De wereld gaat meer olie consumeren

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) heeft de ramingen voor de mondiale vraag naar olie in 2010 verhoogd. Het agentschap verhoogde de verwachtingen met 60.000 vaten olie tot 86,4 miljoen vaten per dag in 2010. De ramingen zijn bijgesteld omdat landen zoals China en Brazilië in de toekomst meer olie gaan consumeren dan eerder werd verwacht.

De organisatie meldde tevens dat het aanbod van oliekartel OPEC met 30.000 vaten per dag is gedaald ten opzichte van de vorige maand. Het totale aanbod kwam uit op zo’n 29 miljoen vaten olie per dag. Een hogere productie in Irak werd teniet gedaan door uitval in Nigeria en Angola.


Uit de executive summary de U.S. Energy Information Administration blijkt dat de energieconsumptie van de Verenigde Staten tot 2035 met zo’n 14% zal toenemen. Dit houdt in dat Amerika elke jaar een half procent tot een procent meer olie gaat consumeren. De totale energieconsumptie van de VS daalde in 2008 met 1% en in 2009 met 3%. De verwachting is dat de olieconsumptie in 2010 weer zal toenemen.

Eén reactie

  1. China zal de meeste olie nodig hebben, ze hebben reserves genoeg om ook olie boven de 100 dollar te betalen. Een hogere olieprijs zal voornamelijk problemen veroorzaken in europa en amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.