Rijk worden met Bitcoin. Poepsimpel of aartsmoeilijk: het hangt volledig van uzelf af! (deel 2)

1

We hadden het gisteren, 19 april 2019, over de twee manieren om rijk te worden met bitcoin. Bij uitbreiding met cryptomunten, want vooral de altcoins bieden de grootste kansen. (Rijk worden op een eerlijke manier dan wel, maar dat spreekt.) De eerste manier hebben we eigenlijk reeds verklapt voor de aandachtige lezer van deel 1 van dit artikel. Het is: hodlen. Kopen en vasthouden dus. Door dik en dun. Bitcoin, enkele van de meest veelbelovende altcoins best ook. Dat kan iedereen, en het geeft weinig of geen kopzorgen. Wie dit vroeg genoeg en lang genoeg deed, was in enkele jaren rijk. Toch van 2011 tot einde 2017. Bitcoin (BTC) steeg van 1 dollar naar 20.000 dollar tegenwaarde. Honderd dollar of euro inleg in BTC volstond. Om 2 miljoen te bezitten. Voor de meeste mensen op aarde zal dit zeker voldoen als definitie van ‘rijk’ zijn. Maar: dat was toen. Wat zijn de kansen voor hodlen anno 2019?

Denkbaar/ondenkbaar

De kans dat bitcoin van $5000 tegenwaarde nogmaals maal 20.000 zal gaan in zes jaar of langer, is ondenkbaar. Voor altcoins met een optisch veel lagere koers, zeg 1 of 0,10 dollar tegenwaarde…niet zo ondenkbaar. Op voorwaarde dat u precies de juiste er uit pikt. Van de ruwweg 2150 alternatieve munten. Ben u daartoe in staat, denkt u? Maar het is zeker mogelijk, in theorie toch. We zullen misschien toch best overgaan tot de tweede manier om rijk te worden?

(Day)trading

Met handelen, traden, zijn al lieden rijk geworden. (Veel meer hebben zich arm gehandeld ook.) Het is een stiel die een enorme stressbestendigheid vergt en ijzersterke discipline. En veel tijd en aanzienlijke toewijding natuurlijk. Laat staan een gedegen mate van marktkennis en technische analyse. Kwaliteiten die zeker niet iedereen gegeven zijn. En denken we ook eens aan de levensomstandigheden. Kun je nog wel een familieleven hebben, een leven tout court eigenlijk? Als kluizenaar ge…kluisterd ja, aan je schermen. Na een dag en misschien nog een stuk van de nacht werken voel je je alsof je een marathon gelopen hebt. Net een luchtverkeerleider, nog zo’n stressvolle baan. Maar effectief, het is een tweede manier om rijk te worden. Met het (day)traden van cryptomunten. Toch, gelukkig bestaat er sinds heel kort nog een derde wijze.

De Crypto Belegger

Bij deze derde en laatste manier laat u alle stress, research, tijdbesteding, inspanningen en denken aan twee ervaren cryptobeleggers over. Uit binnen- en buitenland. Je volgt gewoon een keer per maand hun instructies op. Eén, twee, maximaal drie signalen die telkens de eerste van een maand door hen gegeven worden. Te kopen cryptomunten en tokens. Om te zijner tijd met winst te verkopen, dat is toch hun bedoeling. Ze beloven een kans (let wel: een kàns slechts, zij het een grote) op ‘honderden, zelfs duizenden procenten.’ Deze gloednieuwe en unieke beleggersservice heet De Crypto Belegger (een origineler titel konden ze zeker niet verzinnen?) Wij hebben in ieder geval geen weet van een dergelijke Nederlandstalige adviesservice voor cryptobeleggen. De advertentie staat trouwens op deze zelfde site, op de Crypto pagina. Oh ja, voor we het vergeten: ze verdelen voor 75 euro tegenwaarde in een cryptomunt onder wie op die advertentie klikt!