(uit Cryptonieuwsbrief.nl) Zoals we gisteren al waarschuwden voor exuberant optimisme – neen, irrational exuberance noemde voormalig Fed-voorzitter Greenspan het in zijn tijd (1987-2006)… De bitcoin koers kende winstnames in de afgelopen 24 uur tot wel 62.234 dollar  Na gisteren ook een nieuw all time high te hebben gevestigd van 66.889 dollar. Koers op moment van schrijven: 63.282 dollar.

Flash crash

Heel ff kon wie op Binance US, de Amerikaanse vestiging van ´s werelds grootste digitale platform, een zeer laag marktorder had instaan, toevallig of niet, bitcoin kopen voor slechts… 8.000 dollar! Technisch foutje, AI gerelateerd zo deelt de beurs mee, kunstmatige intelligentie. Nou, da´s dan niet bepaald iets als échte intelligentie dunkt ons?! Misschien is de mens uiteindelijk toch altijd slimmer dan machines; ´t is immers ook de méns die ze maakt…? Tip-die-geen-financieel-advies-is: waarom niet eens OOK een zeer laag order inzetten, op uw platform/cryptobeurs…?

Amerikaanse primeur

Een 5,5 miljard dollar groot staats-pensioenfonds in Houston, Texas, VS, en wel één voor brandweerlieden, vaak als helden beschouwd in dat land, stapt in bitcoin en ethereum voor 25 miljoen dollar. Het is niet de eerste keer en zal hoogstwaarschijnlijk ook niet de laatste keer zijn. De allereerste maal dat een pensioenfonds – wat in principe het veiligst belegde geld ooit moet zijn! – in bitcoin stapte, was ook al in de VS; het betrof toen echter een privaat pensioenfonds. Eerder ook reeds in het Verenigd Koninkrijk, en in Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld, met de ludieke naam KiwiSaver. Maar in het geval van dit Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund is ´t een primeur als staats-pensioenfonds. ´Ajit Singh, the fund’s chief investment officer, said it expresses the belief in “the disruptive potential” of cryptocurrencies. “We are excited to take this first step forward into the world of digital assets.”´

Luxeproblemen

Hopelijk kennen we die allemaal, luxeproblemen. Terwijl het gros van de wereldbevolking wel tal van échte, vaak levensbepalende problemen kent. Ik zeg maar iets: niet genoeg te eten, geen echt dak boven je hoofd bezitten. Geen elektriciteit en vers drinkwater. Of erger nog: niet één land meer kennen waar je welkom bent, en veilig… Daarmee vergeleken heeft het eerste bitcoin ETF fonds in de VS, BITO, wel een luxeprobleem. Het fonds kan slechts 6000 futures contracten beheersen en dan is ´t ´vol´. Na twee tradingdagen sinds dinsdag 19 oktober jl., bleek gisteren al twee-derde verkocht.

URWELCOME!

Zangeres Mariah Carey moedigt vrouwen aan deel te nemen aan de crypto/blockchain wereld. Woman Empowerment, Girl Power noemen we dat en als fanatieke mannelijke feminist ben ikzelf dan toch zo blij met haar oproep?! 

Crypto ghost

De cryptogeest is uit de fles! Want na een eerste Amerikaans bitcoinfonds (geen noviteit meer in landen als Brazilië en Canada, maar alla…) volgt…u bent weer bij de pinken als steeds, beste lezer, lieve lezeres…? Een tweede. Heel juist. Er staan er minstens 8 in de wachtrij, en zelfs vandaag al zou het de beurt zijn aan het Valkyrie Bitcoin Strategy ETF dat ´is finally effective and is set to start trading on Nasdaq under the ticker BTF on Oct. 22, Valkyrie confirmed to Cointelegraph on Thursday.´ De CEO van Valkyrie doet nog volgende intelligente, correcte uitspraak: ´“This launch is important because it’s further affirmation that U.S. regulators want to collaborate with the industry to regulate crypto assets rather than ban them” en “The more products that come to market, the more awareness they bring and, hopefully, more adoption. There are of course other filings for similar products, and it would make sense for them to come to market.” ´ 

Yes we can!

Daaruit kunnen we ook concluderen dat uw Cryptonieuwsbrief-schrijver juist zat in zijn verwachtingen: dat de Amerikaanse administratie, na lang getreuzeld te hebben, definitief voor crypto/blockchain adoptie kiest. De hoofdreden is dan de afkeer vanwege China van digitale munten (niet van blockchain!). Bitcoin et al. – weg ermee! Want zij zouden de digitale yuan, e-yuan, Chinese CBDC maar in de weg zitten. De Verenigde Staten grijpen dus wat China laat vallen. Met het reële risico het Paard van Bitc…pardon: van Troye in huis te halen. Want wanneer deze administratie de cryptowereld niet in een sterke greep houdt, kan die de positie van de USD als wereldreservemunt wel eens ondermijnen…

No sense

Zeg het met bloemen

Zo´n mooie omschrijving mag ik u echt niet onthouden… Nassim Nicholas Taleb, bestseller auteur, wetenschapper, statisticus, risico analist et al. met Libanese roots, noemt bitcoin ´als een tulp maar lang niet zo mooi´. Beetje cryptisch misschien? Eigenlijk zegt de hooggeleerde heer dat ´Bitcoin is like the 17th century bubble that saw the price of tulip bulbs skyrocket before crashing.´ Hij speelt daarmee gewoon een oude langspeelplaat af, die steeds maar blijft haperen bij datzelfde liedje. Bitcoin is een bubbel, een Ponzi scheme, een piramidespel. Zoiets als de Tulpenmanie van de 17de eeuw in de Nederlanden, en de South Sea Bubble in Engeland – u weet wel. Nou dan is ene Satoshi Nakamoto wel de grootste oplichter in de wereldgeschiedenis. En ik die vond dat hij/zij/een collectief net de Nobelprijs voor Economie verdiende?! Sjonge jonge, dat ik hier m´n tijd aan moet verspillen; maar Taleb is een prominent en heeft dus ook z´n eigen publiek. Tja, ook door beetje nonsens moet u zich af en toe als Cryptonieuwsbrief lezer helaas ook worstelen…

´´Alle landen, centrale banken moeten bitcoin kopen´´

Newt Gingrich, nog een prominent maar dan een Amerikaans-geborene, als Republikeins politicus en Trump-handlanger, roept iets heel anders. Compleet tegengesteld zelfs, namelijk dat de VS bitcoin moeten omarmen! Alle overheden zouden bitcoin moeten bezitten als inflatie hedge, hefboom, tegengewicht voor inflatie. De 78-jarige moet nog kwiek zijn voor z´n leeftijd, want hij gaat werken voor de International Bitcoin Advisory Corporation (IBAC).´ IBAC is a new company based in Israel and founded by former banker Avi Ifergan. Its goal is to create an outfit to help central banks and wealth funds with all the needs they may have with digital assets investments.´

Augiasstal. Stallen.

We spraken gisteren nog de hoop uit op het uitmesten van de Augiasstal met het bordje ´SEC´ erboven, de Security and Exchange Commission of zeg maar Sjoemel En Corruptie. Zo ver is het nog niet maar de Federal Reserve, Amerikaanse centrale bank kijkt alvast in eigen sta… nou ja: kantoorruimte. Schoon schip maken met minstens één zeer dubieus gebruik dat…gebruikelijk is tot in de hoogste regionen, dat is inclusief de Voorzitter…euh…Baden..neen: Jerome Powell. Jawel! Ach, u weet misschien niet dat wie bij het Federal Reserve System werkt ook zelf beursverrichtingen mag maken? Ondanks de meestal zeer gevoelige markt- en insider information waarover top personeel bij dit instituut vaak beschikt, jawel. Stranger things have happened…NOT!

