René Tissen: Hongarije gaat failliet

Al maanden rommelt het in Hongarije. Het land is failliet en moet volgens mij Europa verlaten. Nu investeerders het land volledig de rug toe hebben gekeerd is het einde oefening. Als Hongarije valt, is het zeker dat ook Oostenrijk diep in de problemen zal komen. Dat Hongarije de eer aan zichzelf zou moeten houden staat voor mij vast. De regering Orban heeft van meet af aan een eigenzinnig beleid willen voeren en dat begon al met de uitverkoop van het land aan China van enkele maanden geleden. Toen waren de Chinezen bereid om een miezerige 1 miljard dollar ter beschikking te stellen in ruil voor een spilfunctie in de Hongaars-Europese vervoerslogistiek.

Het was duidelijk een actie die de economische belangen van de andere lidstaten kan schaden, te meer omdat China al veel strategisch belangrijke posities in Europa heeft ingenomen. De havens van Griekenland, maar ook bijvoorbeeld van mainport Rotterdam zijn al grotendeels in Chinese handen en dat holt Europa uit. Wij staan erbij en kijken ernaar, terwijl Hongarije de hand ophoudt. Toen Hongarije kortgeleden de hulpdelegatie van de EU en het IMF de deur wees stond voor mij vast dat het land failliet zou gaan en wel op korte termijn. Lees verder op RTLZ.

15 reacties

 1. Dit keer geen economische maar een zuiver politieke reden om Hongarije in de EU te houden.

  Het buiten de EU knikkeren van Hongarije lijkt me zeer onverstandig. Dit geeft de heersende fascistische regering alleen hun gelijk en zorgt ervoor dat de zwakke(re) groepen in Hobgarije nog meer onder druk komen te staan. Door Hongarije in de EU te houden, houden we er nog enigzins grip op. Zeker omdat ver rechts een serieuze bedreiging vormt voor sommige groepen mensen in Europa en dit niet vroeg genoeg onder controle gehouden dient te worden. Ik hoop dat die ver rechtse populistische nachtmerrie in Hongarije spoedig voorbij is.

  Sorry dat dit de meest pro-EU pleidooi is, die ik tot nu toe gehouden heb, maar dit neemt niet weg dat ik het economische beleid van de EU nog steeds enorm afkeur, maar aan de andere kant wel vind dat we met een nieuw (samenwerkend / verenigd) Europa verder moeten.

  De situatie kan je in Hongarije vergelijken als dat de PVV 2/3 van alle zetels heeft.

 2. ach, fortuijn en kornuiten werden ook voor rechts en fascistisch uitgemaakt. Het mooie is met dat soort partijen dat het veel duiidelijker is wat voor besluiten ze nemen. Zodoende kan dit makkelijker in de evaluatie. Wat er de laatste 30 jaar in nederland gebeurd, is breien, breien, breien en nog eens breien van de meest stompzinnige wetgeving en als er wat gebeurd, hercules-ramp, enschede-ramp, bijlmerramp, irt-affaire, het toelaten van foute amerikaanse hypotheken door DND, dan is er niemand verantwoordelijk. De ambtenaar kan toch niet ontslagen worden en de klokkenluider wordt alles ontnomen.
  Ofwel ik betwijfel of die minderheidsgroepen het wel zoveel minder hebben. Wat mij opvalt, is de Afleidingscommunicatie. Haal een klein detailtje eruit, bijvoorbeeld het rechtse karakter van een partij, leg hier het vergrootglas op (met de argumentatie: u bent tegen het dragen van de hoofddoek, dus bent u tegen moslims en dus bent u een fascist) en voila er wordt niet meer gesproken over het wanbeleid wat ons land al 30 jaar lang over zich heen laat komen en er wordt niet meer gesproken over wie en welke partijen hier verantwoordelijk voor zijn. De baantjes onderling verdelen is belangrijker dan het maken van deugdelijke wetgeving. En daar betaald de burger zijn zuurverdiende belastingcenten aan. Maar de ruil van belastingcenten en wetgeving is behoorlijk zoek. De overheid maakt/produceerd wetgeving om de gewone hardwerkende burgerman nog meer te ketenen, nog meer in het keurslijf te drukken van de rat-race, nog meer die dwangbuis in en zorgt ervoor dat Nederland een grote gevangenis aan het worden is. Waarbij je, nadat je het file-leed doorstaan hebt, ’s avonds thuiskomt en je hersenen wilt resetten met een of ander leeghoofdig programma op teevee.
  Om in de woorden van Ad Melkert te blijven, die vlak voor de verkiezingen van 2002 opriep:
  NEDERLAND WORDT WAKKER!!!!!!!!!!!!!!
  (ik geloof dat dit filmpje ook nog wel op youtube te vinden is)
  (uiteraard valt deze uitspraak te plaatsen in de categorie: wat je zegt ben je zelf ofwel hij had het duidelijk over zichzelf en moest zelf wakker worden)
  Maar ach Na zijn debacle in 2002 volgde gewoon promotie bij de wereldbank. Zo werkt dat in die wereld.
  En ach de gewone hardwerkende burgerman valt veel terug in zijn matrix-hypnose slaap.
  Zondag is er gewoon weer voetbal op de hypno-buis.

 3. @s7p: Ik heb eigenlijk zoiets van laat ze het lekker allemaal zelf uitzoeken. Indien landen zich niet aan de regels houden is het economische én politiek gewoon klaar. Waarom moet Europa zich druk gaan maken om landen die er zelf een troep van maken? Daarom heb ik al eerder gezegd dat ik denk dat ook bijvoorbeeld Griekenland zo snel mogelijk moeten afstoten. Zelfde denk ik over Hongarije. Ze hebben het er zelf naar gemaakt, er zijn regels opgesteld, kunnen ze zich daar niet aan houden, dan is het over. Dan kost het de landen die zich wel aan de regels houden in ieder geval geen tijd en geld.

 4. @Dre (ok, ok, ik hou me rustig ;-)… )
  Maar dat is nou die vreemde wurggreep wat Europa zichzelf heeft opgelegd. In een gezond Europa kan je nog zeggen: “Als een land ergens niet aan voldoet, geef je ’t land een boete” Ala. Maar een Europa in zwaar weer, je kan een land niet een veel zwaardere sanctie opleggen want dan snijdt het “gezin” Europa zichzelf in de vingers. Broederlanden in Europa hebben immers nog wat tegoeden bij dat stoute jongetje van de klas. Iets waar bij de introductie van de Euro nooit goed genoeg over na is gedacht.

 5. @Dre – Het gaat mij niet om de regeringen te belonen voor de puinhoop die ze er van maken, ook niet om ons door de banken te laten gijzelen, maar in het geval Hongarije de kwart van de bevolking te beschermen tegen de wanen en grillen van de rechtspopulistische partij die met 2/3 meerderheid regeert. En als Europese familie wil ik niet de mensen in de steek laten. De EU ingezanten dienen hoe dan ook bescherming te genieten van de EVRM (Europees Verdrag Rechten v/d Mens).

 6. @S7P:
  [quote] Dit geeft de heersende fascistische regering alleen hun gelijk en zorgt ervoor dat de zwakke(re) groepen in Hobgarije nog meer onder druk komen te staan. Door Hongarije in de EU te houden, houden we er nog enigzins grip op. Zeker omdat ver rechts een serieuze bedreiging vormt voor sommige groepen mensen in Europa en dit niet vroeg genoeg onder controle gehouden dient te worden. Ik hoop dat die ver rechtse populistische nachtmerrie in Hongarije spoedig voorbij is.[/quote]

  Dat rechts slecht sociaal beleid voert t.a.v. de zwakkeren in de samenleving, zien we ook met dit gedoogkabinet met de VVD. Ook zij bezuiniget het meest op de kwetsbaren in de samenleving als ouderen, chronisch zieken en gehandicapten. Blijkbaar mag je van politiek rechts niet ziek, zwak of misselijk wezen en wil het kabinet liefst gezonde en sterke mensen die keihard werken.

 7. @willem, toch geen hint naar jullie rechts populistische eenmanspartij? EEN MAN EN ZIJN KNOKPLOEG, letterlijk!
  Ik heb een deja vu…
  En dan haatpruik zijn holmaatje Lieberman. De meest extreme zionist die je maar kan vinden in Israël aka Palestina.
  Ik snap je verder echt helemaal, het lijken mijn woorden wel. Maar vergis je niet; je ruilt het ene kwaad voor het andere in. Janmaat in het kwadraat brengt die polder nog sneller bij de afgrond dan de huidige ja knikkers. Omdat het lijntje met de poppenspelers wat korter en beter zichtbaar is…

  Om toch nog maar even on topic te komen;
  Jammer idd dat Hongarije zo in de greep is van een partij. Het lijkt USSA wel met hun stuivertje wisselen tussen dems en reps. Dat is geen democratie. Maar in die polder is het helaas ook maar een schijnvertoning. Je kan stemmen wat je wil maar de poppenspelers laten de agenda toch wel uitvoeren.
  Heel simpel, volg het geld. En dat geld gaat vrijwel standaard via de grote multinationals en anders via IMF en Worldbank naar die u-naai-us-steeds. En dan bedoel ik niet de staat zelf maar de grootste firma’s en de private bankers achter de schermen.

 8. @s7p

  Het lijkt erop dat u zeer slecht geinformeerd bent over de situatie in Hongarije. Het Hongaarse volk is jarenlang uitgebuit door linkse machthebbers en Fidez (centrum rechts) is daar het logische gevolg op. Hetgeen u in de volkskrant of NRC leest is zeer gekleurd.

  De nieuwe mediawet bijvoorbeeld zorgt ervoor dat er nooit meer leugens en propaganda verkocht mogen worden. Dit is een verademing na decennia Pravda nieuws.

  Het mooiste is de nieuwe bankenwet waardoor het Hongaarse parlement weer bezit heeft genomen van de Centrale Bank en het monetaire beleid. Tevens heeft men het IMF eruit geschopt.

  Hongarije is het eerste westerse land dat werkelijk bevrijd is.

  Ik verwacht dat dhr Knowtoomuch u verder wel kan inlichten over centrale bvanken, eigenaars en het IMF.

  Knowtoomuch, licht S&P even in over de CB’s, IMF, BIS en consorten?

 9. @Daan Ik ben zelf links (libertair) en in mijn ogen is Sovjet socialisme en fascisme meer overeenkomsten bezitten dan verschillen. De belangrijkste is de verstrengeling tussen overheid en bedrijfsleven.

  Bestaat propaganda vrije media? Mijninziens niet!!! De enige remedie tegen propaganda media is een breed scala aan bladeren met een enorm grote diversiteit aan meningen en visies. En daar hoort zowel de media van Fidez als de socialistische media in thuis. Door een mediawet in te voeren kan je kritiek mogelijk killen. – De diversiteit in de NL media is ook ver te zoeken en dat leidt ook dat je andere media tot je toe neemt, maar niets is de garantie dat je juist geinformeerd wordt. Ook het blaadje waar je hebt gelezen hoe de politiek in Hongarije echt inelkaar zit kan je ook niet echt vertrouwen.

  Ik ben op de hoogte van centrale banken en ik weet dat ze luchtbakkerijen zijn, die geld tegen rente op de markt zetrten. Ik ben zelf voor het Greenbackers systeem. Het centrale banken systeem moet overal aangepakt worden

  En over bevrijding. Bevrijding voor de een is bezetting voor de ander. Daarom vraag ik me echt af hoe deze Hongaarse regering omgaat met de belangen van minderheden? Ook zou 2/3 van de bevolking met de regering zijn, dan zal er in een fatsoenlijke democratie ook rekening gehouden moeten met de minderheden.

  @M Ik ben het ook absoluut niet eens met Rutte 1. Maar wat gebeurd er met de rechten van onze Islamitische medeburgers als bijv. de PVV met 2/3 meerderheid zou regeren? En dat is wel de impact, die een regering met zo een meerderheid kan hebben.

 10. @Daan / S7P : Geloof NIKS van wat de NL-media & onderwijs (voor-)schrijft.
  Ik ben er namelijk zèlf 25 jaar het slachtoffer van geweest.
  Achteraf zie je dat soort ‘dingen’ ; net als het afstand nemen van een groot gebouw ; alléén dàn krijg je een totaal-indruk ; NIET als er wordt gefocused op een appartementje.

  Die zin van Daan ‘Hongarije is het eerste land dat echt (IMF-)(=R/Khz) bevrijd is’ , bevalt me wel.

  Tot voor kort had ‘ik’ een forumpje waarop ‘menig’ antwoord stond, direkt of indirekt, en waarnaar ik nu mooi had kunnen verwijzen, maar het ‘ding’ is (helaas) niet meer.

  Ik put nogal uit alternatieve media, en heb daarom niks tegen Orban, netzomin als tegen welke leider ook die éérst ‘voor eigen volk’ kiest en dus TEGEN de Internationale Gieren-Bankiers is.

  Zou NL ook eens moeten doen, maar die kans is nihil, een relatief gigantisch Khazaren-bolwerk zijnde : de ‘zaak’ moet gewoon KAPOT worden gemaakt hier. Parasieten vreten ALTIJD hun gastheer op, ziet u ?

  Dus een beetje ‘respekt’ voor ‘Parasite Work in Progress’ please hahaa !

  Nee, Ktm, NIKS ‘hahaa’, you dickhead …

  Want er vàlt niets te lachen op een begrafenis …

  M’n komplimenten dus aan Hongarije ; beter wat vroeger ’the tab’ oppakken en dus afrekenen, dan over 1 of 2 jaar ; tegen die tijd begrijpen we elkaar vast beter …

 11. Ik heb nie alles geleze en reageer ook nergen meer op, sorry…

  MAAR wat ik HIER nog aan toe wilde voegeeuuuh is

  WE GAAN ALLEMAAL FJIET!

  *meanwhile in h*l*
  “Behalve…. gehehheeheheheheh *gniffel*”

  pomtiedom… is de domoorvlaaa!
  Yoww
  we out
  and eh lekker hoor zonem pallet aldi bier!
  HOPLAAAAA!!!

  EN NIE DUUR NIE!

 12. Oja en God Bless KTM – GOLD MEDAL FOR YOU! En cheers! *BURP*

  Het lijkt wel alsof er slaapmiddel in het drinkwater gegooid is… hmmm….

  Moet je voor de GRAP nogeens wat TERUG Lezen over alle UITSPRAKEN van Plietisie en Friends en Economicos omtrent de HELE ZOOI Griekeland enzo en de Euuuuroooo en de centjes en de BANKEN EN de BONII en nou ja de hele BENDE… tm de oorlogen in irak en libie enzo aan toe!!

  WAAAAAAA…
  Het is een grote lulkoek show en dat soort gaste geeft echt geen dr*l om jou of mij! (dat zeg ik ff tegen iedereen) en de schoonmakers moeten nu staken om bijv loon te krijgen als ze ZIEK zijn, in NEDERLAND, hoe ZIEK IS DAT?!?!?

  IK ZEG IK ZEG alle CEOs en bankknakkers ACHTER DE vuilniswagen NU, WC schoonmake NU kom dan $%T$ETWERTQQWE$#%$#% maar weer eens TRUG met je $#%$#%% praatjes!! EN MINSTENS EEN JAAAAAAR!

  BAH! ad infinitum!
  Dus WAKKERRRR worden allemaaaal!
  Zelf NADENKEN!
  Onderzoeken!
  NU!

  ECXUSES – bij deze *burp* *in coma val*

 13. @LaatsteTweeReacties…

  Welke tijdzone zit je dat je nu al dronken bent?
  Voor de rest ben ik het met je eens voor zover je het ermee eens kan zijn.

 14. Moerstaal, het kan ook iets met werkeloosheid of ziektewet te maken hebben ; die gasten willen wel eens wat vroeger ‘beginnen’ .. gnn-gnnn …

  Nog iets moermans : heb je ‘de gevoelige materie’ per mail mogen ontvangen ?
  Gaarne antwoord …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: