René Tissen: Nederland in vrije val

3

René Tissen, Rtl Z | Nu de val van het kabinet Rutte een feit is bestaat de reële kans dat Nederland in een nooit eerder voorgekomen politieke vrije val terecht gaat komen. Daaronder versta ik dat het binnenkort weleens onmogelijk zou kunnen blijken te zijn om een dusdanig vertrouwenwekkende politieke afspiegeling van de samenleving te realiseren, dat burgers zichzelf en hun naastendoeltreffend beschermd weten tegen de enorme gevolgen van de Europese schuldencrisis en –erger nog- tegen het tot nu toe gevoerde Europese beleid met betrekking de vernietigende werking van het schuld op schuld stapelen.

Het principiële probleem dat burgers terecht met Europa hebben is dat ons het heft uit eigen handen is genomen. Van meet af aan is door het kabinet Rutte niet alleen een onverantwoord pro-Europees beleid gevoerd, maar heeft de regering zich als een mak schaap gedragen als het om de ondemocratische afdracht van bevoegdheden aan Europa gaat. Tel hierbij de onkunde van het kabinet op om de schuldencrisis anders tegemoet te treden dan via het verkwanselen van de opgebouwde welvaart van de bevolking en zelfs het wegnemen van de toekomst van complete generaties (zowel oud als jong, kinderen en kleinkinderen) en het mag geen wonder heten dat Nederlanders de actuele situatie als ‘out of control’ ervaren. Lees de hele column van René Tissen op RTLZ.

3 REACTIES

 1. Crisis of niet, mensen moeten zich niet laten verlammen door al die (op waarheidberuste) berichten. Hoewel de verleiding wel groot is, om hele dagen fora als biflatie, zerohedge, zonnewind etc af te struinen moet men ervoor waken een houding aan te nemen van ‘alles valt toch binnenkort, dus laat ik maar geen initiatieven meer nemen’ Integendeel.

  Wat ik bedoel, als burger kun je geen invloed uitoefenen op het grote geheel. Het kan alleen als men zich mobiliseert en verenigt. De burger kan echter wel haar invloed uitoefenen op haar eigen cirkel van mogelijkheden en ja, ook de crisis biedt nog steeds mogelijkheden om een goed leven te leiden en je minder afhankelijk te maken van de grillen van de markt, wereldrecessie, bezuinigingen etc.

  Kom je geld tekort? Ga meer werken of start een bedrijf
  Een recessie/depressie biedt volop zakelijke mogelijkheden
  Neemt je geld in waarde af? Schaf edelmetaal aan om de inflatie op te vangen
  Staat je baan op de tocht? Solliciteer of school je om in een depressieproof vakgebied zoals techniek, zorg of onderwijs (een goede investering voor nu en later).
  Zorg dat je lasten zo goedkoop mogelijk zijn. Denk aan het bewonen van antikraak, groepspanden of woningbouw.
  Ben je huizenbezitter en kun je de lasten niet meer dragen? Verkoop onder de waarde en neem je verlies. Vang de verliezen af door goedkoop te gaan wonen. De komende jaren gaat er nog eens 30% af.
  Start een moestuin
  Schaf het SAS-handboek aan
  Leer kweken
  Houd contanten/cash aan
  Enzovoort.

  Nu is de tijd om actie te ondernemen en voor de rest die hun huidige economische standaard willen voortzetten. Het kan! Maar vereist wel een behoorlijke dosis creativiteit.

 2. Nederland loopt mooie verhalen te verkopen via de media.
  Tot dat de bom barst en dan kunnen ze huilen. Maar laat ze doorgaan met hun duisteren systeem. En lieg alles lekker voor mensen hun neus. Ze vegen alles onder het tapijt. En straks is het een gebed zonder end. En dan knalt het.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.