Rente naar historish laag niveau: 0,75%

procent renteDe Europese Centrale Bank (ECB) heeft donderdag 5 juli 2012 de basisrente met 25 basispunten naar beneden bijgesteld. Hierdoor staat de rente inmiddels op een historisch laag niveau van 0,75%. Het is voor het eerste sinds 1999 dat de centrale bank een rentestand van onder de 1,0% hanteert. De afgelopen zes maanden werd de rente steeds op 1,0% gehandhaafd. Nu het echter steeds slechter gaat met de Europese economie, is de bank genoodzaakt deze stap te nemen. Een renteverlaging maakt lenen aantrekkelijker, wat de economie kan stimuleren. De ECB heeft de Marginal Lending Rate van 1,75% naar 1.50% verlaagd en de Deposit Rate van 0.25% naar 0,00%.

6 reacties

  1. Jarenlang wordt nu de rente misdadig laag gehouden. Zogenaamd om de economie te stimuleren (ziet u het al gebeuren ?) Spaarders worden stelselmatig bestraft en leners worden beloond, maar uiteindelijk ook uitgezogen. De banken spinnen hier natuurlijk garen bij, maar de belastingbetaler heeft het nakijken. Helemaal nu D’66 het huizenbezit van box 1 naar Box 3 wil overhevelen.

    Zucht….

  2. Kunnen de banksters nog meer verdienen, want reken er maar niet op dat de rente op hypotheken word verlaagd!

  3. enneh, van zirp naar nirp. Negativ intrest rate policy in Denemarken. 0,2% betalen als je geld brengt. De centrale banken komen in problemen. En dat wil wel iets zeggen.

  4. Ja Houtskool, dat geeft mij toch wel een gut-feeling dat er toch heeeeeel weinig vertrouwen is bij de groot kapitaalbezitters….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.