René Tissen: Nederland schuldenvrij!

René Tissen, RTLZ | Het beleid van de coalitiepartners met betrekking tot de diepe crisis waarin Nederland terecht is gekomen begint zorgwekkende trekjes te vertonen, zelfs hier en daar het belachelijke te raken. Nu is het weer PvdA leider Diederik Samsom die Nederland oproept tot consumeren, zelfs op grote schaal. Eerder was het premier Rutte die de aftrap deed voor wat een politieke campagne onder het motto “Nederland Koop!” lijkt te gaan worden.

Ziet u het gebeuren?

Ik zie ons al rennen naar de kassa, te midden van angst en onzekerheid over onze huizen, onze banen, onze inkomens, onze pensioenen, aanzienlijke lastenverzwaringen, scherpe bezuinigingen, nog scherpere bezuinigingen en een bijna oneindige reeks van financiële verplichtingen aan Europa in het kader van de problematische en geldverslindende zuidelijke lidstaten en niet te vergeten de bankenunie die eraan staat te komen. Dat wordt een lange en moeizame wandeling.

Het echte grote geld

Samsom heeft een goed punt als het gaat om de enorme zakken met geld die op een eerlijke wijze vrij moeten worden gemaakt om Nederland weer vlot te trekken. Maar hij heeft het bij het verkeerde eind als hij oproept tot consumeren. Dat is zo ongeveer het laatste waar Nederland op zit te wachten. Eerst moet het vrijgemaakte geld aangewend worden voor het massaal aflossen van schulden. Pas daarna kan er namelijk weer gekocht worden. Lees meer op RTLZ.

12 reacties

 1. Voor mijn gevoel zijn dit allemaal lapmiddelen. Het probleem zit bij de EU, zolang we hier aan meedoen zullen schulden blijven en zal NL al zijn vermogen inleveren en verliezen.
  En waarom investeren als parasieten (EU)mee profiteren.

 2. “Burgers moeten de gelegenheid krijgen om hun opgebouwde pensioenen te gebruiken voor het op grote schaal bij de bank aflossen van hypotheken, door de pensioenfondsen wel te verstaan”.
  En ten laste van wie zou het dekkingsgat, bestaande uit inleg + rendement + berekende kosten door het pensioenfonds(!!!) over tientallen jaren moeten komen dat ontstaat door deze onttrekking?
  Anders gezegd, 1 Euro onttrekking kost (bijvoorbeeld) 5 Euro pensioenuitkering. Wie betaalt die overige 4 Euro?
  De huidige en in nabije toekomst gepensioneerden (want omslagstelsel)?
  Of krijgt degene die hier gebruik van maakt uiteindelijk (bijvoorbeeld) 5 Euro minder pensioen voor iedere Euro opgenomen aflossing?
  Of wordt de overige 4 Euro gemist rendement gewoon uitgesmeerd over de hele generatie (dus de niet aflossers betalen ook mee).
  Hoe je het ook wendt of keert, het is ofwel een sigaar uit eigen doos, ofwel wordt het verlies van de onderwaarde afgewenteld op anderen.

 3. Ieder mensch dat leiding geeft is gestoord, de mensch is nu eenmaal niet geschapen om leiding te geven, een mensch kan zichzelf al amper leiden laat staan ook nog een anderen leiden
  Als die illusie nu eens weg raakt, dan gaat het op deze paradijselijke planeet weer een stuk beter….

  De mensch heeft 1 heel groot defect: zelfoverschatting, ook wel onterecht zelfvertrouwen genoemd…..
  1 bacterie of een golfje neemt dat met spoed weg en laat alleen een drillend hoopje achter die nog van dieren moet leren hoe te leven met de natuur, de mensch een zielig geheel geworden, wat ooit mooi bedoelt is….

  Gegroet zijn de gevallenen dat zij mogen opstaan en doorgaan….

  1. Precies !! Zelfoverschatting en onnozele domheid zie ik overal om mij heen. Bij de overheid is het nog vele malen erger en ik denk dat het voort komt uit luiheid, gemak en hebzucht. Zelf zeg ik altijd ” In het land der blinden is eenoog koning” , komt er een tweeoog moet deze zo snel als mogelijk worden geëlimineerd.

