Poppenkast: verwarring en tegenstrijdigheden

Wie de laatste jaren de politici en de politiek nog een beetje volgt die moet inmiddels toe zijn aan heel veel rustgevende middelen en een dwangbuis om spasmen tegen te gaan. Poppenkast links en rechts, van boven en beneden. Als gewoon mens is het om gek van te worden. Alleen Jan Klaasen kan er nog jaloers op zijn. Zo veel verwarring en tegenstrijdigheden, steeds weer nieuwe verrassingen. Nieuwe uitleg, herinterpretaties en het oprekken van uitspraken en besluiten.

poppenkast nederland

Diederik Samson, de PvdA en de JSF

Samson op Prinsjesdag: We kunnen het betalen, het past, het hele kabinet is voor. Samson bij Pauw en Witteman: Euh, de PvdA achterban moet nog beslissen. Ik weet echt nog niet of we ja kunnen zeggen. Er moeten nog veel vragen worden beantwoord. Maar als er antwoorden komen die precies passen bij wat de PvdA wil dan gaan we natuurlijk akkoord. Maar… mijnheer Samson, die achterban van u die wil helemaal geen JSF, die achterban is van mening dat u een soort dictator bent, alleen voor uw eigen mening gaat en helemaal niet kunt luisteren, bandopnamen maakt en kadaverdiscipline eist.. Herkent u dat? Euh, dat is mij niet helemaal onbekend maar… en zo gaat het nog een tijd verder.

Hoera: Op naar een participatiesamenleving

Voor wie niet weet wat deze term betekent hier de betekenis die het kabinet en de politici er aan geven. De burgers moeten direct en indirect meer en meer betalen terwijl ze er steeds minder voor terug krijgen. Ieder moet, weer en meer, voor zichzelf zorgen, daarnaast ook klaar staan voor de buren en de familie. Ouders moeten zorgen voor de kinderen en de kinderen voor de ouders. Zelfredzaamheid en een terugtrekkende overheid. Wat Rutte en Samson ons vertellen is als water gemengd met olie. Enorme, langs elkaar gaande, spraakwatervallen, die ons meer dan achterdochtig zouden moeten maken. Wie snel en heel veel praat die heeft wat te verbergen. Wat niet met weinig woorden te zeggen is krijgt al snel een verdacht luchtje.

De vooruitzichten zijn slecht

Zoals het er nu uitziet is de kans groot dat het kabinet de vier jaar niet haalt en dat zou ons burgers blij moeten maken. Alle plak en knipwerk, het aan elkaar breien van lapjes en stoffen die niet bij elkaar passen, het stellen van kwantiteit boven kwaliteit, dit alles maakt het alleen maar slechter in plaats van beter. Allemaal verloren tijd. Zoals het er nu voorstaat zullen nieuwe verkiezingen ons echter ook geen oplossingen brengen. Zo lang het oude stelsel, van niet meer bij deze tijd passende, politieke partijen, vakbonden en lobbyorganisaties, in takt blijft, zitten we steeds weer in dezelfde cirkel en met het zelfde beperkte aantal zogenaamde vertegenwoordigers van ons burgers. Met nog meer woorden, nog meer lastenverhogingen en een uitbouw van de participatiesamenleving op basis van verkeerde grondslagen, zullen we er echt niet gaan komen.

Wat we nodig hebben

Imagination is more important than knowledge. Droombeelden, inspiratie, visie, scenario’s en plannen, liefde en respect voor het leven, oprechtheid, eerlijkheid,  duidelijke eisen rond zelfredzaamheid, een beperkte overheid die te vertrouwen is, die zorgt voor lage lasten  en ook op de langere termijn een duidelijke koers durft te volgen, dat is wat we willen en nodig hebben. Met graagte zou ik honderd mensen uit willen zoeken om Nederland opnieuw op de kaart te zetten. Jong en oud, vrouw en man. Ik weet zeker dat er onder de lezers van Biflatie heel wat gegadigden zijn die zich maar al te graag zouden aanmelden.

40 reacties

 1. Ben, ben je niet wat naíf (krijg die verdomde dubbele punt niet op de i)?
  Zodra je in de politiek verzeild raakt, trekt de AIVD je na en kun je er op rekenen, dat er ergens wel foto’s van je (in welke sexuele houding dan ook) rondspoken, waarmee je gechanteerd kunt worden. Waarom denk je dat, hoe heet die gast ook weer, oh, ja Bakellende, nog met veel bravoure beweerde “Nederland zal geen last van deze crisis hebben”. Of wel je bent totaal geschift, of je wordt gedicteerd om zoiets imbeciels te zeggen. Ik wed op dat laatste…

 2. Ik denk graag mee Ben. Een basiseconomie naast een duurzaam gefundeerd kapitalistische tegenpool is m.i. DE optie om de machtsbasis bij het volk te leggen en te houden, gepaard gaande met Freegold.

  Een basiseconomie is de ultieme verzorgingsstaat, met arbeid als fundering.

  Nog 99 te gaan.

  1. Ehhh, na de crash dan he Ben? Je denkt toch niet dat ik me ga uitsloven voor het onwetende gepeupel, varierend van HR spinnen tot file rijdend narcistisch middle management en slimme bonusbazen?

   Duh….

 3. Beste Ben, een goed gebaar. Alleen met 100 bezielende mensen met visie gaan we het niet redden tegen de gevestigde orde. Het hele systeem is ziek, de politiek is hersenloos en de financiële markten regeren. Dat wordt vechten tegen de bierkaai. De mensheid in de verwaande westerse schuldenlanden zijn in slaap gewiegd. Na 5 jaar achteruitgang zullen ze langzaam ontwaken en ontdekken dat er geen redding meer is. De rente- en aflossingsverplichtingen zuigen de belastingbetalers leeg. De chaos gaat toeslaan. Tussentijdse verkiezingen zullen niet de daadkrachtige politici opleveren die we nodig hebben. De intellectuelen die weten hoe wankel de boel er bij staat zullen heel goed weten dat het fiatgeldsysteem met al zijn verwevenheden onmogelijk valt te repareren. Het is een kwestie van jezelf indekken tegen datgene wat komen gaat. Ieder voor zich en God voor ons allen. Pas in de grootste chaos zullen vanzelf de leiders opstaan. Maar de geschiedenis leert ons dat vaak eerst de radicale extremisten dan proberen de macht te grijpen. Dan kies ik toch maar voor jou en je honderd volgelingen…

 4. Nog iets verder naar het verleden en nog zo’n uitspraak van Balkellende: Na het zuur komt het zoet. Nou weet ik niet op welk zoet hij toen ooit gedoeld heeft. Nee, we kregen er nog eens een crisis achteraan en inderdaad daarvan werd overigens gezegd dat die wel over zou waaien.

  Wat ik nou nooit snap is dat die goed betaalden altijd wegkomen waar de gewone werkende burgers nou helemaal niet mee wegkomen.

  Als ik net iets te vaak mijn werk korter plan dan ik er werkelijk voor nodig heb en er dus iets langer voor nodig heb, word ik er uiteindelijk gewoon uitgegooid. Als ik iets plan met allerlei open eindjes of als ik zeg we moeten wel op deze manier doorgaan idem dito.
  En als ik er dan uitgetrapt word dan moet ik een advocaat betalen die gaat kijken of ik überhaupt wel in aanmerking kom voor een WW-uitkering, iets waar je al jaren en jaren premie voor hebt betaald.

  Iemand uit de politiek of een vaag bestuurlijk ‘deskundige’:
  Ja… ehhh… Nee… We zitten nou eenmaal aan HET contract vast.
  Ja… ehhh… Nee… Het duurt nou eenmaal wat langer (We hebben geen clausule opgenomen als het langer gaat duren.) Het Rijksmuseum gaat open als het AF is.
  Ja… ehhh… Nee… Het kan nou eenmaal wat duurder worden (We hebben geen clausule opgenomen over de prijsstelling.) De JSF heeft gewoon een beetje een fluctuerende prijskoers.
  Ja… ehhh… Nee… Het is heeeel moeilijk om een onderzoekje te doen naar de leverancier van de Fyra. Weten wij veel dat ze in Denemarken al 13 jaar met treinen van Ansaldo Breda lopen te klooien en dat ze daar in Denemarken zelf uit pure wanhoop die treinen draaiende proberen te krijgen. Tja ach. Tis ook zo’n klein landje he dat Denemarken, dat zie je gauw over het hoofd.
  Ja… ehhh… Nee… Noord-Zuidlijn in Amsterdam zegt u ?…
  Ja… ehhh… Nee…

  ‘Zij’ doen alles wat wij absoluut niet mogen.
  ‘Zij’ hebben pas echt een goed salaris.
  ‘Zij’ krijgen pas echt leuke bonussen.
  ‘Zij’ krijgen gewoon een vette oprotpremie als ze het te bont hebben gemaakt.

  Ja… ehhh… Nee…

 5. Er zijn al jarenlang enkele kleine splinterpartijen actief waarvan enkelen naar mijn mening een behoorlijk goed uitgedacht programma presenteren. De bestaande grote partijen hebben al dubbel en dwars bewezen wat we van ze mogen verwachten.
  Als dat niet bevalt waarom dan niet eens op zo’n onbekende partij stemmen als we zo nodig verandering willen met z’n allen?
  Ik kreeg voor de verkiezingen het verwijt van de “strategische stemmers” om mij heen dat ik mijn stem zou weggooien door op een splinterpartij te stemmen die toch geen zetel zal krijgen (maar met die mentaliteit zal er nooit wat veranderen). Balend van hun eigen keuze hebben ze dat ondertussen allemaal ingeslikt en ik sta nog steeds pal achter mijn keuze -een partij die nog geen 2500 stemmen heeft gehaald.
  Volgende keer weer; ik wil namelijk WEL verandering.
  Waarom op een partij stemmen die al bewezen heeft dat ze de boel verkloten terwijl er ook partijen zijn die dat nog niet bewezen hebben?

   1. het is goed om eens out of the box te denken….partijen als PvdA, VVD, CDA en PVV kennen allemaal populisten en dezelfde sponsoren(!).

    Verdeel en heers heet het spel; maak kampen en laat ze hun energie tegen elkaar weglopen.

    Ik ken een partij in opkomst…wil niet persé zeggen dat dàt het moet zijn, maar verdiep je eens rustig. Wat mij aanspreekt is het geluid: waarom kunnen ogenschijnlijke tegenpolen niet samen?

    http://www.groenrechtsnederland.nl/

   2. Libdem.
    Maar er zijn altijd wel een paar “splinterpartijen” waarvan het ten minste de moeite waard is om de programmas’s door te lezen, temeer omdat zij niet de kans krijgen om zich via de MSM te profileren.

 6. Knowledge is more important than imagination, zult u bedoelen. Dromen zijn bedrog als je ze niet met kennis en kunde realiseert in de praktijk. Maar het een niet zonder het ander. U mag mij benaderen, ook als niet uw uitverkorene. Dan kan ik u tonen hoe je realiteit naar dromen kunt buigen. Alleen. Met honderd man, of meer. Koen Dil kent mijn emailadres.

 7. Leuk verteld. Ieder weldenkend mens in Nederland weet dit wel. Natuurlijk, het zijn er niet veel want dit volk is hersendood gemaakt door onze eigen NOS. VARA. DWDD etc. Komt er wel iemand in de buurt van de waarheid met gevaar voor de zittende maffia dan weet u wel wat er gebeurt. Zie Janmaat, Fortuyn en Wilders. Nee dit land is terminaal.

  1. Inderdaad Hans, enkel niet alleen het land is terminaal; de hele westerse, hedonistische dictatuur is terminaal.

   Ze is zoals de fanatische islamistische wereld, alleen aan de andere zijde van het gestoorde bi-polaire spectrum.

 8. Bladibladibla…

  Feit is dat er machten zijn die steeds meer macht willen.
  Erover praten helpt niet, er is maar 1 ding en dat is actie.
  En aangezien de massa slaapt is de beste actie die je nu kunt nemen is actie om voor jezelf een situatie te creeren dat je zoveel mogelijk buiten het systeem kan gaan functioneren.
  Hoe je dat doet is voor iedereen anders met andere mogelijkheden,
  maar mekkeren en lijdzaam toezien en bediscussieren helpt niet en is een straatje zonder einde. En zelfs gewenst door de machtsheren, want dat verlamd lekker. En zo blijft de macht in hun handen.

  1. Iets zegt me dat -vergelijken we de huidige maatschappelijke situatie met een wedstrijd, immers: competitie en succes zijn DE leidraad in dit ondermaanse geworden- de eindstand reeds bekend is. Het groot-kapitaal en haar secondanten weten het al een tijdje (ze zijn definitief winnaar) en het zelfvertrouwen groeit met de dag. Ooh-ooh klootjesvolk, de prijs die jullie gaan betalen voor domheid en zelfgenoegzaam “genieten” zal ongekend hoog zijn. @ Madman: voor zover ik je volg (en ik gaf je ook wel eens repliek) heb je m.i. goed gehandeld.

 9. Reeds eerder op John, maar aangepast toch actueel voor deze.

  Lijkt zo humaan en pijn besparend voor het volk op het eerste gezicht, maar dit beleid zal het tij niet kunnen keren.
  Een bredere maatschappelijke verdeling van besteedbare middelen, zullen op korte of middellange termijn grote nationale economische voordelen brengen.
  Het is moeilijk te vatten voor mensen in de hogere inkomensgroepen, omdat deze groep bang is hun vermogen te verliezen, of in te leveren op inkomen.
  Waar ze niet bij stil staan, is het feit dat de economie van vandaag gedragen wordt door de bestedingen van de massa.
  Kan de massa besteden, zal het iedereen goed gaan.
  Als diegene met hoge inkomens dit niet willen begrijpen, zullen ze uiteindelijk in hun eigen voet schieten.
  De wet van het parasitisme.
  De mensen met een hoog inkomen zullen hun geld wat ze overhouden, niet extra besteden, maar op een spaarrekening stallen, of beleggen.
  Voor de economie dood geld eigenlijk.
  Eigenlijk een kwestie van economische logica.

 10. Ga bij uzelf te raden aardbewoners.
  In het huidige Aquarius tijdperk zal geen ruimte meer zijn voor leugenaars, bedriegers, profiteurs zelfverrijkers en egoisten.
  Achteraf zult u graag uw huidige asociale instelling willen veranderen.
  Maar het is de vraag of het dan nog op waarde beoordeeld kan worden.
  Dit is geen religieuze preek, maar de wet van het Universum, puur natuur.

 11. ‘Het zou mooi zijn als…’ Dromen zijn bedrog. Schieten we niets mee op. Kunnen wij ons net zo goed verdiepen in de visioenen van Johannes of Nostradamus. En in de tussentijd vanaf een roze wolk of de top van de Mont Blanc dromen over hoe het zou zijn als… Niet het kwaad, de mammon, de antichrist, zouden regeren, maar verlichte, idealistische uitverkorenen, vanaf een hoger spiritueel bewustzijnsniveau.
  Sorry, maar juist de tegenstelling met de werkelijkheid maakt moedeloos en machteloos.

  Iemand die de barbaarse verschrikkingen van een Jappenkamp ternauwernood heeft overleefd en slechts het gebed had waaraan hij zich kon vastklampen om wurgende angst en lethargie op afstand te houden, weet dat je ook fysiek zult moeten knokken om overeind te blijven.

  Concrete targets zijn er genoeg, ze worden dagelijks – ook hier – genoemd. Wat daarbij opvalt is een gebrek aan gemotiveerde weerstand. Oeverloze beschouwingen over luxe problemen en randverschijnselen, de ontstaansgeschiedenis en de schuldvraag krijgen – zowel in artikelen als reacties – meer aandacht dan (met name) het gemis aan invloed van de burger op het beleid. En de manier waarop wij daarvoor zouden moeten vechten.
  Wij maken ons druk om de lekkende keukenkraan, terwijl het huis in brand staat.

 12. Bertus. In mijn mening is het probleem in dit land uw soort denkwijze. Verdelen (lees stelen) doen wij al decennia en hebben hiermee mensen gecreëerd met schreeuwerige monden dat ze overal recht op hebben. U mag zoveel verdienen als u wilt. Zonder ook maar een boven grens. Een groot deel van mensen met dit soort inkomsten betalen gigantische bedragen aan de staat alwaar de aasgieren zich er bovenop storten. Armen zijn niets voor niets arm en dan meestal ook nog asociaal. Helaas worden de werkenden en vooral ondernemers kaal gestolen en dan ook nog door uw soort uitgescholden voor parasieten. Maar zoals ik vaker zei, Nederland is terminaal en dat komt hoofdzakelijk door de denkwijze van veel onnozele aardsluie landgenoten.

  1. Wat een kortzichtig schrijfsel HP. Ik ga hier geen worden aan vuil maken maar wil wel dit zeggen: dit soort gedachtengoed is net zo destructief als dat van de parasieten.

 13. Nieuwe tussentijdse verkiezingen zullen helemaal geen enkele verbetering in de huidige situatie brengen, alleen maar verslechteringen. Of er ontstaat een totaal versnipperd politiek landschap, of er ontstat een groot rechts blok met PVV, VVD en D66. Of we daar blij mee moeten zijn?

 14. het begint met een analyse van de veranderingen in de besteding van het het overheidsgeld en de besteding van burgers.

  hoe komt het dat de gezondheidszorg steeds duurder wordt, terwijl er minder personeel beschikbaar is voor patienten. ik denk dat 1 van de belangrijke factoren is de kosten(structuur) van de pharmaciebedrijven die jaarlijks de prijs van medicijnen verhogen om de aandeelhouders tevreden te houden.

  een ander bericht in het nieuws ging over de krijgsmacht. hoe is het mogelijk dat 20 jaar geleden de krijgsmacht veel groter was tav personeel en materieel dan nu. hoe kan het dat 20 jaar geleden dit wel betaald kon worden en nu niet meer, of wordt het geld nu anders besteed dan vroeger en wat zijn de grote kosten tegenwoordig.

  de gemeentebelastingen worden steeds hoger en de tegenprestatie voor mijn gevoel kleiner. een voorbeeld; de afvalstoffenheffing wordt steeds hoger terwijl je tegenwoordig zelf je grofvuil naar de stort moet brengen, veel oude meubels verdwijnen op marktplaats, wat is er veranderd in de kostenstructuur tov 20 jaar geleden. vroeger hadden veel mensen werk bij de gemeentereiniging tegenwoordig zijn het uitzendkrachten.

  vroeger kwam het gemeentelijk energiebedrijf zelf de meterstanden opnemen, nu vul ik dit in via internet. recent mijn energienota’s van de afgelopen 18 jaar vergeleken en de stijging in de kosten is absurd. dit komt niet door hogere enegergieprijzen of hoger gebruik maar door de stijging van overige kosten. hoe is het mogelijk dat het netwerk zoveel meer is gaan kosten tov 20 jaar terug, terwijl het metaal uit india en china voor de hoogspanningsleidngen goedkoper is geworden. als ik kijk wat een electricien verdient is dit nog net zo erbarmelijk als 20 jaar terug, dus daar zullen de kosten niet in zitten.

  zo zijn er veel voorbeelden te vinden waarbij de lasten zijn gestegen en de tegenprestatie naar de burger toe minder is geworden of naar mijn mening overbodig, ik wordt vaak gek van de hoeveelheid verkeersborden/wegverlichting/stoplichten die niet in alle gevallen iets toevoegen aan de algemene voorrangsregels.

  wat is er gebeurt dat alles steeds meer kost en je als burger steeds minder service krijgt.

  ik denk dat als hier een grondige analyse van komt er veel is waar moet worden teruggegaan naar een ouderwets uitgavenpatroon zeker naar externe adviesbureaus en managers toe.

  Als nederland moet veranderen kijk eerst eens naar de reden en oorzaken van de belachelijke kostenstijgingen van de afgelopen 20 jaar.wat is er veranderd in het uitgavenpatroon van overheidsgeld?

  1. Een paar krenten uit een lang en saai verhaal:
   Marktwerking en privatiseren, het commercialiseren van overheidskerntaken, en de vloedgolf van gemeentelijke herindelingen hebben bepaald niet geleid tot lagere overheidsuitgaven, integendeel.
   Het aantal mensen dat direct of indirect via de schatkist wordt bezoldigd (meer dan 1 miljoen) werd er niet minder door, maar juist meer.

   Ook de toegenomen internationale verplichtingen (EU, euro, Navo, IMF, VN enz.) spelen een belangrijke rol in het uitgavenpatroon en de ontwikkeling van de staatsschuld. Waarbij ook de kosten van het redden van banken niet mogen worden vergeten.

   En de inkomsten? Waar zijn onze aardgasbaten gebleven?
   Nu wordt de jaarlijkse opbrengst van de gasbel al opgsoupeerd door de rente over de staatsschuld.

   Tot slot: een overheidsbegroting is niet gebaseerd op bedrijfs-economische, maar op politieke principes.
   ‘Regeren is vooruit zien’ strekt zich voor politici zelden verder uit dan de eerstvolgende verkiezingen; ze willen immers worden herkozen.
   Iets dat nu minder zal spelen (?) omdat de Nederlandse begroting, als één van de zorgenkindjes, onder curatele van Brussel is gesteld.

   1. Zojuist op RTL-Nieuws dat de Raad van State in een advies heeft gezegd dat ons land veel meer moet besparen, omdat wij constant meer uitgeven dan dat er binnekomt. Het advis van de Raad van State is te lezen op http://www.raadvanstate.nl/adviezen/zoeken-in-adviezen/tekst-advies.html?id=10900

    Ik denk dat wij ook door de Trojka hard aangepakt zullen worden op korte termijn. Net als Griekenland en Spanje. Dat betekent dan volledige verlies van de zorg en de sociale zekerheid. Geen enkel kabinet zal daar zijn vingers aan branden, waardoor de E.U. zelf met een technocratenkabinet zal komen.

 15. Nieuwe partijen zullen het altijd moeilijk hebben omdat ze eerst moeten inschuiven in een al bestaande politieke orde, het landschap kan niet zomaar omver worden gegooid wat begrijpelijk is, we zijn nou eenmaal gewoonte dieren en net zoals je op je werk vindt je het niet leuk als een nieuwkomer direct dingen gaat veranderen als ze er net zijn zonder exact van de hoed of de rand te weten.

  Je maakt lokaal meer kans omdat je beter op het sentiment kan inschuiven en flexibeler ben. Op hoger niveau verlies je toch sneller binding met je kiezers en het is moeilijk om in Den Haag te zitten en regionaal direct groot te zijn omdat je je team van mensen voorzichtig moet uitbouwen en haantjes hou je overal maar schandalen kun je juist niet gebruiken. Dit duurt jaren en jaren voordat je een stabiel iets op poten hebt staan. (beginnen is altijd goed natuurlijk)
  Het moet lokaal en regionaal gebeuren.

  Wat wel zou helpen is om de politieke partijen te verplichten om samen alle nutteloze wetjes, regeltjes eruit te filteren.
  Ongeacht wie de verkiezingen wint deze ” afdeling” moet blijven bestaan als kerntaak long term efficiëncy hebben en alle politieke partijen moeten eraan deelnemen en op zo’n afdeling heeft iedereen dezelfde stem en openheid van zaken. Samen stel je een doel, bv. onderzoek de miljarden die het de overheid / politieke partijnen spenderen aan externe advies bureaus of nutteloze b-cratie enz enz.

  Afdeling windtunnel, stroomlijnen en efficient maken.

 16. Ben, ik ben het helemaal met je eens en bewonder je initiatief. Aan de volgende verkiezingen doen 27 partijen mee. Ook partijen die wel een visie hebben en in het landsbelang, althans radicaal anders denken dan de politieke elite. Daar blijf ik op stemmen. Er is keus genoeg. Wat heb je daar met nog een partij aan toe te voegen?

 17. Het is helaas erg naief te denken en te verwachten dat een andere politike partij enige verandering gaat brengen.

  Wat er moet gebeuren is de DNB meteen sluiten en de fiat munt Euro
  uit NL gooien. DAn de overheid met minimaal 80-90% verkleinen en
  NL weer produktief en spaarzaam maken wat de enige manier is om
  Nl een duurzame toekomst te bieden.

  Natuurlijk gaat dit bovenstaande nooit gebeuren en steven we op een gigantische financiele Katastrophe af waarbij 95% of meer van de kaaskoppen dramatisch verarmd gaan worden. Na deze Krach ja dan
  zullen alle hollanders weer bij de les zijn maar dat zal dan ook veels te laat zijn en ook blijvend verarmd zijn.

  De banksters/politici zullen zich kapot lachen om het onnozele volk dat zich voor de zoveelste maal heeft laten doen.

  Het is nog niet te laat speel je eigen centrale bank en laat Rutte en co maar blaten.

 18. Laat a.u.b. die 100 visionairen ogenblikkelijk aan de slag gaan met integer, deskundig besturen, daarbij de huidige kennis en structuren met visie ontstijgend.

  Mochten zij er niet in slagen om de op ons afkomende chaos tijdig om te buigen dan hebben we tenminste al het best mogelijke bestuur actief om te voorkomen dat na de chaos, wederom de huidige structuren de macht grijpen.

  Als die 100, alleen dat laatste zou kunnen worden voorkomen ……. droom, droom, droom…..

  Het zou een ongelooflijke stap voorwaarts voor de mensheid betekenen ! ! !

 19. Participatiemaatschappij is maar een woord, en gaat ook nooit een betekenis krijgen. Het is de bedoeling dat de verzorgingsstaat afgeschaft wordt zonder dat daar iets voor in de plaats komt. Als deze richting gekozen wordt is dat een mega-succes voor de vvd. De kiezers lijken zich nu dan wel af te keren van de vvd, maar die zullen massaal terugkeren. Dat zal bij de pvda als mede-architect van dit liberale model niet gebeuren. Die zullen genadeloos afgerekend worden, geen publieke omroep die de pvda van de definitieve ondergang zal kunnen redden. En dat is goed, de pvda is namelijk een partij voor hopeloze twijfelaars, nee dat is niet negatief genoeg, voor waardeloze mensen zonder mening, en verraders. Kijk eens naar die treurige leden. Die gaan akkoord met de aanschaf van wat achterhaalde vliegtuigen voor vier miljard terwijl ze tegelijkertijd toestaan dat de sociale zekerheid op termijn afgeschaft gaat worden ( dit is nog maar het begin om de geesten rijp te maken voor het grote afbraakbeleid zonder dat er iets voor terug komt ) onder het mom van het woordje participatiemaatschappij. Nee die pvda-leden zijn een stelletje zielige blaffende honden zonder tanden. Natuurlijk heeft die Samsom daar geen respect voor en zal hij ze de komende jaren nog wel vaker het bos in sturen. In ruil voor een aai over hun hersenloze bolletjes zetten ze de applausmachine aan. Ze verdienen elkaar.
  Het is tijd voor polarisatie, voor duidelijke meningen, zo komen we nergens, vlees nog vis. En daarom zou het goed zijn als de pvda vernietigd wordt. De pvda vertroebeld het debat, maakt alles vaag en onduidelijk en bovendien hebben ze geen mening, en als ze een keer een standpunt innemen ( we stappen uit het jsf project wahaha ) dan hebben ze die morgen aangepast ( tegenovergestelde standpunt bedoelen ze daarmee ). Laten we het alsjblieft met elkaar eens dat de pvda voor niets dan ellende zorgt in dit land. Verschillende meningen is oke, maar professionals die het hebben van geen mening propageren, en altijd draaien, altijd weer hun eigen principes verloochenen ( en dus ook de kiezers keer op keer verraden ) daar hoort in een beschaafd land geen ruimte voor te zijn. Laten alle mensen die niet kiezen voor een neo-liberale oplossing voor de huidige problemen hun pijlen richten op de pvda, en haar grote stuurlui.
  Amen.

  1. Er zal altijd nog wel een verzorgingsstaat blijven voor diegenen die niet kunnen participeren. Participeren is in mijn beleving meedoen in de samenleving, denken aan anderen.

   1. Wat is er fout aan het woordje verzorgingsmaatschappy dan? Het is toch geen taboe om er vooruit te komen dat er mensen zijn die van zorg afhankelijk zijn? En iedereen vond toch al dat mensen zoveel mogelijk moeten participeren daar is niets nieuws aan mijn beste. Het is natuurlijk inderdaad de bedoeling dat het taboe wordt om te zeggen dat je van zorg afhankelijk bent.
    Ik vrees dat velen die de participatiemaatschappij omarmen ( met woorden ) juist degenen zullen blijken te zijn die van die z.g. participatiemaatschappij een maatschappij zullen maken waarin de mensen met het grootste netwerk, de hoog opgeleiden, de elite enz van zorg verzekerd zullen zijn, en degenen die aan dat netwerk niets toevoegen ( een laag oogeleide bijstandsvader bijvoorbeeld ) uitgesloten zullen worden. De participatiemaatschappij zal de samenleving splijten in groepen van ingeslotenen en uitgeslotenen. Het is ook een ‘idee’ van de elite ( vertegenwoordigd door de vvd en de pvda ). Nee, het is allemaal niet geloofwaardig. De hogere inkomens zijn al een tijdje aan het klagen over het feit dat de lagere inkomens vaker beroep doen op de zorg, maar ze verzwijgen dat de hogere inkomens veel meer subsidie van de overheid ontvangen ( zal de lezer niet vermoeien met de feiten over subsidiegelden ) en bovendien ook meer uitkeringen ontvangen van de overheid. Om je een voorbeeld te noemen: mensen met hogere inkomens leven gemiddeld zeven jaar langen dan mensen met lage inkomens en souperen derhalve veel en veel meer aow, hypotkeekrenteaftrek en zo kan ik doorgaan. We zijn gewoon getuige van het steeds verder doorschieten van de marktideologie. Ik heb uiteraard niets tegen participeren, maar de motieven zijn verdacht. De elite wil de overheid minimaliseren, en wat er van rest inzetten om HUN belangen en veiligheid te dienen. Ik dank God dat ik niet van de zorg afhankelijk ben van deze onbarmhartigen die meer en meer terrein winnen.

 20. leuke prinsjesdag, ouders mogen hun kinderen 100.000 belastingvrij schenken voor het huis. jammer dat de enige die het kunnen doen mensen zijn met een ruime portemonnee, de gewone burger heeft geen 100.000 klaar liggen om aan de kinderen te geven, typisch weer zo’n actie op regeringsniveau, ze hebben zelf iets aan zo’n regeling en hun vrinden ook, maar het gewone volk heeft er weer geen fluit aan

  ook leuk voor de banken, lees de uitleg in de telegraaf
  http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/willemokkerse/21913175/__Acne_probleem__.html

 21. De inconsequentie van de politici is het grootste probleem. Hoe kunnen burgers vertrouwen krijgen in mensen die de ene dag iets zeggen en de volgende dag precies het andere doen. Dat is waarom de pvda nu zo slecht in de peilingen staat. Ze zeggen ergens voor of tegen te zijn en uiteindelijk blijkt dat ze hun eigen standpunt niet eens serieus nemen. Hoe kunnen burgers deze mensen dan serieus nemen? Van de pvda is in de peiling nog maar 10 zetels over.

  Het wordt tijd voor een nieuwe frisse wind in de politiek, met en nieuwe aanpak, zonder bagage van de huidige politiek. Iemand met het charisma van Fortuijn. Die zette de boel op stelten, zorgde ervoor dat anderen zich moesten aanpassen. Nu is het allemaal laf en blijkt niets van de daadkracht die in woorden worden beloofd.

 22. Gelukkig gebeuren er ook nog goeie dingen.

  maandag 23 september 2013 | 12:45

  Raadslid Bart Woortman uit Buurse heeft afgelopen weekend een wegkwijnende man uit een Noors verpleeghuis gehaald, omdat de familie van de man en het ministerie van Buitenlandse Zaken niets deden.
  De man lag in het verpleeghuis omdat hij door drie herseninfarcten niet meer voor zichzelf kon zorgen. Woortman uit Haaksbergen kwam in het verpleeghuis omdat zijn Noorse schoonmoeder daar ook ligt. “Mijn vrouw zei tegen mij, er ligt ook een Nederlandse man op die afdeling, ik kwam er achter dat niemand uit Nederland zich om hem bekommert.”
  De familie van de man wil geen contact meer met hem, waarom weet Woortman niet. “Hij kan niet zo goed meer praten, Noors kan hij al helemaal niet, dus hij kwijnde daar weg.” Woortman begrijpt niet hoe de Nederlandse instanties de man hebben kunnen laten zitten. “Ze zeiden letterlijk tegen mij: ‘Dat is ons pakkie an niet’, dat geloof je toch niet?” Het werd voor Woortman nog onbegrijpelijker toen hij ging proberen om de man terug naar Nederland te krijgen. Hij pleegde honderden telefoontjes en stuurde allerlei emails, maar kreeg het niet voor elkaar om de man in een zorginstelling te laten plaatsen. “Hij moet nog een indicatie krijgen voor zorg. De zorginstellingen wilden het risico niet lopen om voor hem te moeten betalen, als laten bleek dat hij geen recht op zorg had.” Uiteindelijk kreeg Woertman in Buurse, op slecht 400 meter van zijn huis, geluk. Een net opgerichte zorginstelling had nog één plek over, en verwelkomde de ‘vergeten Nederlander’ met open armen.

  1. Wat een vreselijke drama zeg! Is dit nu de participatiesamenleving in werkelijkheid, een samenleving die chronisch zieken en gehandicapten wegzet als oud vuil?

 23. ‘Participatie-PvdA’ zakt nog verder weg in peiling, maar Diederik S. heeft de tijd van zijn ‘participatie-leven’.

  zie: http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2013/09/23/participatie-pvda-zakt-nog-verder-weg-in-peiling-maar-diederik-s-heeft-de-tijd-van-zijn-participatie-leven-2/

  VVD-Slavenkampen zitten vol met participanten uit het gewone eerlijke Volk
  zie: http://stevenbrownsblog.wordpress.com/?s=slaven+kampen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.