René Tissen: Leven in EU wordt goedkoper

Langs verschillende kanten probeert de Europese Commissie momenteel om haar verloren geloofwaardigheid bij burgers terug te winnen en dat lukt o.a. goed bij het beleidsterrein van Eurocommissaris Kroes, in het kader van het structureel verlagen van de kosten voor mobiele telefonie. Als zij slaagt in haar opzet wordt het leven in heel Europa goedkoper, want de kosten van communicatie slaat voor menigeen een forse deuk in het persoonlijke budget.

Daarnaast haalt de Europese Commissie de bezem door het oerwoud van irritante wet- en regelgeving, ook al wel het probleem van de kromme banaan of de ongelijkvormige komkommer genoemd. Omdat de commissie zich hier van meet af aan belachelijk heeft gemaakt en massale hoon moest incasseren, komt deze schoonmaakactie geen moment te vroeg en blijft het de vraag of er een wezenlijke verbetering van het imago inzit. Ik twijfel daaraan, zeker in het licht van de stille beleidsinvloed die de commissie op andere terreinen heeft weten te bemachtigen (volgens sommigen op on- c.q. quasi democratische wijze), die van veel grotere betekenis is voor het dagelijkse leven van burgers.

De sociale dimensie wordt versterkt

Mijn twijfel wordt versterkt door het voornemen van de Europese Commissie om de sociale dimensie van Europa te willen versterken. Met dat voornemen is op zichzelf niets mis. De onderlinge eenheid wordt inderdaad alleen maar versterkt als de burger van Europa centraal komt te staan, met zijn of haar noden en behoeften, in plaats van de huidige politiek-institutionele versterking die de commissie nastreeft.

Mijn mond viel echter enigszins open van verbazing toen ik kennis nam van de voorstellen van Eurocommissaris Lazlo Andor van Werkgelegenheid en Sociale Zaken, namelijk om een Europees Werkloosheidsfonds op te richten. Dat moet aan iedere burger in Europa een uitkering geven voor bepaalde tijd en van nader te bepalen hoogte, in geval van werkloosheid. Deze voorstellen komen rechtstreeks uit de koker van Frankrijk, dat kansen ziet om dit deel van de sociale zekerheid uit de eigen lidstatelijke begroting te halen en over te hevelen naar Europa. Lees meer op RTLZ>

14 reacties

 1. Tissen is compleet en volledig de weg kwijt. E.o.a. eurofiele waanbacterie heeft zijn doctorale brein aangetast tot in de diepste krochten.

  Een Europese werkloosheidsuitkering zal rond het niveau Griekenland / Portugal / Ierland liggen:

  35% van het gemiddelde minimumloon in Europe, voor de duur van 5 maanden.

  Daar kun je in Nederland net 3 weken van rondkomen.

  Tissen; je bent ECHT uitgekakt. Als je het niet meer weet, stop dan met die debiele columns.

  1. Maar hij schrijft het toch heel sarcastisch ? Of ben ik de enige die het zo leest ? Je hebt immers 10 + jes op het moment van schrijven.

   1. Zo heb ik het niet ervaren R. Heb je niet gemind overigens. Erger, mij bekruipt het gevoel dat T. op de vingers is getikt, via rtl, wellicht via de subsidiekraan van Neyenrode. Om een meer pro Europese koers te schrijven; 1 EU werkloosheidsuitkering, een soort onomkeerbaar proces net als een bankenunie. Overal wordt de lamestream media ingezet ter promotie van je weet wel, dus waarom hier niet?

    Zaakje stinkt R.

    1. Zeer bedankt voor je reactie, zo kan ik ook de minnetjes verklaren. Als dit dus inderdaad NIET sarcastisch is geschreven vind ik ik dit een behoorlijk verwerpelijk artikel van Tissen.

     1. Tissen is het praten niet waard,R.

      Tissen is geprogrameerd door de de elite die op hun instituten lange rijen van personen programmeren.

      En programmeren is niet moeilijk, dat weet jij ook…

      Peek (zoals het was), poke de niewkomers, met hetzelfde.

      🙂

     2. Ik ben het volkomen met Houtskool eens. Ik heb altijd graag de columns van René Tissen maar ze zijn zó anders dan voorheen.Ik denk ook dat hij berispt is en hij pro Europa moet schrijven……. voor mij mag……nee moet hij stoppen met schrijven .

      Ik vind ook, als ik biflatie serieus wil nemen, dat ze moeten stoppen met dit soort onzin.

  2. “E.o.a. eurofiele waanbacterie heeft zijn doctorale brein aangetast tot in de diepste krochten.”

   De meeste zgn. doctorale breinen blijken niet meer dan ordinaire casino’s met een hoog blablabla gehalte.

   Het is een feit dat veruit de meeste studenten en professoren aan uni’s niet geïnteresseerd zijn in wetenschappelijke kennis maar juist in kunstmatige afbakeningen. Technici, zowel de zgn. “harde” en de zgn. “zachte”, worden geregeerd door angst en dictatoriale dogma’s. Alleen is het ook zo dat dit soort mensen is staat is talloze goedgelovige, brave burgers duurzaam te misleiden.

   Kortom, het Westen is rijp voor de sloop. En de sloopkogels worden steeds meer manifest. Da’s dan wel weer mooi in termen van harmonie.

 2. Ja, wat een ontzettende onzin is dit toch weer.

  Kroes doet het spel van integratie, naar een grote telecom markt, en dat kan inderdaad alleen als ze ingrijpt op prijsdifferentiatie. Dat is dus eerder bijzaak dat het per ongeluk goedkoper wordt voor de burger dan niet.

  En wanneer de donor landen als Nederland, Luxemburg, Duitsland en Finland moeten gaan betalen voor alle werkelozen, dan weet ik één ding heel zeker: het wordt voor ons veel duurder, niet een beetje goedkoper.

  Tissen kan inderdaad maar beter stoppen met zijn column, hij schrijft al een paar keer flink foute dingen. En Biflatie wellicht beter stoppen met het herposten ervan.

 3. Het is totale onzin dit sociale plan. Het gaat niet werken in een EU. Het probleem zal altijd blijven dat de Zuidelijke landen niet bij de Noordelijke landen passen . Ze passen niet bij elkaar in dezelfde muntunie .Wat voor industrie hebben Portugal, Spanje, Cyprus en Griekenland bijvoorbeeld. Die landen zullen altijd een hogere werkloosheid behouden. Daarnaast zijn deze landen te veel fraudegevoelig.
  Griekenland is momenteel weer in zee met Goldman Sachs , u weet wel dat bedrijf wat Griekenland de EU in gerommeld heeft terwijl het er totaal niet in hoort. De wereld hangt aan elkaar van schaduwboekhouden en swaps wat er voor zorgt dat er heel veel lijken in de kast zitten.
  Als je op die manier je boekhouding op orde moet brengen dan kun je wachten op de volgende nog grotere crisis want daarmee maak je de problemen alleen nog maar groter.

  Onze politieke ” leiders ” doen voorkomen alsof de crisis achter ons ligt en we weer uit het dal aan het klimmen zijn…..bullshit ! Doordat we alle problemen wegmoffelen via schaduwboekhouden, bad banks en swaps doen we voorkomen of we de crisis opgelost hebben……er is totaal niets opgelost.
  De FED heeft in 2011 ruim 1000 miljard in de EU banken gepompt wat ze in 2014 terug moeten betalen….eens zien of ze dat kunnen en hoe de EU banken er eind 2014 begin 2015 voor staan. Het ESM zal met 2000 miljard opgehoogd gaan worden waarvoor Nederland voor z`n 135 miljard extra garant moet gaan staan. De Nederlandse staatsschuld groeit nog steeds en staat nu op 435 miljard en eind 2014 zal Nederland in totaal voor z`n 600 miljard garant staan……. ieder normaal denkend mens weet dat dat onhoudbaar is.

  De EU kan alleen werken als we teruggaan naar een soort EEG ! Aangezien politici NOOIT iets willen leren van hun fouten gaat dit niet gebeuren en zal uiteindelijk de EU toch uit elkaar gaan vallen.

  Met de toetreding van de Zuidelijke landen hebben deze landen gratis mee kunnen liften van de sterke Euro wat voor 100% de verdienste was van de Noordelijke landen. Als je nu een werkloosheidsfonds gaat maken naar draagkracht zijn het wéér de noordelijke burgers die die premie gaan betalen…..niet doen dus. Het zal de Zuidelijke landen niet prikkelen om meer industrie aan te trekken en zal averechts gaan werken.

  De EU en de Euro kunnen alleen gered worden als de Zuidelijke landen opgesplitst worden van de Noordelijke landen en je 2 munten krijgt en 2 economieën naast elkaar. Alleen landen die voldoen aan de draagkracht en industriële gelijkheid zouden dan toe mogen treden aan de Noordelijke Unie, maar je zal zien dat dat niet één zuidelijk land gaat lukken…..wat ook in het verleden is gebleken.

  Aangezien politici geen enkele visie hebben geloof ik ook niet dat het ooit tot zoiets zal komen en zal de hele EU altijd een op instorten staand gebouw blijven.

  Met vriendelijke groet,
  Wal

  1. Ik heb bij Nu.nl al zo vaak een ban gehad omdat ik kritiek uiten die hen niet aanstond. De laatste keer had ik er genoeg van en schreef hen volgende mail : Misschien dat u het niet met mijn mening eens bent maar in onze grondwet staat dat wij vrijheid van meningsuiting hebben. Ik heb niemand persoonlijk beledigd. Dus u heeft geen enkele grond om dit te doen.

   Ik verlang dan ook dat u de ban per direct opheft en al mijn artikelen terug plaatst zo niet start ik een gerechtelijke procedure tegen nu.jij wegens het schenden van de grondwet en het recht op vrijheid van meningsuiting en reken erop dat ik gebruik zal maken van alle publiciteit om dit in het nieuws te brengen .

   Binnen 1 minuut kreeg ik bericht dat de ban opgeheven was en al mijn artikelen waren terug geplaatst.

   Ik denk dat er een meldpunt voor dit soort gevallen moet komen zodat we druk op de MSM kunnen blijven uitoefenen en verder op kunnen voeren.

   1. NuJij, ban? Man, de meeste mensen die ik ken die verder goed in elkaar steken hebben er een ban. Zelfs hele integere vaste schrijvers bij Visionair hebben er een ban. Ik heb er zelfs al 11 !!!
    NuJij is gewoon een vieze commerciële club die moet leven van reklame inkomsten. Alles wat de kliks bedreigt moet weg en daarnaast vermoed ik dat men een bepaalde agenda moet volgen maar dat kan net zo goed onwaar zijn. Dat van de kliks lijkt me logisch en voor de hand liggend. Wat is jouw schrijversnaam, ook wal?

    1. Wat ik al schreef ik heb bij nu.jij ook al zo vaak een ban gehad maar ga vrolijk verder.

     Het zou goed zijn als er een punt …een advocaat zou zijn die dit soort bedrijven aan zou pakken.

     Wal12345

 4. http://www.edelmetaal-info.nl/2013/10/5-vragen-rene-tissen/#comment-6464

  Beste Rene,

  Ik heb jou in contact gebracht met Koen Dil van Biflatie. Jij dacht dat Biflatie mijn website is.

  Het kan namelijk niet anders dan dat jij kiest voor je geld, carriere en je goede naam.
  Waar is je waarheidsbevinding en waar zijn je ballen gebleven.
  Zie bijv. de andere gastschrijvers zoals Ben op Biflatie. Daar ben ik niet altijd mee eens maar het gaat tenminste nog ergens over. Er zit een zekere spirit in. Niet het moeten uitspugen van weer een artikel maar met volle overtuiging er tegenaan. Ik lees liever een artikel waar ik het niet mee eens ben maar wel met spirit dan die slappe hap waar je maand na maand mee komt.
  En als het niet om het geld gaat geef ik je het advies die pen voortaan te laten rusten. Zoek een andere hobby…

  Zie trouwens ook hier:
  http://biflatie.nl/artikelen/europa-artikelen/rene-tissen-leven-eu-wordt-goedkoper/

  mvgroet,
  Moerstaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: