Reuze rentes verdienen met crypto, zoals 15 procent met BNB?

Hoeveel vangt u tegenwoordig nog bij uw bank aan rente per jaar? 0,07 Procent bij SNS Bank misschien? 0,15 Procent bij DHB Bank? Of misschien wel een gigantische 0,25 procent bij een instelling die zoiets heet als ‘Anadolubank’? Sparen is out, lenen is in, of had u dat nog niet begrepen. Niet zo bij cryptomunten. Daar gaat de rente van een ‘povere’ 7 procent tot wel een (en ditmaal wèl ‘gigiantische’) 15 procent. Netto, jawel, per jaar. Meer weten zeker…?

Waar gaat ’t om?

Het is een trend die nog niet zo heel lang bezig is, maar meer en meer bijval krijgt. Het gaat om cryptomunten uit te lenen tegen vergoeding. Ook ontlenen trouwens. Jawel, net als bij traditionele banken, maar dan een pak meer lucratiever. De crypto en blockchain wereld wordt matuur. Er zullen massaal futures en opties komen (die nu al bestaan). Er kan short gegaan worden en long, net als bij traditionele beurzen, met stop losses. Maar u kan dus ook rente verdienen door bepaalde cryptomunten vast te zetten. Dat begint bij 14 daags contracten, en die kunnen zelfs automatisch verlengd worden zo u dat verkiest. Tot wel een jaar en langer uitlenen, waarbij de rentes nog hoger uitvallen. Ook kunt u cryptomunten vastzetten en er fiatgeld voor krijgen. Dit alles en nog veel meer is anno 2019 mogelijk.

15 Procent rente

Bij een van de grootste cryptobeurzen ter wereld bijvoorbeeld, Binance, kunt u 7 procent, 10 en wel 15 procent rente verdienen. Door bitcoin, ethereum, en andere munten vast te zetten voor een zekere tijd. Die worden dan gebruikt om zij die op margin handelen (munten die iemand niet bezit maar ontleent) van munten te voorzien. Het voorbeeld van 15 procent rente per jaar geldt wanneer u BNB, Binance Coin, vastzet. Ideetje in tijden waarin je zo goed als niks meer krijgt voor sparen in fiatmunten?

Safety first

U kijkt wel best uit waar, aan wie, op welk platform u uw munten vastzet. En er is altijd het risico dat wanneer u fiatgeld ruilt voor cryptomunten, deze laatste in waarde dalen. Maar hé, dat doen uw euro’s, dollars, ponden etc. ook hoor… Het uitlenen van je crypto’s is ideaal wanneer je een hodler bent. Iemand die zijn munten houdt voor de langere termijn. Want tijdens het ontleen/uitleencontract kun je er niet mee handelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: