Ron Paul : de Fed steelt van de armen om aan de rijken te geven

diefIn dit opzicht zou de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, net het omgekeerde doen dan Robin Hood, die van de rijken stal om aan de armen te geven.  Feit is dat de monetaire verruiming (QE) sinds 2008, het ongebreideld dollars bij creëren, hoofdzakelijk Wall Street en zijn bankiers bevoordeelt, maar Main Street (de man-en-vrouw-in-de-straat) in de kou laat staan.  Dit is helaas niets nieuws zegt Dr Ron Paul, de Amerikaanse oud-senator; in de 100 jaar dat de Fed bestaat heeft de USD 95 % van zijn koopkracht verloren, doen eroderen, wat de armen en de middenklasse het sterkst getroffen heeft.  Inderdaad : je moet vandaag 23,70 dollar betalen voor wat in 1913 1 dollar kostte.  De Fed auditen en zelfs gewoon afschaffen zou de oplossing zijn.

Campaigning for liberty

Dr Paul voert nu de Campaign for Liberty aan met als motto : Reclaim the Republic, Restore the Constitution.  Terugkeren naar de grondwet dus; vrij van onderdrukking; geen 700 militaire basissen meer over de ganse wereld en troepen in 130 landen; zelfs geen centrale bank meer die het economische leven en de vrije markt verstoort, maar in plaats : vrijheid, privacy en burgerrechten die gerespecteerd worden; en ja, zelfs een nieuw monetair systeem.

Video

Hier ziet en hoort u een diep integer en weldenkend man die bijzonder veel van zijn land houdt, en die het des te meer pijn doet dat het naar de Filistijnen gaat…

[youtube id=”tfYBvIcAtko” align=”center”]

3 reacties

 1. Op http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/11/Valutaoorlog-losgebarsten-Koopkracht-burgers-zal-worden-vernietigd lees ik het volgende:

  “alutaoorlog losgebarsten; Koopkracht burgers zal worden vernietigd’
  Xander 21-11-2013 19:11- in Economie, EU, Maatschappij, NWO-UFO-Complot, VS

  ‘2013 zal bekend worden als het jaar dat Amerika stierf’ – Financiële experts: Beurzen en Westerse systeem op rand van instorten – ‘Wat moet je doen als de staat je bezit rooft?’

  De wereldwijd losgebarsten valutaoorlog zal uiteindelijk de koopkracht van de burgers vernietigen, en alle welvaart en macht in handen van een klein elitegroepje geven.

  De Amerikaanse financiële insider ‘V’, ook wel de ‘Guerrilla Economist’ genoemd, meldt dat de wereldwijde valutaoorlog nu pas goed losgebarsten is. Eén van de tekenen hiervan was recent de onverwachte renteverlaging van de Europese Centrale Bank. Volgens ‘V’ worden de economische cijfers in het Westen massaal gemanipuleerd, en zal de huidige financiële oorlog ertoe leiden dat de koopkracht van de gewone Westerse burger zal worden vernietigd, ten gunste van de rijkste 0,01%. Het wereldwijde socialistische slavensysteem komt er dan ook onverbiddelijk aan.”

  Socialistisch slavensysteem? Ik denk veel eerder ultra-kapitalistisch gebaseerd op het tot op het uiterst doorgevoerde neoliberalisme.

 2. Evenals de ECB en het IMF stelen van de armen om aan de rijken te geven!
  Het is zo opzichtig allemaal dat je wel een randdebiel met een pinda brein moet zijn om het niet te zien, of gewoon erg rijk over de rug van anderen.

 3. Nog steeds zijn er mensen die het kapitalisme de schuld geven. Het steunen van banken, landen, bedrijven is geen kapitalisme, dit is socialisme. De overheid, de publieke sector zit met belastinggelden banken, landen en bedrijven te steunen.
  In een kapilistische samenleving mag de overheid geen bezit hebben, zij mogen zich NIET bemoeien met de economie, geen bemoeienis met de burgers en hoe zij hun leven inrichten. Het individu is bepalend, niet de overheid. Elke persoon moet zich persoonlijk en economisch vrij kunnen ontwikkelen zonder bemoeienis van de overheid. De markt is dus vrij.
  In dit land hebben wij een socialistische economie waarbij de overheid de spelregels bepaalt, hoe burgers en bedrijven met elkaar omgaan. Tevens bepaalt de overheid ook, of banken of landen gered moeten worden.
  Als je vindt dat de rijken rijker worden en de armen armer worden, dan heb je dat en jezelf te wijten. Zolang je blijft stemmen op partijen die de overheid als oplossing dan kies je dus voor het huidige beleid. De VVD, PVDA, CDA, GL,SP, PVV, CU, etc, het zijn allemaal sociaal democratische partijen. Er zijn geen liberale partijen in de 2e kamer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.