 4. Gaat allemaal niet gebeuren rene. Doelbewust beleid is dit. Echte oplossingen komen er niet, enkel wat ‘ gerommel’ in de marge. Men is veel te druk bezig met het ten uitvoer brengen van het neoliberale en ijskoude draaiboek van wijlen Adam Weishaupt. Dat betekent de werkende en werkloze massa degraderen tot armzalige en rechteloze trappelende slaaf en alle rijkdom en macht naar een kleine kliek psychopaten en machtswellustelingen.

  1. Berg , de werkende en werkloze massa degraderen tot armzalige en rechteloze trappelende slaaf en alle rijkdom en macht naar een kleine kliek psychopaten en machtswellustelingen , is de enige visie zoals ik die ook zie , dus Tissen en vele andere economische goeroes houden ons nog steeds de verkeerde spiegel voor.

   1. Klopt, Rinus, ‘René’ is een ‘bezig- cq zoethoudertje’ voor de gefrustreerde man.

    Kan ie in z’n pen klimmen en een half uur werkelijk geloven dat zijn mening er ‘ècht toe doet’.

    Alleen stakkers plaatsen daar nog comments.

    Te diep gravende geesten hebben op z’n site al lang een vètte ban opgelopen.

    Zoals ondergetekende 😉

 5. Jammer dat fiscale stimulering erbij wordt gehaald door deze “professor” als een van de oplossingen voor het wegwerken van schulden. Dat komt in de praktijk neer op een voordeel voor enkelen waaraan wel iedereen mee betaalt. Verder dan abstracte kreten als “in het oerwoud moet gewoon gekapt worden” en “zodra er adem gehaald kan worden” komt het niet. Dat in combinatie met termen als “simpel” en “gewoon”… Alsof je het verhaal van een politicus leest.

  Over de meerdere d-t fouten zal ik maar niks meer zeggen, behalve dat ze erin staan…

 6. Heeft René Tissen de opdracht gekregen van de overheid te liegen richting publiek? Je hypotheek los je van je salaris af, daarmee vang je de inkomensdaling op bij pensionering. Moeten mensen straks van slechts de AOW leven volgens hem? De oproep om te consumeren is niet dom, omdat mensen geen geld hebben, maar omdat eenn beetje 4VWO-economie leert, dat het niks uitmaakt, Gespaard geld op een spaarrekening zit namelijk al in de economie. Sterker nog: wanneer een consument € 2000 ontspaart, dan moet een bank minstens € 20.000 aan kredieten terughalen.

 7. Vincent,

  Als je je eigen pensioengeld mag opnemen, gaat dat uiteraard ten koste van je eigen latere uitkering. Maar je hebt dan wel een schuldenvrij huis, als je later minder pensioen ontvangt. Probleem opgelost.
  Bovendien betalen we minder geld voor de bonussen van de banksters als we geen hypotheekrente meer betalen. En ook de duurbetaalde pensioenbobo’s vangen minder geld van mij. Toch winst voor iedere burger?

 8. Wat voor artikel heeft u bij Rene geplaatst?
  Ben ik en waarschijnlijk andere biflaten wel benieuwd naar.
  Kunnen wij misschien nog wel iets van leren.
  U doet zich voorkomen dat u veel weet en de schaapjes wel op het droge heeft.
  Hoeveel heeft u, of bent u bereidt te delen met mensen die het door economische omstandigheden zwaar hebben om het hoofd boven water te houden?
  Want onthoud goed, het universum kan u veel geven, maar evengoed u ook alles ontnemen.
  Hebzucht zal op het hoogtepunt omslaan in zelfmedelijden.
  Het moge duidelijk zijn, dat wij aanstaande in een nieuwe dementie belanden waar geen plaats meer is voor egoisme en zelfverrijking.
  Geef een percentage van uw bezit weg,voordat u een zeer ongelukkig mens wordt.
  Waarom denkt u dat zeer vermogende mensen in de wereld, zoveel geld schenken aan goede doelen?
  Omdat deze mensen op de hoogte zijn van de “Secret”, het geheim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: