Rickards: ‘Het moment om positie te nemen in goud is nu’

5

Jim Rickards waarschuwt al geruime tijd voor een nieuwe crisis, één die nog groter zal zijn dan de laatste crises die we kennen. Hij heeft hierover veel geschreven in zijn boeken ‘The Death of Money: The Coming Collapse of the International Monetary System’, Currency Wars: The makeing of the Next Global Crisis en recent in ‘The New Case for Gold’.

Jim Rickards

Schuldenberg blijft maar groeien

De steeds maar toenemende schuldenberg blijft volgens Rickards het grote fundamentele probleem. De twee voorgaande crisissen werden bestreden met gelddrukken. Dat zal deze keer niet meer gaan, want de centrale banken hebben geen mogelijkheden meer achter de hand als het gaat om verdere verruiming of verlaging van rentes.

Rickards: ‘Tijd voor Goud’

Dat het volgens Rickards nu echt tijd is om je te positioneren in goud komt door het volgende:

  • De Federal REserve heeft op de ‘pauze’ knop gedrukt. Er komen waarschijnlijk geen verdere renteverhogingen in de nabije toekomst
  • De theorieën van de Fed “hebben geen raakvlakken met de realiteit” en ze maken een falikante fout door de rente te verhogen, aldus Rickards.
  • De economische groei is zwak, de inflatie is nog altijd laag (ondanks alle stimuleringen) ook de retail verkopen en de reele inkomens zijn nog altijd een stuk lager dan voor de laatste crisis.
  • Een nog altijd zwakke economie en een bubbel op de aandelenmarkten is een klassiek recept voor een crash op de financiële markten.
  • Wat moet je volgens Rickards doen? Verminder je exposure in aandelen en verkoop relatief risicovolle beleggingen en zoek naar defensieve waardes.
  • Goud zal volgens Rickards de grote winnaar zijn wanneer men gaan inzien dat de FED aan het blunderen is met haar beleid.

Hieronder de ontwikkeling van de goudprijs van de afgelopen tien jaar. Mocht je ook positie willen innemen, bekijk dan alle prijzen op Goudvergelijken.nl

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie