Prijs van Bitcoin in twee weken bijna 100% gestegen

De prijs van bitcoin daalde begin februari fors. Dit kwam ondere andere door onzekerheid rondom tether. De mainstream media wereldwijd schreeuwde moord en brand. De koers van bitcoin daalde ruim 50% en ook andere altcoins stonden flink in het rood. Volgens vrijwel alle conventionele economen stonden cryptocurrencies op het punt van imploderen.
prijs van bitcoin

Prijs bijna weer verdubbeld

Wat we de afgelopen dagen vrijwel niet hebben gehoord in diezelfde mainstream media is dat de prijs van bitcoin de afgelopen week weer fors aan het stijgen is. Sinds het dieptepunt van zo’n 6200 dollar, dat op 5 februari op de cryptoborden werd gezet, is de prijs van bitcoin al weer bijna 100% gestegen. De prijs van bitcoin is op moment van schrijven zo’n $11.800,-. Het equivalent van ongeveer €9700,-. De cryptokoersen vinden weer kracht door onder andere de aankondiging van Zuid-Korea dat het vooral wil dat het normaal mogelijk moet zijn om in cryptomunten en tokens te investeren. Positieve geluiden dus en daarom wordt er flink gekocht.

Banken veel erger dan bitcoin

Het meest gehoorde argument van economen en bankiers tegen bitcoin is dat het ongereguleerd is en volgens hen daarom dus alleen voor de criminelen om geld wit te wassen. Gelukkig zijn de banken zelf wel netjes en eerlijk. U kunt zich allemaal vast LIBOR nog wel herinneren. Ook manipuleerden de banken de koersen van forex en de rente van andere financiële derivaten.

Dit nog even via CNN :

A European bank has been caught laundering money for the Mexican drug trade, and trying to cover it up. Rabobank has been fined $369 million by the U.S. government after admitting it handled millions in illicit funds.

The Dutch bank allowed hundreds of millions of dollars in “untraceable cash” to be deposited at its rural bank branches in California and then withdrawn via wire transfers, checks, and cash transactions, the Department of Justice (DOJ) said in a statement on Wednesday.

En deze is ook leuk:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.