President Federal Reserve: Werkloosheidpercentage VS is 16%

0

Uit een rapport van Bureau of Labor Statistics (BLS) bleek dat het werkloosheidspercentage in Verenigde Staten in augustus uitkwam op 9,7%. Het hoogste werkloosheidscijfer sinds 1983.

Uit een artikel van Breitbart blijkt echter dat Dennis Lockhart, de president van de Federal Reserve in Atlanta, heeft toegegeven dat het werkloosheidspercentage in werkelijkheid nog veel hoger ligt dan het officiële cijfer van 9,7%. Volgens Lockhart is momenteel 16% van de beroepsbevolking in de USA werkloos.

‘If one considers the people who would like a job but have stopped looking — so-called discouraged workers — and those who are working fewer hours than they want, the unemployment rate would move from the official 9.4% to 16%’

De eurozone heeft momenteel te maken met een werkloosheidspercentage van 9,5%. De landen met de hoogste werkloosheid zijn Spanje (18,5%), Letland (17,4%) en Litouwen (16,7%). De laagste werkloosheid werd gemeten in Nederland (3,4%), Oostenrijk (4,4%) en Cyprus (5,5%).

Over de auteur

Oprichter van Biflatie.nl. Ondernemer in de vis en in het goud. Schrijft zo nu en dan nog over de economie, het monetaire systeem, crypto's en de beurs.