´BREAKING NEWS
The Federal Reserve announced sweeping new limits on trading by senior Fed officials after repeated criticism of its ethics rules.
Thursday, October 21, 2021 2:05 PM EST
The announcement amounted to rough guidelines and principles, ones that will be fleshed out and incorporated into official Fed rules in the weeks and months to come.

It came as the Fed continued to grapple with fallout from trades made by regional reserve bank officials during 2020.´

NYTimes.com

De markt ondertussen…

De totale marktkapitalisatie, van alle 12.996 munten en tokens (yes!) tezamen, vergeleken met gisteren, donderdag 21 oktober 2021,  bedraagt vandaag 2,656 trillion – biljoen (1000 miljard) – dollar (was 2,719 trillion.)  

BTC noteert aan 63.282 dollar (was 66.049 dollar). 

De bitcoin dominantie is momenteel 44,90 procent (was 45,77 procent). Bitcoin was ff te vlug te ver gegaan. Kleine correctie dus. Van een verder opgaande trend? Wel als deze stierenmarkt-na-de-halvening verloopt als de twee voorgaande:

 

Twitter.com

Beste lezer, lieve lezeres, de (werk)week zit er bijna op. Weekend-time. Time, tijd. Zoals enkele oude spreekwoorden luiden: De tijd is snel gebruikt hem wel. Met passen en meten wordt de meeste tijd versleten. Tijd is geld. Koop het in de tijd en gebruik het in de nood.

En misschien nog ééntje om het af te leren: Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan.

En voor mij is de tijd gekomen om te gaan. Tot maandag aanstaande? Hope so! Spread the good news! Collega Harm van Wijk stuurt tot dan waarschijnlijke nog een interessante weekend editie uit.

Is getekend: 

Joost X. Bitcoin 

[email protected]. (7/7, want met tijd en vlijt geraakt men wijd…)

12 reacties

  1. To whom it may concern…

   …en daarmee bedoel ik alle lezers en bezoekers van Biflatie. Omdat ik hier toch niets meer publiceer tot 31 oktober 2021, behalve de Cryptonieuwsbrief aanhaal omdat dit me gevraagd is… En behalve een ´afscheids-artkel´ omdat dit me gevraagd is… Om die redenen laten we ook opnieuw de toch storende ´commentaren´ zoals hierboven met opzet staan. Zo kan iedereen mee genieten, of walgen, naargelang ieders personaliteit en morele ingesteldheid.
   Beledigingen, scheldwoorden, aanhoudend, onophoudelijk. Parels voor de zwijnen noem ik mijn honderden en honderden artikels, van jaren en jaren; correctie: voor één of twee zwijnen. Ik heb altijd groot respect voor alles en iedereen gehad en getoond. Behalve voor beunhazen en volksmenners-voor-eigen-voordeel zoals ene D.Trump. Voor leugenaars en bedriegers.Tot voor ongeveer een half jaar een soort…tja, hoe zal ik het fenomeen noemen…nestbevuiler zal ik maar zeggen, deze mooie website aan het bekladden, bekliederen is. Proberen om te vormen naar de omgeving waarin dergelijke zwijnen zich thuis voelen, zoiets. Een vieze, vuile stal, waar hij/zij (neen: het is altijd een ´hij´ hoor) zich in de modder kan wentelen. Proberend….anderen mee in het slijk te trekken? Ik negeerde het, trachtte meer tegemoet te komen aan (want volgens dit soort morele gedrochten moet je tégen de EU zijn; tégen de regering, tégen… nou ja, tegen álles. En is het verboden anderen voor te lichten over wat the world as we know is aan het omtoveren is: crypto & blockchain dus. Het zij zo, en ik ben maar wát blij hier weg te zijn straks. Maar nog ff waarom ik nog één keer op dergelijk vullis regeer…en dan bedoel ik niet alleen de gratuite beledigingen maar deze anonieme ´persoon´ of personen zelf. Anoniem schelden en beledigen, het is blijkbaar in of des tijds. Telkens van adres veranderend om te voorkomen geband te worden. Zo dapper zijn ze…NOT! Dit is het soort dat een grote mond heeft van vér, anoniem, zogenaamd onaanraakbaar en niet te stoppen, maar met een heel klein piemeltje. Vast! We zullen hier maar niet uitwijden over wat voor zielig leventje dergelijke onmensen moeten leiden. Hun tijd naarstig bestedend aan beschimpen van wie ze niet kennen in persoon, maar die wat publiceert waar ze het eeuh…niet mee eens zijn. In plaats van een goed boek lezen en trachten een iétsje slimmer te worden (vergeefse moeite voor dit soort Neanderthalers maar toch…) Nu ff terug naar het begin van deze reactie: we laten – of ik laat tenminste – tot en met 31 oktober 2021 bewust alle reacties-van-het-braakgehalte bewust staan. Zij die zich geroepen voelen mogen nu eens al hun gal spuwen en meer. Maar, beste lezers en bezoekers – lees nog eens de ´reactie´ hier bovenaan? Ik leer namelijk nog alle dagen bij, en u vast ook. Nu weten we dat iemand een ´homo´ noemen EEN BELEDIGING is… Tiens, tiens, nooit geweten, nooit zelfs vermoed… Hoe…laag…kun…je…vallen? Wel, zo diep dus, dieper dan diep en dommer dan dom. Erger nog dan dom zelfs: slecht, doorslecht. En wie weet nog…gevaarlijk ook? Is dit het soort onmensen, wangedrochten met lucht waar hersens horen te zitten en een baksteen waar een hart zit bij ´normale´ mensen…misschien het soort dat ´homo´s´ ook in elkaar slaat? Ik weet het niet, maar dergelijke uitlating, nog wars van alle andere gratuite ´beledigingen´ die als waterdruppels onder de douche van me afglijden, toont wel iemands ware aard. ´Homo´ is dus een belediging, u hoort het, leest het allemaal. Verder geen commentaar tot op 31 oktober 2021, voor de allerlaatste keer.

   1. Beste heer Van Buuren, bent u klaar? Zet dan even het slotje van ‘Bezet’ op ‘Vrij’; kunnen ook anderen nog even hun behoefte doen. In het openbaar riool dat ‘internet’ heet. En waarin waarachtig meer expliciete ‘vullis’ rond zwemt dan de woordjes ‘poep’, ‘homo’ of ‘troll’ (Goed, u mag, ‘piemeltje’ kan er desnoods ook nog bij).

    Nee, het is geen poëzie of ‘Chanel de Paris’. Vroeger, zonder riool, ook niet. Toen de beerput (liefst zo ver mogelijk van huis) moest worden leeggeschept en de hels stinkende, maar wel nog tamelijk biologische inhoud als mest werd verspreid in de moestuin.

    ‘Leven en laten leven’ is vervangen door ‘Vreten of zelf gevroten worden’.
    Onze door en door toxische uitwerpselen slingeren wij in het riool, waar ze, als door een wonder, veranderen in drinkwater, de bron van al het leven.

 1. Hallo Joost, ik heb een email gestuurd maar nog geen reactie ontvangen. Ik heb interesse om biflatie.nl over te nemen. Op dit moment beheer ik enkele commerciële portals welke verder niets van doen hebben met het doel van deze site.
  Jullie kunnen mij bereiken onder het email adres welke ik gebruik bij het plaatsen van deze reactie.

 2. Wie is Satoshi Nakamoto? Hij heeft ongeveer $60 miljard aan bitcoin (de helft van het vermogen van Bill Gates) en is onvindbaar… Wie zegt dat Satoshi niet een pseudoniem is voor bijv. CIA?

  1. Ok! Ok!

   Speciaal voor het spoedig verloste Biflatie kom ik uit de kast.
   Ik zal het meteen maar toegeven, ik heb jullie rijkrekenaars te pakken en ben er mee weg he!

   Trek er jullie plan mee, ik ben binnen.
   Heerlijke soep, een beetje van de deepstate en een beetje van mezelf.

   Groeten vanaf mijn eiland in de stille zuidzee!

   Satoshi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: