Prijs van zilver stijgt explosief

De prijs van zilver is de afgelopen maanden explosief gestegen. Beleggers die wilden profiteren van de prijsstijgingen in de grondstoffensector, zochten het edelmetaal op als een zekere investering, zeggen analisten in de zakenkrant The Wall Street Journal dit weekeinde.

De zilverprijs steeg dit jaar met 74 procent. Een troy ounce (31,1 gram) zilver kost nu 29,31 dollar. De grootste stijging (ruim 50 procent) boekte het edelmetaal in de afgelopen vier maanden. De prijsstijging is aanzienlijk sterker dan die van goud, dat dit jaar 26 procent duurder werd. Alleen het edelmetaal palladium presteerde met een prijsstijging van 86 procent dit jaar nog beter dan zilver.

De krant citeert een analist van BNP Paribas die zegt dat ,,dit uitsluitend gaat om investeerders”. Veel beleggers zijn bang de forse stijgingen in de grondstoffensector te missen en stopten dit jaar vooral geld in metalen die nog niet al te sterk in prijs waren gestegen. De trek naar zilver en andere edelmetalen houdt naar verwachting volgend jaar nog aan.

Om aan de vraag te kunnen voldoen, worden in het Amerikaanse Idaho, historisch de grootste zilverproducent ter wereld, oude zilvermijnen heropend, die ruim tien jaar geleden al waren gesloten. ,,Een nieuw tijdperk voor de mijnen hier”, omschrijft de United Mining Group, die de mijnen beheert, de ontwikkeling. Overigens zijn de voorraden zilver, zeker in de Verenigde Staten, volgens deskundigen beperkt. De productie van zilver is dit jaar aanzienlijk minder hard gestegen dan de prijs. De productie ging dit jaar met circa 3,3 procent omhoog naar 733,2 miljoen ounces.

Via: Z24

3 reacties

  1. Zilver heeft een mooie run gehad in 2010. Mensen beginnen zich bewust te worden van inflatie en van de gunstige goud/zilver ratio waardoor zilver nog steeds erg goedkoop is.

  2. Maar laat je vooral niet gek maken! Nu de prijs aan het stijgen is zal zilver niet langer alleen als bijproduct gewonnen worden! M.a.w. de productie zal wel degelijk worden opgeschroefd. Op de lange termijn zit je goed met edelmetalen. Er is geen alternatief voor waardebehoud.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: