René Tissen: Nederland schuldenvrij!

12

René Tissen, RTLZ | Het beleid van de coalitiepartners met betrekking tot de diepe crisis waarin Nederland terecht is gekomen begint zorgwekkende trekjes te vertonen, zelfs hier en daar het belachelijke te raken. Nu is het weer PvdA leider Diederik Samsom die Nederland oproept tot consumeren, zelfs op grote schaal. Eerder was het premier Rutte die de aftrap deed voor wat een politieke campagne onder het motto “Nederland Koop!” lijkt te gaan worden.

Ziet u het gebeuren?

Ik zie ons al rennen naar de kassa, te midden van angst en onzekerheid over onze huizen, onze banen, onze inkomens, onze pensioenen, aanzienlijke lastenverzwaringen, scherpe bezuinigingen, nog scherpere bezuinigingen en een bijna oneindige reeks van financiële verplichtingen aan Europa in het kader van de problematische en geldverslindende zuidelijke lidstaten en niet te vergeten de bankenunie die eraan staat te komen. Dat wordt een lange en moeizame wandeling.

Het echte grote geld

Samsom heeft een goed punt als het gaat om de enorme zakken met geld die op een eerlijke wijze vrij moeten worden gemaakt om Nederland weer vlot te trekken. Maar hij heeft het bij het verkeerde eind als hij oproept tot consumeren. Dat is zo ongeveer het laatste waar Nederland op zit te wachten. Eerst moet het vrijgemaakte geld aangewend worden voor het massaal aflossen van schulden. Pas daarna kan er namelijk weer gekocht worden. Lees meer op RTLZ.