Primeur: eerste digitale obligatie in bitcoin/Wat als bitcoin verboden wordt?

0

Niet alleen een unicum of ´eerste keer´, dat een obligatie in BTC te koop is op de blockchain. Maar ze wordt dan nog uitgeven door een van de vier grootste Chinese banken in bitcoin. Dit terwijl de Chinese overheid een behoorlijk ambigu standpunt aanhoudt tegenover de oudste en grootste digitale munt. Bitcoin is verboden in het land, dus je mag niet in de munt handelen, omdat de Chinese regering haat wat ze niet kan controleren. (De slimsten onder Chinese burgers doen het toch hoor, via de OTC, Over The Counter handel, waar geen of nauwelijks toezicht is). Maar tegelijkertijd worden de meeste bitcoins, zo´n 60 procent, net in China gemijnd. 

Bitcoin op recordkoers 

´China Construction Bank Corporation which is one of the “big four” banks in the People’s Republic of China is reportedly launching the sale of $3 billion worth of debt on a blockchain. The digital bonds can be bought for US dollars or bitcoin and will be listed on a regulated Malaysian digital asset exchange.´ Dat kan en mag dus wel, van de Chinese overheid, wat weeral tweeslachtig is. Die is in immer wijdere kring nog steeds bezig de eigen CBDC, central bank digital currency, te testen, de zogenaamd digitale yuan. Ligt het niet voor de hand dat vroeg of laat, om elke vorm van concurrentie te vermijden, zij de bitcoin mijnen doet sluiten? Wat als het gros van BTC niet meer gemijnd kan worden? De invloed op de koers van BTC, dat op donderdag 12 november een nieuw tweejaarlijks hoogtepunt aantikt van $16.000? Verschillende cruciale vragen voor cryptobezitters, en bitter weinig antwoorden.

Loopt bitcoin gevaar?

Wie zich ook deze vragen stelt is Ray Dalio. Cointelegraph.com:´The billionaire hedge fund legend, doesn’t see digital currencies like Bitcoin (BTC) succeeding the way other people do. He expects authorities to clamp down on cryptocurrencies when they see “material” growth.´ Eerder publiceerde Biflatie nog een video waarin beleggerslegende Jim Rogers zijn stellige opinie gaf in deze. Bitcoin zal vroeg of laat verboden worden, daarvan is Rogers overtuigd. Overheden kunnen en zullen de stekker er uit trekken, eens bitcoin een bedreiging vormt voor de eigen fiatmunten. 

Natuurlijk is bitcoin al zoveel keer ´dood´ verklaard dat het haast niet meer te tellen is, in de afgelopen 12 jaar sinds de creatie. Deze site houdt het toch maar precies bij en komt aan 383 keer dat BTC overleden is. R.I.P. …NOT! Toch blijft o.i. het illegaal verklaard worden door een of meer overheden (China? Rusland?) een reëel gevaar, dat zeker in het achterhoofd dient worden gehouden. Jawel, geen roos zonder doorns…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.