“Puell Multiple” indicator geeft historisch beste moment aan om bitcoin te kopen

Het gebeurde nog maar vier keer eerder in de geschiedenis van bitcoin (2009-…) Juli 2021 is dan de vijfde keer , terwijl de vorige beste kans om BTC te kopen dateert van mei 2020. De “Puell Multiple” indicator is genoemd naar de uitvinder, ´on-chain analyst and creator of the Puell Multiple, David Puell´. De PM gaat uit van de mijners en hun profijt van het mijnen van bitcoin. ´Puell Multiple is calculated by dividing BTC’s (in USD) daily issuance value by the 365´. Hier ziet u hem afgebeeld:

klik hier zo u wilt voor de ware grootte

David Puell maakt wel het voorbehoud ook andere indicatoren te gebruiken voor beslissingen van aankoop of verkoop. Dat is verstandig, en zo geeft hij (en ik) aan dat dit géén financieel advies is! Hash rate follows price AND other exogenous factors, as we have clearly seen with the China situation.” Waarom is juli 2021 zo´n vijfde historisch beste opportuniteit volgens de PM Indicator? De hashrate van BTC – de rekenkracht van het mijnen – is zo diep gevallen als in juli 2019, bijna in elkaar gestuikt. Dat komt dan weer door de verhuis uit China van meer en meer mijners. Dat ziet u hier, courtesy of Glassnode.com:

 

Grootbanken die reeds cryptodiensten leveren:

blog.bybit.com

 

Eén reactie

  1. Beste Joost,

    Ik ga er toch vanuit dat Bitcoin eerst nog extreem gaat zakken. Weet je nog met
    zilver 2008-2009 ging bijna naar 50 usd en het duurde jaren wat zeg ik nog steeds staan we op schamele ca 27 usd. Dus ik denk dat er teveel gehoopt wordt. Ik heb begrepen dat een paar partijen de meeste bitcoins bezitten daarmee hebben ze wel enorme macht om prijs te sturen naar believen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: