President Trump doet goed voor bitcoin (al weet hij het waarschijnlijk zelf niet)

0

Het aantal actieve bitcoin adressen is met 26 procent gestegen sinds het dieptepunt van januari 2019. Dat is gepaard gegaan met een stijgende bitcoin koers. Toeval natuurlijk maar ook met zo’n 26 procent tot iets boven 5000 dollar tegenwaarde. Wat op meer kopers duidt en waarschijnlijk positief is voor de toekomst. Het aantal transacties is tegelijk bijna op hetzelfde hoogtepunt toen BTC op 20.000 dollar tegenwaarde stond. Het zijn tekens aan de wand, o.i. Er broeit iets in de cryptomarkt en dat zou wel eens de volgende grote beweging opwaarts kunnen zijn… 

Halving

Vergeten we ook niet dat volgend jaar rond april/mei 2020 de volgende bitcoin halving plaatsvindt. De beloning voor het mijnen van BTC halveert dan opnieuw. Net zoals in het verleden reeds twee maal elke vier jaar gebeurde. En als dat verleden een leidraad is voor de toekomst (wat we geloven)? Dan is dit een nieuwe bevestiging van die opwaartse trend.

Ruimte voor veel munten

Het YouTube videokanaal Cryptcurrency News gelooft niet dat bitcoin, noch ripple (XRP), nog stellar lumens (XLM) ooit dé grote wereldmunt zal worden. Degene die zelfs de rol van de dollar als wereldmunt zou moeten overnemen. Dat ziet de presentator niét gebeuren. En, eerlijk gezegd, wij persoonlijk ook niet. Toch niet in our lifetime, wanneer wij nog in leven zijn. Maar dat geeft ook niet. Wij zien véél digtale munten en tokens een belangrijke rol spelen. Zoals genoemde ripple dat hard werkt aan dé munt te worden voor banken en alle andere grote financiële instellingen. Om hen aan boord te krijgen van haar blockchain. De ijk te worden voor grensoverschrijdende betalingen. Er is ruimte voor véél van dergelijke munten, zogauw ze maar wat bestaat goedkoper, sneller en veiliger maken.

Twee grootste voordelen

Een groot voordeel, en misschien wel het grootste, van digitale munten, is dat ze nooit geconfisceerd kunnen worden. Nooit zal een staat, een regering, in staat zijn er de hand op te leggen. Het tweede grote voordeel is het waardebehoud. Eens alle exemplaren van een bepaalde munt in de markt zitten, stopt elk soort van inflatie. Wat je van geen enkele traditionele munt ter wereld kunt zeggen.

En Donald Trump?

Die werkt waarschijnlijk zonder het te beseffen mee aan de ontplooiing van bitcoin. Dat is wat Cryptocurrency News uitbrengt. Dit doet president Trump bedoeld/onbedoeld op drie manieren:

  1. Hij toont (in zijn opzicht) hoe dom de Fed is (Amerikaanse centrale bank). Hoe beïnvloedbaar die wel is, door hemzelf bijvoorbeeld! ‘The only problem our economy has is the Fed,’ twitterde Trump. Hoe die centrale bank in de weg zit en vooral: hoe overbodig zij is
  2. Trump benoemt mensen op hoge posten die pro-bitcoin gezind zijn
  3. De economische onzekerheid waaraan hij bijdraagt of waarvan hij zelfs de hoofdoorzaak is. Dit is de perfecte storm, aldus Cryptocurrency News, om bitcoin hoger te tillen. Naar de plaats waar die hoort.