks de inauguratie van Donald Trump. Hij werd gebeld door Vladimir Poetin. Beide heren hadden een opvallend lang en tevens goed gesprek. Over de inhoud van het gesprek is niet veel bekend. Het gesprek staat te boek als ‘geclassificeerd’.

Maar dan toch deze video:

Inmiddels staat Donald Trump bekend om zijn vijandige opstelling tegenover diverse naties. Daar laat hij zich geregeld over uitspreken. Opvallend echter is dat hij zich nog nooit tijdens zijn presidentschap vijandig heeft opgesteld tegenover Rusland.

Donald Trump will “attack anyone and everyone” but Vladimir Putin is “immune”. […] “Our new president will attack everyone and anyone. He will attack the cast of Hamilton, he will attack Chuck Schumer, he will attack our allies, Mexico, Australia, Germany, he will attack the intelligence community,” Mr Himes said. – Jim Himes, lid van het Huis van Afgevaardigden

Hoewel er weinig van vriendschap of partnerschap te bespeuren valt, kan het tegenovergestelde ook niet hard gemaakt worden. De situatie kan dus van twee kanten bekeken worden en zouden we ons kunnen afvragen of het telefoongesprek tussen Trump en Poetin hier iets mee te maken zou kunnen hebben.

19 reacties

 1. Trump weet dat op het globale schaakbord allerlei stukken door de oorlogszuchtige Clinton neocons illegaal verwisseld zijn en begint het potje gewoon opnieuw. Het wordt nu een potje globalisten (Soros, Clinton, jesse klaver, pechtold,marx rutte, pol pot, MH17, merkel, Hitler, juncker, kapo schulz en Tony Blairer) versus de nationalisten(Trump, Le pen, wilders en Petry). Dat wint Trump met een landslide.

  1. U denkt dat alleen deze passief spelende partijen schaak spelen, maar wij spelen op de achtergrond ook gewoon actief mee.

   Door u voornoemde partijen menen dat zij met Koning, Dame en Torens een overwinning zullen bewerkstelligen, niets is minder waar.

   Overige midden stukken, inclusief de pionnen kunnen het verschil en de partij beslechten.

 2. De grootste geo-politieke blunder der 21 eeuw is tot heden door de VS begaan.
  2012 Rusland geeft aan Obama aan dat de enige militaire basis buiten Rusland voor hen heilig is.
  2013 VS trekt zich er niets van aan en gaat verder met het omver werpen van het Assad regime.
  Het gifgas tafereel komt op de bühne en Rusland neemt het voortouw om vanaf heden Assad openlijk te ondersteunen en Syrië onder gezag van Rusland te behouden.
  Strafor, hr Friedmann doet er nog een schepje bovenop door Rusland een regionale macht te noemen die niets internationaal te zeggen heeft.
  2014 Oekraïne crisis en regime chance door VS duidelijk om Rusland te provoceren dat zij ingrijpen in Oekraïne.
  Helaas laat Rusland zich niet in de val lokken van VS gelijk aan Afghanistan 1979 maar doet slim via een referendum de Krim inlijven bij Rusland en zo de HOOFDPRIJS der VS wegkapen.
  Omdat zodoende de VS geen militair brughoofd heeft in en om de zwartezee.
  Rusland start met zijn actie in Syrië en bereikt na 2 jaar dat feitelijk de rol voor de VS er is uitgespeeld en niet alleen Syrië maar het gehele midden oosten.
  2014 jullie komen er sancties van VS/EU via een falsflag operatie middels de MH17.
  Alles wat zich hierna heeft afgespeeld in de EU, VS en midden oosten heeft Rusland STERKER gemaakt en het westen op een neergaande spiraal gebracht.
  De rede hiervan is dat door de sancties maar ook het gedrag van de VS in de zuid Chinese zee dat CHINA en RUSLAND tot elkaar veroordeeld werden en strategisch partners werden en worden voor LANGE tijd, zij kunnen niet anders al zouden zij het willen.

  China en Rusland maar ook India dat word de nieuwe wereld orde en de BAAS.
  Simpel, Rusland lost deze maand zijn laatste restje schuld af bij de internationale banken en dus FED en koppelt zich los daarvan.
  China heeft wel veel schulden maar voornamelijk onder eigen gelederen en bezit 30% van de schuldbewijzen Dollar en is zo de baas over het reilen en zeilen VS omdat deze schuldbewijzen op de valuta markten brengen de dollar en dan ook de VS volledig vleugellam maakt.
  En zonder muntjes is het moeilijk oorlog voeren omdat de poppetjes weglopen is al vele eeuwen het geval gek he er is niet veel veranderd eigenlijk.
  Heden weet hr Trump verdomd goed dat Obama het totaal verziekt heeft en heden handelen zij ernaar om te redden wat er nog te redden is, NIETS DUS.
  Het blijkt wel uit het bezoek van minister van VS aan China waar deze VS minister China dreigt dat zij hun banden met Rusland moet verbreken anders volgen er economische sancties.
  Antwoord China, moet ik heden opdracht geven, telefoon in de hand, om de totale export naar VS te stoppen?.
  Tilderman kreeg zowat een beroerte maar het geeft aan waar de macht de VS is VERDAMPT.

  1. China is geen exportland, alleen een maak land. Als bijvoorbeeld Apple de telefoontjes weer in de VS laat maken heeft China een probleem.Rusland maakt helemaal niets, behalve olie en gas. De schalie productie in de VS stijgt gigantisch, dus daar hebben Rusland, de saudi criminelen en China ook geen voordeel bij. De VS is nog lang niet uitgeteld.China en Rusland hebben economisch op hun binnenlandse markt veel grotere problemen dan de VS. Voor 100 dollar per maand werken in Rusland en China levert geen BNP op.De binnenlandse consumptie in de VS is 70%van het BNP, minder afhankelijk dus van export zoals China en Rusland. Dat weet Trump ook.

   1. Ga eerst eens een kleine studie maken over internationale handel en kom daarna terug met inhoudelijke zaken.
    Wat je nu opschrijft slaat totaal nergens op.
    Alles wat een land inkomt is import en alles wat het land verlaat is export.
    Dat heeft totaal NIETS te maken van en wie de eigenaar is.
    De toegevoegde waarde bepaalt of en wie er winst op maakt.

    1. De toegevoegde waarde wordt door Apple pas toegepast nadat het product China verlaten heeft en na een productie prijs van een habbekrats.Wat nou winst voor China. De dozenschuivers in de Rotterdamse haven hebben ook geen meerwaarde voor de export.Jij denkt alleen in getalletjes, niet in werkelijk verkregen waarde.

     1. Het oog van de meester maakt het Paard vet.
      10 dubbeltjes is meer als 4 kwartjes.
      Wilt u ook even nadenken over het volgende, wat in het westen 100 dollar kost kost in China of Rusland 1 dollar de hoofd oorzaak hiervan is de hoge tot toren hogen belastingen die maar blijven stijgen heden al gem. EU 76,3% t.o.v. die landen 13%

      Voorlopig gaat heden China samen met Rusland middels een investering 3000 miljard de komen 20 jaar de republiek Komi industrie en de bodemschatten ontginnen.
      In deze republiek ligt ca 4X de hoeveelheid van wat de mensheid tot heden uit de aarde heeft gehaald.

      Wij het westen maken zich druk over een zangeresje die de Oekraïne niet in mag of Russische sporters die doping gebruiken het klopt als bus helaas geld dat voor elke sporter op de gehele wereld.
      Wij het westen maakt zich onmogelijk in de wereld politiek en krijgt straks eerst een kaakslag en 10 tellen om daarna door te krijgen dat wij achter het net aan het vissen zijn.
      Dus feitelijk verdienen wij maar ca 37% meer als hen en dat verklaard dat de dozenschuivers niets verdienen maar al het kapitaal wat rond gaat zonder meerwaarde kost alles.

     2. Wat is 3000 miljard op twee miljard inwoners de komende 20jaar, voor elke Chinees een ijsje ontginnen dus. Dat de belastingen dankzij de Chinezen hier zo hoog zijn is geen nieuwtje. Dat we daarom terug moeten naar eigen soevereine productie met export is de oplossing, zei Trump ook(op mijn advies).

     3. U kunt nog veel leren van de verkregen en reeds aanwezige kennis van Bartje.

      Bewijs maar eens inhoudelijk, dat u dat u over meer of betere info beschikt dan hij, zonder dat uw ego de overhand heeft.

     4. Ik zou nooit twijfelen aan de almachtige kennis en onbaatzuchtige houding van bartje en jou over jullie zelfkennis en arrogantie, ik zie daar de zin ook niet van in.Un fait complit.

     5. houden het wel gezellig in discussie en een kat houd een ieder bij de les.

   2. En je olieverhaal is ook kul.
    Dat bleek wel afgelopen maand per 1-3 was de EU aan de beurt om de verminderde produktie olie ex Rusland niet te verkrijgen en gelijk staan de EU raffinaderijen te gillen dat hun installaties niet zonder de Russische olie kunnen.
    Het waarom is kwaliteit in de inhoud aan energie en reststoffen.
    Het echt niet zo dat de schalieolie uit de VS overal op de wereld even in de processen verwerkt ken worden.
    Zonder grote aanpassingen.

    1. Tot 1jaar terug was het bij wet verboden in de VS (texas wti) olie te exporteren. Sinds de opheffing ervan is de olieprijs in elkaar gedonderd.

  2. Mooi verwoord stuk Bartje.
   Komt dit geheel uit uw eigen koker, of heeft u hier nog betrouwbare bronnen voor geraadpleegd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: