René Tissen: Desintegratie volop gaande

Vorige week lieten we u nog een video zien over het feit dat de eurocrisis verre van opgelost is. Dit weekend schrijft Réne Tissen op RTLZ in een nieuw artikel, meer over de eurocrisis: Desintegratie volop gaande… | De grens tussen het smijten met goed geld (in de vorm van bezit zonder schuld) naar slecht geld (in de vorm van schuld zonder bezit) is zover overschreden dat de verdere versplintering van Europa niet meer kan worden tegen gegaan.

Zo tergend lang als het twee jaar gelden duurde om een rommelkabinet in elkaar te steken, zo kort lijkt dit keer nodig te zijn om een regering te vormen van nationale houdbaarheid en dat is pure winst voor Nederland. Een snelle en sterke formatie benadrukt de soevereine kracht van ons land en die is hard nodig om de Europese schuldencrisis het hoofd te kunnen bieden. Alleen via eigen beleid kan de crisis worden bestreden en kan Europa bij elkaar worden gehouden. Het kan niet nadrukkelijk genoeg gezegd worden. De rijke lidstaten zoals Nederland zullen het geld moeten verdienen om de schulden van de arme lidstaten te kunnen betalen.

Modern Nederland

De verkiezingsuitslag heeft overtuigend laten zien hoe modern Nederland eigenlijk is in denken en doen. Wij hebben ons niet in de richting van ultranationalistische sentimenten laten sturen zoals wel het geval is in onder meer Griekenland (‘Gouden Dageraad’) en Finland (‘Ware Finnen’). In beide lidstaten groeit de aanhang van deze partijen explosief maar heeft die het kookpunt nog net niet bereikt. Overal elders in Europa broeit het van de spanningen richting ‘eigen volk eerst’. De vraag is bijvoorbeeld of en in hoeverre Spanje momenteel aan het imploderen is. Lees het hele artikel van René Tissen op RTLZ.

25 reacties

 1. Dit klinkt verdacht veel naar een pro-europese integratie verhaal en dus een pleidooi voor een politieke unie en uiteindelijk een Europese superstaat
  Wat nou “soevereine kracht” ???
  Van een kabinet dat de soevereiniteit helemaal niet hoog in het vaandel draagt??
  Proef uit dit stukje ook een beetje zwart-wit denken. Als je niet zit te wachten op meer Europa ben je een nationalist. Wordt niet letterlijk gezegd maar komt wel in de buurt.
  Nou ik ben absoluut geen nationalist maar moet weinig hebben van dat hele mislukte Europese avontuur en helemaal van die euro want dat is het excuus waarom we onze soevereiniteit moeten opgeven.
  Natuurlijk begrijp ik ook wel dat als de muntunie en de dus ook verdere Europese integratie ( het omgekeerde gaat ook op ) mislukt, we een hele diepe economische recessie gaan beleven. Maar dan kunnen we wel definitief afrekenen met de vijanden van de Nederlandse soevereiniteit en met de anti-democratische geest die door Europa en zeker door Nederland waart.
  Ik heb er alle vertrouwen in dat er binnen een jaar iets gebeurt in Spanje of Italie dat al die dromers wakker doet schrikken.
  En ik hoop dat vele mensen het zullen vertikken om keihard te werken, en een deel naar het zuiden over te maken, teneinde het hobbyprojectje van de elite te redden.
  Want dat is wat de schrijver van dit artikel blijkbaar wel normaal vindt.
  Ik kan niet wachten op de grote bevrijdende boem.

 2. Op http://www.eo.nl/tv/devijfdedag/reportage/wat-als-de-euro-valt/ lees ik:

  [quote]Wat als de euro valt?

  20-09-2012
  Bezorgde burger Dick Berts heeft flink gehamsterd. Want de euro zal vallen en dan is het crisis, gelooft hij. De Vijfde Dag vraagt aan experts wat we kunnen verwachten als de Europese munt ten onder gaat.

  Oud-staatssecretaris van Financiën Willem Vermeend was betrokken bij de invoering van de euro. Volgens hem zullen de gevolgen van een val desastreus zijn. “Honderden miljarden gaan verloren, beurzen storten in, banken vallen om, als de euro valt, zal de schade het tienvoudige van de kreditcrisis zijn.” Hoe groot schat hij de kans dat het zover komt?

  Bezorgde burger Dick Berts is voorbereid en overtuigd dat de dag komt. Dagen, en misschien wel weken van heftige crisis zullen volgen, is zijn vaste overtuiging. Dus slaat hij extra voedsel in, heeft een eigen zuiveringsinstallatie aangelegd en boerenkoolzaadjes op voorraad.

  En we nemen een kijkje in Finland dat fel tegen steun aan Griekenland is. De Finnen trekken hun steun aan de euro nog niet in, maar een groot deel van het land bereidt zich serieus voor op een leven na de euro.[/quote]

  De Euro gaat niet vallen, maar zal wel wat waarde verminderen. De Euro wordt straks het munt van de Nieuwe Wereld Orde.

 3. @3, ik bedoel daarmee dat we onze soevereiniteit moeten afstaan aan de E.U. om de Eurocrash daarmee te voorkomen!

  Tijd voor een politieke en een economische Unie.

 4. @5 Moin
  Ondanks het feit dat geen mens een idee heeft hoe dat democratisch moet gaan functioneren?
  Ook geen probleem dat de Nederlanders niet meer mogen bepalen wat er in dit land gebeurt. Uiteindelijk gaat Europa bepalen hoe ONZE centjes verdeeld en uitgegeven worden?
  Dat wil je allemaal weggeven??
  Het komt er zelfs op neer dat Spanjaarden en Italianen ( aardige mensen hoor, daar niet van ) meer invloed hebben ( zij trekken samen op ) op wat er met jouw belastingcentjes gebeurt.
  En reken er op dat ze daar wel raad mee weten.
  Je hebt natuurlijk geen recht van spreken meer als je straks alleen maar lijdzaam kunt toezien hoe Brussel de dienst uitmaakt.
  Maar wees vooral niet zo naief om te denken dat het allemaal wel goed komt met de democratie en de invloed van de burger.
  Want het is namelijk onderdeel van het complot, alle macht aan de corrupte graaiende elite.
  Niemand die hen meer tegenhoudt.
  Wat een treurigheid. Dat we dit zo maar laten gebeuren. En wat een onbeschaamdheid om te vinden dat wij hard moeten werken om de schulden van het zuiden te betalen.
  Laat dat nog eens goed tot je doordringen. Wij hebben die schulden niet gemaakt en verdomme op ondemocratische wijze wordt gewoon gezegd dat wij het mogen aflossen.
  Dit gaat echt HEEL ver.
  Komt er gewoon op neer dat er beslag wordt gelegd op jouw loon om de rekening van een ander te betalen.
  Het wordt tijd dat de social media wordt ingezet om alle vrienden van de Nederlandse Soevereiniteit te mobiliseren om elke vorm van verdere integratie een halt toe te roepen.

 5. Verontruste burger, en het merendeel van de Nederlanders vinden dit allemaal goed. Weten namelijk niet wat er aan de hand is. Worden pas wakker als het al zover is. Dan is het te laat.

  Maar nu:

  Wij hebben de voice of Holland.
  Veel belangrijker.

 6. @ snel, dat weet ik zo net nog niet hoor. Merendeel is wel behoorlijk ongeinteresseerd en naief.
  Het feit dat de meesten op een pro-europa partij hebben gestemd wil nog niet zeggen dat ze de Nederlandse soevereiniteit werkelijk willen opgeven. Het gemene is, en dat woord is volledig terecht en op zijn plaats, is dat ze het stapje voor stapje doen.
  Er moet wat meer anti-europa propaganda op het niet goed oplettende volk worden losgelaten.
  Is wel moeilijk, geef ik toe. De hele media is pro.
  Maar zoals gezegd, het sentiment kan heel heftig anti worden als de crisis nog dieper wordt, in combinatie met nog meer tegevallers in het zuiden, nog meer lijken die uit de kast vallen.
  Dan zullen de pro-europa praatjes het omgekeerde effect sorteren, en is er geen houden meer aan.
  De dynamiek die dan onstaat is onbeheersbaar, niet te sturen.
  BOEM.
  Einde oefening, gelukkig.
  En dan, Moin, komt de nieuwe wereldorde.

 7. Jammer dat ik je geen twéé ’thumbs up’ kon geven voor reaktie #6.

  Ik zal Koen eens een belletje geven morgen 😉

  Maar het (èchte) enge is dat de ‘volksreaktie’ nou juist ingeprogrammeerd is in hun wèrkelijke Plan, en ze dus daar op rékenen. Afijn, dit spelletje werd vroeger ook van tijd tot tijd door de adel (tot 1800 ongeveer) gespeeld, maar (véél) minder ‘hard’, immers, het ging om hun [u][u]eigen[/u][/u] volk en uiteindelijk dus ook om hun[u] eigen [/u] economie & welzijn. Dit in tegenstelling tot de vaderlandsloze [i]haute finance,[/i] die de gehele wereld als haar ‘jachtterrein’ ziet en (noch emotioneel, noch spiritueel ;een gemeenschappelijke godsdiens bijv.) enige lotsgebondenheid of een andere vorm van empathie voor het gewone volk voelt, maar hen (volkeren,landen en continenten) slechts als manipuleerbare pionnetjes ziet, te ‘plaatsen’ volgens ‘hun’ (NWO6)belangen, zoals het dus in het huidige, ‘ons’ tijdperk het geval is.

  Géén natuurlijke vijand meer die ‘hen’ kan bedreigen, niets, helemaal niets ; de twee voornaamste weerstanden die er tot 2 eeuwen geleden waren, de Kerk en de adel, zijn immers OF uitgeroeid OF onderworpen aan diezelfde geld-krachten, en wel met de (achterlijke, veelal onwetende) hulp van onze voorouders. Aan ons om het beter te doen.

  En dààr staat het volk nu, zonder énige bescherming (behalve het Gezonde Verstand en de juiste (historische) kennis) : totaal onvoorbereid en bijna volmaakt geprogrammeerd om de laatste revolutie (na die tegen de Kerk en de adel) te vervolbrengen, en wel in een roes van door dedoor die vaderlandsloze en psychopathishe [i][b]hate[/b] finance[/i] kunstmatig aangewakkerde haat (klassestrijd) tegen de medeburger (=burgeroorlog) , en die te vervolbrengen, ter meerder eer en glorie (en vooral [u]MACHT[/u]) van die K-elite, dit alles ‘natuurlijk’ gehéél overeenkomstig uw materialistische/individualistische (*) programmering, opgelegd en zorgvuldig onderwezen aan het gewone volk door diezelfde [u]ha(u)te finance[/u] die àlle touwtjes in handen heeft.
  Alle.

  Ik heb gezegd.

  (*) beter is het over het ‘naturalisme’ te spreken, maar die term heeft nooit ècht ingang in Nederland gevonden.
  Precies ja : gehéél overeenkomstig ‘hun’ ‘inrichting van de staat’ ; goed geraden-gn-GNN …

  En de Zio-Zuignapjes van de AIVD ?

  Wel, die door de haute finance aangestuurde corrupte K-bende (de top altans) stond erbij en keek er naar, hè ?

  Logisch …

  ‘Your wish is my command, maste[b][u]R[/u][/b]…’

 8. @6, hebben ze al geprobeerd in Haren hahaha, niet zo’n succes. En ook in Schiedam afgelopen nacht een vergelijkbaar fenomeen. Als je zoiets doet, je ziet het, er komen altijd lieden bij die het verpesten.

  @Moin, ik weet het niet hoor. Als ik zie wat er buiten de eurozone afspeelt op dit moment, maakt het waarschijnlijk straks geen ene fluit uit of we doorgaan voor de X-Unie, want deze krachten buitenaf zouden mogelijk al meer dan voldoende kunnen zijn om de EU uiteen te doen vallen. Ik trek de laatste tijd toch wel heeeeeeeeel veel vergelijkingen met en USSR die door de hoge olieprijs destijds implodeerde.

  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3320610/2012/09/22/Helft-winkeliers-in-financiele-nood.dhtml

 9. @Gaengphed: helemaal juist! De olieprijzen zijn zo volatiel als wat dus de situatie hoeft maar even te escaleren in het M-O en de hele zooi zakt als een kaarthuis in elkaar, te beginnen in de VS en vervolgens in de rest van de wereld door torenhoge olieprijzen. De K-elite zal het wel best vinden want de algehele financiele rotzooi wordt voor hun eigen ogen opgeruimd en na de alsdan onvermijdelijke 3e wereldoorlog, die de door de khazaren gewenste uitdunning teweeg zal brengen, kan men weer van vooraf aan beginnen. De wereldwijde massa zal er wederom in trappen.

 10. @Cynicus, triest…maar ik vrees dat je een onvermijdelijke waarheid gesproken hebt.

  Soms heeft de elite moeite om hun machtsuitspattingen verborgen te houden…

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/12980401/__Onderzoek_DSK_geseponeerd__.html

  …maar hebben ze zoveel macht dat ze alles en iedereen op welk tijdstip dan ook buiten spel kunnen zetten.

  En de spanning loopt op…
  http://www.telegraaf.nl/dft/12981032/__Iraanse_hackers_vallen_banken_aan__.html
  25 september, het zou nog eens bewaarheid kunnen worden.

 11. @9 KTM, thumb up.
  Precies zoals ik het zie. Een grenzeloze elite, zonder banden. Bandeloos zeg maar.
  Wetenschappelijk is aangetoond dat het veelal psychopaten zijn, en dat is een gunstig trekje voor hen want dan hebben ze geen last van al het leed dat zij anderen toebrengen. Geen centje medelijden met het volk. Ze kunnen het volk dus medogenloos verdelen en voor hun karretje spannen.
  Narcistisch als ze zijn, ook al wetenschappelijk aangetoond, willen ze niet alleen alle macht aan zich binden maar ze willen er ook voor geroemd en geliefd worden.
  Eigenliefde heeft ook bevestiging nodig immers.
  Ze eisen dus alle macht en liefde voor zich op, die voorheen God toekwam.
  Het lijkt er dus op dat ze aan de stoelpoten van God hebben gezaagd om straks op ZIJN troon te zitten.
  Nou, ik kan waarschijnlijk niet voorkomen dat ze straks macht over mij gaan uitoefenen, maar mijn ziel, mijn liefde is onbereikbaar voor hen.
  En dat is wat ik de mensen wil meegeven. Verkoop je ziel niet, heb hen niet lief.
  Dan genieten ze wellicht toch een beetje minder van hun macht.

 12. Diep triest dat “WE ????” dit laten gebeuren ???
  Wie is “we ‘ ??
  Vraag je eens af , Heb IK er alles aan gedaan om dit openbaar te maken ? massa wakker te krijgen ? alles… om dit te stoppen ?
  Ik heb al vaker geopperd om te verenigen , af te spreken en zeer doordachte acties te bespreken !! VERZET MOET ER KOMEN !!! Denk nu niet dat 1 iemand geen verschil kan maken met ideeen of acties.. Kijk naar een Steve Jobs met zijn impact op de gehele wereld en vandaag de dag in Haren.. 1 persoon zet iets op facebook en het feest is compleet.. Ik bedoel dat er zoveel mogelijk is om media aandacht op te eisen. De Elite gaat letterlijk over lijken en WIJ die toekijken en AFWACHTEN…? moeten is van onze luie reet afkomen en vechten voor je toekomst en idealen .
  Jammer dat muziek ook zo oppervlakkig is geworden tegenwoordig , waar zijn de muzikanten die net als in the old days over de maatschappelijke ramp die komen gaat een compleet album maken om mensen WAKKER te krijgen !
  We kunnen veel zeggen over de hippies maar ze stonden (of zaten../lagen..) er wel en hadden een hele duidelijke boodschap plus impact voor die tijd. Zonder internet !!!
  Dus samengevat sta ik open om in de prive-sfeer te organiseren en het tij te keren.. Wie woont er het centraalst van ons allemaal ? Daar kunnen we eens aan de ronde tafel aanschuiven misschien en wie weet wat daar uit kan komen..Word voor jou een eindje tuffen KTM ben ik bang..
  ik hoop ook dat Nick en Simon snel wakker worden. :zzz haha Of nog beter ; Giel Beelen die ons dagelijks gaat voorzien van de echte informatie en feiten rond deze crisis..
  Er moet onderhand wat gebeuren want dat de hele dag gebukt staan omdat Draghi zijn euro buttplug in mijn reet loopt te rammen is heel vermoeiend..

 13. @Gaengphed: dat artikeltje over de Iraanse hackers heb ik al gelezen en het gaat een keer gebeuren dat het ze echt lukt om de geautomatiseerde systemen van de grote banken plat te leggen voor langere tijd en dan is er meteen een cash- & creditcrunch van ongekende omvang en ligt ook het internationale handelsverkeer plat en is het vertrouwen in het bancaire systeem voorgoed helemaal verdampt. Ik hoef de lezers van dit forum niet uit te leggen wat de gevolgen daarvan zijn.
  @KTM & Verontruste Burger: ik vraag het aan de mensen om me heen wel vaker of ze het wel wel weten wie er aan de touwtjes trekt maar geen hond die mij daarop het goede antwoord heeft en dan word je uitgemaakt voor een paranoide. Ik heb voor wat veranderingen betreft in de toekomst heel weinig hoop dus ik drink vanavond een borrel op jullie gezondheid.

 14. @14, Money as Debt, thumb up.
  Ik denk dat het de bedoeling van Rene was om te provoceren, een onvervalste provo.
  En ja, toen die provo’s destijs ergens, al dan niet ergens bovenop, lagen, kregen ze, al doende, soms goede invallen. Tweemaal ‘ergens’ is geen schrijffout.
  Jammer dat ze met de macht binnen handbereik van hun geloof zijn gevallen.

 15. Wat is dit eigenlijk voor reclame hier ? Handelen met hefbomen , online je doelgroep zoeken en een beker met je LOGO ?? Onlangs kreeg ik de gelegenheid hier om in Facebook aandelen te stappen..?
  Ondanks de realistische berichten van de eigenaren maken ze reclame voor dromenland ?
  Ieder zijn eigen keus om ergens in te stappen natuurlijk maar ik vind het een principe kwestie.
  Er wordt geschreven dat het financieel systeem op klappen staat en tegelijkertijd worden mensen uitgenodigd om in te stappen , Beetje vreemd.. Weinig behoefte aan ook volgens mij onder de bezoekers maar vooruit..
  Een nuttige reclame tip van mij dan maar;
  http://www.countrystore.nl/
  Men kan beter hier 1000 euro uitgeven ! dan hou je het een stuk langer vol in moeilijke tijden. Dan dat je met je bedrukte beker en je portie paling de beurs in elkaar ziet storten en de negatieve hefbomen je om de oren knallen..

 16. @15, cunicus,
  Proost, op jouw gezondheid.
  Het enige wat ik weet is, dat er op mondiaal niveau, een regentenklasse samenspant om het volk te knechten.
  Ze zijn niet makkelijk aanwijsbaar, maar er is sprake van een Khazaren mentaliteit, het zijn dus Khazaren.
  Ze hebben vele gezichten en gedaantes, zijn ongrijpbaar, en hun woorden hebben slechts de bedoeling verwarring en verdeeldheid te zaaien.
  Noem het de ‘elite’ noem het de ‘Khazaren’, maakt niet uit.
  Volgens mij gaat om de wereldwijde economische elite die de politiek en de media gebruikt om alle productiemiddelen in handen te krijgen.
  De productiemiddelen ‘kapitaal’ en ‘grond’ hebben ze grotendeels al in hun bezit, maar ook het middel ‘arbeid’ hebben ze straks in hun bezit.
  En dan zijn we moreel gezien weer terug in tijden van voor de Franse revolutie.
  De tijd van de verlichting is voorbij, een schaduw wordt geworpen over mens en maatschappij.

 17. Haha :, die verontruste burger zit nagenoeg letterlijk stukken uit de Protocollen van de Wijzen van Sion op te sommen, zonder dit (waarschijnlijk) zelf te weten. No offence natuurlijk.
  Hier heb je ‘m :

  http://iamthewitness.com/books/Protocols.in.Modern.English.htm

  Je zou ook “The International Jew” van Henry Ford eens moeten lezen. Precies, DE Henry Ford ; de oprichter van het automerk, ja.
  Jarenlang kreeg iedere Amerikaan die een nieuwe Ford kocht dan ook een gratis exemplaar. Zo zijn er meer dan honderdduizend exemplaren helemaal in het begin van de 20e eeuw in de VS in omloop gekomen.

  http://iamthewitness.com/books/index.php?dir=Henry.Ford%2FThe.International.Jew%2F

  In Nederland is dit boek volmaakt onbekend.

  Maar dat is logisch.

  Zoals u ziet is dit soort TOP-literatuur allemaal ‘gewoon’ te vinden op http://www.iamthewitness.com , en wel onder ‘Books’ helemaal linksboven op de homepage.

  Na even downscrollen vindt u in de rechterkolom actuele, doorgaans zéér interessante nieuwsfeiten.

 18. @19 KTM, de “protocollen der wijzen van sion” heeft vele dubbele bodems.
  Het is een geniaal stuk met briljante aanvullingen op de ‘bron’. ( ik heb ook op wiki gekeken, en besef dat wiki natuurlijk ook slechts een gangbare mening opschrijft ).
  Hoe dan ook, de greep naar de macht voltrekt zich griezelig conform de protocollen.
  Los van de oorsprong en de bedoeling van het geschrift, ik had er tot vandaag alleen maar van gehoord, dient een ieder zich hierin te verdiepen.
  Het maakt je bewust van de geslepenheid van de wereldwijde elite en hoe het volk geprogrammeerd, gekneed en gemanipuleerd wordt.

 19. Ik weet dat er allerlei tegen-geluiden zijn die zeggen dat er een rechtzaak in Zwitserland in de jaren ’60 is geweest waarin werd geconstateerd dat ‘de Protocollen’ vals waren, maar het vonnis zeggen letterlijk dat ‘het aan de rechtbank gepresenteerde exemplaar een kopie is’, dus werd er nog niks expliciets gezegd over de oorsprong.

  Het Amerikaanse ‘Department of War’ stelde in 1919 echter vast, dat :

  http://www.scribd.com/doc/37818538/US-War-Dept-Report-Authenticates-Protocols-of-Zion-In-1919

  Waar volgens mij naar gekeken moet worden is het FEIT dat in die Protokollekes, een eeuw ’te vroeg’, de wezenlijke ontwikkelingen van de gehele 20e eeuw vervat liggen, en dat datgene wat er nog niet (volledig) van is uitgekomen, op DIT moment uitkomt.

  Net wat je zegt : enge shit ja …

 20. Ja ik zag het ook staan Moerstaal. Gisteren sprak ik overigens een vriend van mij die filiaalhouder is van een supermarkt in de stad. Ook hij zegt dat het hard achteruit gaat momenteel! Dat zegt nogal wat, want normaal gesproken liep zijn hut als een trein…

 21. @23 gangpadje
  Je praat weer met me?
  Sorry dat ik die haatpruik uitmaakte voor ‘Janmaat in het kwadraat’ en dat je dat persoonlijk opnam.
  Okay, zand erover.

  Wat dacht je van deze:
  http://www.nu.nl/economie/2917089/stijging-faillissementen-in-hele-bouwbranche.html

  Ik snap het niet, het zou toch beter gaan?
  Dit is geen tijdelijke inzinking maar de crisis wordt ook op jaarbasis erger. Waarom steekt iedereen zijn kop in het zand? Waarom roept iedereen elke zoveel maanden dat het nu beter gaat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: