Rabobank lijkt actief aan de slag te gaan met cryptocurrencies

0

De Rabobank is begonnen met een nieuw project genaamd ‘Rabobit’. Ze beginnen naar eigen zeggen met deze proef om te zien of er interesse is. De website is nog erg summier, maar het lijkt erop alsof ze een overzicht willen creëren van normale bankrekeningen en cryptocurrency wallets. Ze brengen het als ‘An integrated cryptocurrency wallet at Rabobank‘.

Get insight into your overall liquidity by having bank accounts and cryptocurrencies in one place. Access all your funds through one bank account. Send and receive funds, including cryptocurrencies, in one environment.

Nog niet zo veilig

Ook hebben ze het over crypto in een ‘secure online banking’ omgeving, maar vooralsnog maakt de site niet eens gebruik van Secure Sockets Layer (SSL – een cryptografisch protocol / beveiligde internetverbinding), dus dat ziet er nog niet zo lekker uit.

Na fiat, nu crypto

De Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Boerenleenbank wil dus niet alleen je fiat geld, maar ook je cryptocurrencies beheren. Voor diegene die al in crypto zitten, is er waarschijnlijk weinig meerwaarde om de crypto bij een gevestigde bank te stallen. Maar wellicht is dit wel een manier om de drempel te verlagen voor sommige mensen die nog niet hebben meegedaan in de cryptowereld.

Crypto & blockchain disruptie

De banken zien ook dat door o.a. blockchain ontwikkelingen eigen services, diensten en verdienmodellen onder druk (kunnen) komen te staan. Zoals we al eerder schreven, grote bedrijven hebben in grote mate te maken metdisruptie. Banken moeten dus wel iets gaan proberen en meer gaan doen met crypto is logisch, want bijna een miljoen Nederlanders zijn er al mee bezig. Of dit een succes wordt voor de Rabobank is de grote vraag. In ieder geval wordt het het onderwerp op zijn minst serieus genomen, iets wat een paar jaar geleden nog vrijwel ondenkbaar was.

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie