Quo vadis, Bitcoin?

0

BTC zal einde september 2019 stijgen…of dalen. Ja dàn heb je altijd prijs natuurlijk, met zo’n ‘voorspelling’?! Maar wat anders wordt ditmaal, is de felheid van de beweging. Technische analyse toont duidelijk aan dat er nu heel vlug iets ‘groots’ met de bitcoinkoers gaat gebeuren. Het zou wel eens om een paar duizend dollar kunnen gaan! Tweeduizend dollar omhoog, of tweeduizend omlaag? Op maandag 23 september 2019 opent de lang verwachte Bakkt bitcoin futuresbeurs officieel de deuren. Wordt het vuurwerk, of een sisser?

Twintig procent omhoog of omlaag?

Een tweeduizend dollar beweging voor BTC betekent al vlug een prijsverandering van 20 procent. De handelsvolumes zijn zelden zo laag geweest. De koers beweegt zich al drie maanden richting een technisch significant punt op de grafiek. Een voorbode van een grotere beweging. Het zal erop, of eronder zijn. Hoe liggen de kansen voor elk van die mogelijkheden? Wie onbevooroordeeld naar de grafieken kijkt, merkt een lichte voorkeur in de koers om doorheen de 10.000 grens te zakken. ‘Team red’ heeft een kleine voorsprong a.h.w., toch?

Positieve vooruitzichten maar…

De afgelopen week tot zondag 22 september 2019 begon positief voor de meeste altcoins, om in mineur te eindigen. Zowat alle koersen kleuren opnieuw rood en 10 miljard dollar aan cryptowaarden heeft de markt ondertussen verlaten. Nochtans zijn er ampel redenen waarom de koersen zouden moeten stijgen. Futuresbeurs Bakkt start morgen waarbij institutionelen, het grote kapitaal, heel makkelijk in bitcoin zullen kunnen stappen. BTC dient ook effectief gekocht te worden daarvoor, wat de koers een opstoot moet geven. De Amerikaanse centrale bank is de afgelopen week een nieuwe ronde QE gestart. Er was zelfs sprake van enige paniek bij de Fed. Wat ook positief zou moeten werken voor bitcoin omdat dit de waarde van de dollar theoretisch verder ondermijnt.

GPS

Volgens Genesis Capital zijn er ook geen grote shorts meer in de bitcoinmarkt. Het lijkt alsof iedereen afwacht…wacht op wat komen gaat. Aan de lange of langere termijn voorspellingen door kenners en specialisten heb je ook weinig. Dat BTC ‘ooit’ op $100.000 zal komen. Of zelfs $250.000. Neen, iedereen, van hodlers tot daytraders, van de slager tot de bankier, van de fondsbeheerder tot misschien zelfs de Fed, wil weten wat BTC morgen zal doen. En volgende week. Van $10.000 naar $8000, of naar $12.000? Onze nieuwsgierigheid zal in ieder geval vlug bevredigd worden…