QE: reeds één vierde van het wereld BNP!

We halen het nogmaals aan. Omdat er zo weinig reactie op kwam. Omdat misschien niet iedereen beseft wat dit betekent. De volle omvang ervan en de consequenties laat doordringen. Of denken sommigen dat Biflatie zomaar wat uit de nek kletst. In ieder geval zijn we ermee terug om dit op uw bord te leggen. Om duidelijk te maken hoeveel aan funny money er reeds is bij gecreëerd. Héél visueel zodat er geen twijfel over kan bestaan, met dank aan auteur Wim Grommen. Dat er anno juni 2020 reeds voor een tegenwaarde van $20 biljoen aan fiatgeld is bij verzonnen. Aan dollars, euro’s, yen, yuan, ponden et al. Terwijl de wereldeconomie ‘slechts’ $80 biljoen groot is. Een vierde! Als het zo makkelijk is? Waarom dan geen 40 biljoen?Of 80 biljoen of… Wie is er in zo’n omgeving, waar geld makkelijker en sneller dan toiletpapier gefabriceerd wordt, nog verwonderd over dat goud en bitcoin in waarde toenemen? Edelmetalen en digitale munten print je immers niet bij. En al zeker niet à volonté. Dàt maakt ze schaarser en waardevoller. Wat u?

En nog blijken er alvast geen dollars genoeg in de markt. Overnight Repurchase Agreements: Treasury Securities Purchased by the Federal Reserve in the Temporary Open Market Operations: they did it again (and again and again and…) 

Ondertussen in goud en crypto…

14 reacties

 1. Ik reageer niet omdat het spelletje zo duidelijk is. Er is voor mij alleen Goud, Zilver. En schuldenvrij. Nu alleen nog wat popcorn.

 2. Joost, probeer mensen die beleggen in btc beleggen zoveel mogelijk te beschermen met uw beschikbare kennis tegen de gevaren, anders zult u er zelf op termijn op afgerekend gaan worden.
  U en G W hebben uiteindelijk zelf het voortouw willen trekken nar particuliere beleggers en gaan ook de schade weer recht zetten.
  Over dat laatste raken we voorlopig niet uitgepraat.
  Hoeveel kennis heeft de mens.

  1. Beste Mark, Biflatie is geen adviesdienst, ook niemand die hier voor schrijft adviseert op enigerwijze. Dat is ook niet toegestaan, heb je licentie voor nodig. Wij lijken misschien crypto te propageren, maar vertellen au fond slechts wat we zelf doen, verkondigen meningen, vertellen over vooruitzichten, voorspellingen van anderen, etc. Daarbij vertellen we meermaals dat bij beleggen, je alleen maar mag riskeren wat je echt ‘kan missen’, én voor de lange termijn, van vele jaren.Dat je echt àlles kan verliezen, dat elke belegging in theorie altijd naar nul kan. Hierbij is dit nogmaals duidelijk gesteld. Don’t shoot the pianist! Als iemand veel geld zou verdienen door te beleggen in, bv., crypto, hoeft hij/zij géén percentage aan ons af te staan. Maar ook: als iemand veel geld zou verliezen, verwachten we ook niet dat hij/zij ons met een boksbeugel een bezoekje komt brengen hé? Dit alles dus for the record! Dank voor uw opmerkingen wel, grtjs. PS. Ook for the record, collega Gerrit is helemaal niet pro crypto, zelfs niet pro beleggen hoor. En zelf laat ik me misschien af en toe wat gaan, in jeugdig overenthousiasme dan, vergeef het me, maar ik wil absoluut niemand aanraden hetzelfde te doen als ik, nl. all the way gaan in crypto…!

 3. We beseffen het al jaren terdege, niet alleen door Biflatie. Wij twijfelen er niet aan, het is ruimschoots tot ons doorgedrongen: met zakken vol bommen en boobytraps leven we op een vulkaan, waar toevallig ook nog goddeloosheid, klimaat- en coronacrises heersen en doorlopend crashes en oorlogen op uitbreken staan. Wie niks te verliezen heeft wil geen herhaling van flauwe waarschuwingen meer, maar eindelijk met z’n allen de lucht in.

 4. Het geld systeem klopt niet het kapitalisme waar we allemaal in zitten heeft zijn langste tijd gehad. Bijna over al in de wereld staat de economie boven de mens en dit moet veranderen. Je leest het nu overal dat er maatregelen om het virus in te dammen worden uitgesteld om de economie te beschermen ( het vliegverkeer). Het zou andersom moeten zijn want de reële economie en de infrastructuur zijn er straks nog, alleen de irreële economie is geïmplodeerd die kan je vervangen door een nieuw geldsysteem. Er worden nu miljarden gebruikt om iets overeind te houden wat al lang stuks is. De afgelopen jaren zijn heel veel sociale voorzieningen gesloopt om maar economische groei te creëren en daar betalen we nu de prijs voor. De saamhorigheid is ook ver te zoeken zo als bij een wedstrijd van het Nederlands elftal. Het lijkt wel of iedereen opzoek is naar een zondebok er is geen zondebok het systeem klopt gewoon niet daar licht de fout. Als de EU uit een valt dan is de kans groot dat er een oorlog komt in Europa. We zouden de instelling moeten hebben die het virus heeft die discrimineert niet en heeft maar een doel overleven zo zouden wij mensen er ook in moeten

 5. Pas goed op met te veel fysiek goud kopen. Alle handelaren in zilver en goud hebben de plicht om aankopen boven de 10 duizend euro te melden aan de belasting. Dit staat in Artikel 26 Onze Minister is bevoegd – zo nodig in afwijking van andere wettelijke regelingen – voorschriften te geven ten aanzien van de financiële betrekkingen met het buitenland, alsmede ten aanzien van het vorderen van gouden munten, fijn goud, alliages van goud (onbewerkt of halffabricaat) en buitenlandse activa van ingezetenen. Tenzij bijzondere omstandigheden dit naar zijn oordeel onmogelijk maken, oefent hij deze bevoegdheden niet uit dan in overeenstemming met Onze Ministers van Buitenlandse Zaken, van Economische Zaken en van Landbouw en Visserij.http://wetten.overheid.nl/BWBR0003173/geldigheidsdatum_13-07-2012#HoofdstukXaDit is de officiële website van de overheid kijk ook even wanneer deze wet voor het laatst is bijgewerkt dit was 13-07-2012.Nooit breekt alle weten zeker gezien het geen er nu aan de hand de corona crisis en de financiële crisis die er nu aan gaat komen. Voorspel ik dat wet deze zeker zijn intreden zal gaan doen. liever zilver staat nog steeds erg laag ten opzichten van gous 🙂

  1. Het klopt dat er een meldingsplicht is van handelaren aan de belastingen. De limieten waaraan nog anoniem kan gekocht worden, worden ook steeds verlaagd.
   In Duitsland is deze onlangs nog verlaagd naar 3000€ en in België naar 500€!

   Fysiek goud of zilver kopen is een slimme beslissing maar nutteloos als je het niet buiten politiek bereik bewaard.

  2. Denk dat goud zal blijven excelleren t.o.v. zilver. De zilvermanier van 8/9 jaar geleden zal niet snel meer terugkomen, helemaal niet met instortende wereldeconomie. Zilverprijs is gewoon erg afhankelijk ook van industrie vooralsnog.

 6. Het is een fatamorgana. Men kijkt naar de beurs en ziet de asset inflatie. Geld is nu al waardeloos. Wie er nu niet iets aan doet, is over 5 jaar te laat. Laat de reset maar komen. Goud gaat terug in het mandje komen van de wereldmunt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.