Roubini: Italië en Spanje zijn het echte probleem

24

De Europese overheden en de ECB moeten een plan van zeven punten implementeren, anders krijgen we een wereldwijde recessie. Dat stelt Nouriel Roubini, beter bekend als dr Doom (hij noemt zichzelf liever dr Reality) op het RTL Z Decennium Gala. ”De huidige aanpak van de problemen in de EMU is erop gebaseerd dat de problemen genegeerd worden.

Van private schulden worden publieke schulden gemaakt, als de regering insolvabel wordt dan ga je naar supranationale schulden (zoals het EFSF en het IMF). Je moet echter de problemen aanpakken, er komt niet iemand van mars of de maan om het EFSF of het IMF te redden”.

‘We zitten nu in een kritieke fase van de eurozone. Óf we gaan vooruit, waardoor je een grotere economische en fiscale integratie en eenheid krijgt en uiteindelijk zelfs een grotere politieke eenheid, óf, als de Europese beleidsmakers en kiezers niet die kant opgaan, is de andere uitkomst een geleidelijk uiteenvallen. Lees verder en bekijk het interview met Nouriel Roubini op RTL Z.


Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie