Rotterdam kocht schulden uitkeringsgerechtigden op

11

debtDe wonderen zijn de wereld nog niet uit, klaarblijkelijk. We berichtten onlangs nog op Biflatie over de Occupy beweging die voor 15 miljoen dollar schulden had gekocht van willekeurige Amerikanen en ze vervolgens vernietigde – nu blijkt warempel de stad Rotterdam eigenlijk deze primeur te verdienen, wat nu pas openbaar wordt.  Maar liefst voor 7 miljoen euro schulden die duizenden uitkeringsgerechtigden hadden bij Zilveren Kruis werden eind 2011 al door het bestuur van Rotterdam afgekocht.  Zo werd voorkomen dat deze groep als wanbetaler geregistreerd zou worden bij het College voor Zorgverzekeringen.

Een pluim voor Rotterdam

Wie daar als wanbetaler gemerkt wordt moet naast de maandelijkse zorgpremie nog eens een boete van 30 % betalen.  Het zou duizenden mensen die het al zwaar hebben nog extra in de problemen brengen.  Dit is, zeker van officiële zijde, werkelijk een unicum! Dit lezen, nadenken over eventuele bijbedoelingen (die een overheid meestal wel heeft)…’t is verwarrend en toch…  Een dikke pluim voor het bestuur van deze stad en…mogen we hopen op navolging…?

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie