Recordaantal Amerikaanse zilveren munten verkocht

10

De US Mint heeft dit jaar een nieuw record neergezet in de verkoop van de populaisrste Amerikaanse zilveren munten: de American Eagles. Het vorige record dateert uit 2013. Over het gehele vorige jaar verkocht de US Mint 42.675.000 zilveren American Eagles. Dit jaar is nog niet voorbij maar inmiddels is het record van 2013 verbroken.

Ontwerp zilveren Eagle 2015

Ruim 43 miljoen ounce verkocht

Met nog een kleine 3 weken te gaan in 2014 staat de teller op 43.051.000 troy ounces. De afgelopen jaren stopte de US Mint de verkoop rond medio december dus er zal naar verwachting niet veel meer bij komen.

Sterke vraag naar zilveren munten

De vraag naar zilveren munten blijkt ook dit jaar weer zeer solide. In de eerste 8 maanden liep de verkoop van de zilveren American Eagle wat achter op vorig jaar. De afgelopen maanden is de verkoop zeer hoog geweest door de daling van de prijs van zilver. Hierdoor staat er inmiddels een nieuw record in de boeken van het Amerikaanse munthuis. De US Mint produceert sinds 1986 de zilveren American Eagle en de verkoopcijfers zijn de afgelopen jaren sterk gestegen.

Verkopen zilveren munten afgelopen jaren

Hieronder een kort overzicht van de jaarlijkse verkopen sinds 2007 tot 2014. Lees meer op Goudvergelijken.nl