Recordaantal Amerikaanse zilveren munten verkocht

De US Mint heeft dit jaar een nieuw record neergezet in de verkoop van de populaisrste Amerikaanse zilveren munten: de American Eagles. Het vorige record dateert uit 2013. Over het gehele vorige jaar verkocht de US Mint 42.675.000 zilveren American Eagles. Dit jaar is nog niet voorbij maar inmiddels is het record van 2013 verbroken.

Ontwerp zilveren Eagle 2015

Ruim 43 miljoen ounce verkocht

Met nog een kleine 3 weken te gaan in 2014 staat de teller op 43.051.000 troy ounces. De afgelopen jaren stopte de US Mint de verkoop rond medio december dus er zal naar verwachting niet veel meer bij komen.

Sterke vraag naar zilveren munten

De vraag naar zilveren munten blijkt ook dit jaar weer zeer solide. In de eerste 8 maanden liep de verkoop van de zilveren American Eagle wat achter op vorig jaar. De afgelopen maanden is de verkoop zeer hoog geweest door de daling van de prijs van zilver. Hierdoor staat er inmiddels een nieuw record in de boeken van het Amerikaanse munthuis. De US Mint produceert sinds 1986 de zilveren American Eagle en de verkoopcijfers zijn de afgelopen jaren sterk gestegen.

Verkopen zilveren munten afgelopen jaren

Hieronder een kort overzicht van de jaarlijkse verkopen sinds 2007 tot 2014. Lees meer op Goudvergelijken.nl

10 reacties

 1. de 1% van de 1% kan roepen wat ze willen, maar de overige 99,99 % van de gewone burgers zien het blijkbaar toch iets realistischer, dollars zijn van papier en digitale 0 en 1’tjes en silver eagle’s zijn van edelmetaal,

  al 5000 jaar wordt zilver gezien als geld (denk aan het franse woord voor geld = zilver) en een gouden toekomst heeft in de elektronische wereld, zonnecellen, electronica, bacteriedodend, doe mij maar een hele grote berg zilverlingen, het geld uit de bijbel, stop die euro’s maar in je ………..

 2. Hard assets biflaten. Als biljoenen aan valse beloften in ‘reverse’ gaan, en dat gaan ze, dan moet je iets vast kunnen houden, anders telt het niet.

  Steeds meer mensen beseffen dat, tot groot chagrijn van de moneychangers.

  1. zeer goed opgebouwd artikel uit gewoon nieuws, het geval is dat de VS net zo als the UK nu en vroeger, zichzelf hebben uitgehold, Als ze zelf niet decennia lang meer hadden uitgegeven met in wezen geprint geld, dan waren ze nu niet zo verzwakt dat hun systeem op in storten staat, een stabiele economie hoeft zich niet in rare bochten te dwingen. De VS keurt momenteel zelfs CIA martelingen goed, die de doodstraf hebben opgeleverd aan nazi’s die dezelfde methoden hadden toegepast in WO2, rare wereld leven wij tegenwoordig, Dit alles ondanks mensenrechtenverdragen en Handvest van de verenigde naties , All animals are equal, but some animals are more equal than others

   Wat het artikel niet vermeld is dat de NATO de hele tijd Rusland wil verleiden tot iets militairs, zodat de ‘internationale gemeenschap’ als één man achter de VS gaat staan om de boze Russen te bestrijden, Inclusief een flink mandaat van de VN om de stoute Russen aan te pakken, iedere dag staat er weer een nieuw bericht in de krant wat bedoeld is om een anti Rusland sentiment te creëren bij de burgers. Laten we daarom als Europese burgers Rusland gaan boycotten, ik stel voor dat we principieel allemaal in Europa gaan koken op een houtvuurtje en de gaskachel uitzetten, we hebben helemaal geen gas nodig, tandartsen en de industrie kunnen prima zonder palladium en andere zeldzame grondstoffen, voetbal is niet meer dan een hobby zodat de Engelse voetballers prima kunnen spelen zonder Russisch geld. Waarom zullen we exporteren naar Rusland, we hebben geld genoeg, als het op is dan verhogen we toch gewoon de lasten voor de Europese burgers.

   Tot slot,
   Het meest interessante land om te blijven volgen op het wereldtoneel is India, het westen zal alles doen om de 1 miljard Indiërs (inclusief productiecapaciteit) uit India achter hun karretje te spannen en China en Rusland zullen hun best doen om India neutraal te laten blijven, tot nu toe houdt India zich afzijdig.

   1. Het lijkt me niet dat China en Rusland zullen proberen India neutraal te laten blijven. India had al de toehoordersstatus in de SCO en heeft onlangs het verzoek ingediend om volwaardig lid te mogen worden. Daar zal natuurlijk wel nog enige tijd overheen gaan. Landen die ook nog kunnen volgen in dit verband zijn Pakistan, Iran en Turkije. Hoewel Turkije pas onlangs zijn toehoordersstatus heeft verkregen. Maar kijk eens naar welk deel van de wereldbevolking we dan spreken. En dat zijn wel mensen die goud (zilver) hoog in hun vaandel hebben staan. Dat nog afgezien van het Midden Oosten. En wij maar denken dat goud en zilver terug naar de Middeleeuwen betekent.

 3. Hallo,

  Deze aankopen hebben voor een groot gedeelte te maken met wat zich in de geest afspeelt.
  Net als in top jaar verkopen bij fietsen,scooters,brommers,auto’s heeft dit ook met een hype te maken.
  Met goud en zilver aankopen ligt het toch net even iets anders.
  Hierbij gaat men nu in onzekere tijden tot aankoop over om persoonlijke zekerheden te stellen.
  Vaak zijn deze zekerheden niet wat het lijkt te moeten worden,maar een ieder moet leren waar zijn/haar zekerheid,rust ligt.
  In het menselijk bestaan en leven kan goud,zilver of materiële zaken nooit de plek innemen van de innerlijke persoonlijke kracht of bewustzijn.
  Juist het vastklampen aan persoonlijk bezit zal iemand op termijn lichamelijk en geestelijk afbreken tot de grond.
  Sorry,maar ik kon het niet minder confronterend stellen zo vlak voor de feestd

 4. Had m’n verhaal nog niet klaar,werd vanzelf geplaatst.

  Hallo,
  Deze aankopen hebben voor een groot gedeelte te maken met wat zich in de geest afspeelt.
  Net als in top jaar verkopen bij fietsen,scooters,brommers,auto’s heeft dit ook met een hype te maken.
  Met goud en zilver aankopen ligt het toch net even iets anders.
  Hierbij gaat men nu in onzekere tijden tot aankoop over om persoonlijke zekerheden te stellen.
  Vaak zijn deze zekerheden niet wat het lijkt te moeten worden,maar een ieder moet leren waar zijn/haar zekerheid,rust ligt.
  In het menselijk bestaan en leven kan goud,zilver of materiële zaken nooit de plek innemen van de innerlijke persoonlijke kracht of bewustzijn.
  Juist het vastklampen aan persoonlijk bezit zal iemand op termijn lichamelijk en geestelijk afbreken tot de grond.
  Sorry,maar ik kon het niet minder confronterend stellen zo vlak voor de feestdagen.
  Hoop toch,dat iedereen met een goed gevoel 2015 ingaat.
  Begraaf al die strijdbijlen en begin met een schone lei.
  Het kan u veel rust geven op privé en maatschappelijk terrein.
  Wens een ieder een goede kerst en jaarwisseling.

 5. We hebben veel en veel te veel schulden opgebouwd en om deze te betalen moet er veel geld gecreëerd worden omdat de andere opties niet (meer) of onvoldoende werken. Dit extra geld zal besteedt worden aan allerlei bail outs waaronder die van banken en van overheden. Dit zien we in de US en in Japan en binnenkort ook in de EU. Dit gebeurt natuurlijk geleidelijk (US vermindert, Japan versnelt en EU gaat zo dadelijk beginnen). Natuurlijk resulteert dit in lagere waarde vd munt en daar we leven van geïmporteerde goederen zullen deze dus in kostprijs stijgen. Probleem is wel dat onze koopkracht niet stijgt….maw de bedrijven kunnen de gestegen kosten niet of nauwelijks doorrekenen wat uiteindelijk resulteert in minder bedrijfswinsten en bijbehorende falingen. Dit laatste zorgt weer voor extra overheidsuitgaven etc…waarna we op termijn weer geld gaan drukken(interval worden steeds kleiner en versnellen keer op keer) en de cirkel is rond.

  De (privé) uitdaging is wanneer moet je je vermogen (als je geluk heb dan heb je nog wat over) vanaf de casinotafel nemen en als je naar de kas gaat….waarin moet je je chips converteren om je koopkracht enigszins te behouden?
  Een spaarrekening? Een huis? Aandelen? Grond? of …al deze opties hebben 1 ding gemeen. Ze zijn zichtbaar (en dus belastbaar) voor de overheid. Omzetten in PMs is dat veel minder en blijkbaar zien een kleine groep mensen dit getuige de immer stijgende vraag naar munten en bars.

  1. Als wij zoveel schulden hebben waarom hebben banken bailouts nodig?
   Geld verdwijnt?
   Of is het dat de rente die wij niet meer op kunnen brengen nu door de FED en ECB wordt betaald?
   Kan het zijn dat de mensen die wel geld hebben en ik bedoel dus erg veel geld, dat deze mensen graag rente blijven ontvangen?
   De oplossing is dus inflatie of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: