Hevige rellen in Hamburg tijdens de G20

3

Er zijn enorme rellen uitgebroken in Hamburg, waar de G20 momenteel bij elkaar komt om wereldzaken te bespreken. De politie in Hamburg heeft extra versterking aangevraagd omdat de betogingen veel groter en gewelddadiger zijn dan verwacht. Er zijn honderden gewonden en ook honderden auto’s in brand gestoken. 26 mensen zijn zwaargewond volgens de laatste berichten. Er waren 19.000 agenten op de been en daar komen er nog eens zo’n kleine 1000 bij, omdat de protesten aanzwellen alsmede de gewonde agenten en betogers.

Black Bloc Movement

De grootste ravage wordt aangericht door The Black Bloc movement, bekend uit de jaren ’80, toen de groep met veel geweld protesteerde tegen de nucleaire dreiging en het ontruimen van kraakpanden. De Black Block Movement wil af van het kapitalistisch systeem en dit verruilen voor een soort libertarisch systeem.

Hamburg gaat een heet weekend tegemoet. Complete chaos lijkt uitgebroken, zo blijkt ook uit deze video. De politie is begonnen met het lossen van waarschuwingsschoten zo wordt gemeld door AFP.

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie