Rust terug in VS, nu onrust in Rusland

Het is of de duvel er mee speelt. Er zal onrust zijn op onze aardkloot. Is het niet in Amerika dan nu wel in Rusland(en zelfs in Urk!). Trump is met veel lawaai afgetaaid en heeft zich met de bestorming van het Capitool in de geschiedenisboeken gewerkt. Na de bestorming van de Bastille op 14 juli 1789 waarvan we alleen de plaatjes kennen is het Capitool met trappen vol anarchisten het meest gefilmde object op één dag. Vrijwel iedere oproerkraaier heeft een filmpje op z’n telefoon gezet. Bij het analyseren van duizenden filmpjes bleek dat behalve Trumpaanhangers ook leden van de Antifabeweging en andere anarchisten braaf meededen.

Trump

Uiteraard kreeg Trump de schuld vanwege zijn opruiende tweets. Het was kantje boord of er waren politici opgehangen, althans zo wordt beweerd door de media. Al met al blijven veel vragen onbeantwoord over de slechte beveiliging en de werkelijke bedoelingen van de luidruchtige Capitool bezichtiging. Voorlopig is de rust weergekeerd maar volgens insiders is dat voor tijdelijk omdat de ontevredenheid onder een groot deel van de bevolking snel toeneemt door de economische inzinking die de Amerikanen momenteel beleven.

Tuinhuisje en paleis

Draaien we ons even om van west naar oost dan zien we dat er grote protesten worden neergeslagen in Moskou en andere Russische steden. Verslaggevers spreken over tienduizenden demonstranten in sommige steden wat zou betekenen dat de opkomst ongekend groot is. Zoals bekend is de Russische oppositieleider Aleksej Navalny na terugkeer uit Duitsland direct na aankomst in Moskou opgepakt en gevangen gezet. Hij verbleef tijdelijk in Berlijn, waar hij maandenlang moest herstellen van een novitsjokvergiftiging. De verdachte gebeurtenissen rondom deze moedige oppositieleider baart de gemiddelde Rus zorgen. Het rommelt daar ondergronds. Ook in Rusland gebruiken veel burgers Facebook en Twitter en zwellen de protesten tegen het regime van Putin in snel tempo aan. Navalny publiceerde tijdens zijn verblijf in een Berlijns ziekenhuis foto’s en een video van de majestueuze onderkomens van de Russische president die in grote weelde leeft met zijn bevriende en corrupte oligarchen. Het verblijf van Koning Alex is een tuinhuisje vergeleken bij het enorme paleis van Putin aan de Zwarte Zee. Geschatte waarde 1,3 miljard dollar. Zie foto en video.   

Sociale ongelijkheid pijnlijk voelbaar

Ik bekeek de video op Youtube en het verbaasde mij dat Putin deze nog niet liet verwijderen: 

Ach ja, die Techbazen van Youtube, Facebook, Twitter etc. zetelen in hun eigen paleisjes in Silicon Valley natuurlijk. Een telefoontje van Putin naar Biden zal geen effect hebben, niet de president maar Big Tech bepaalt wat me mogen zien. De video over zijn paleis met gedetailleerde beschrijving van zelfs geheime vertrekken is al meer dan 73 miljoen keer bekeken. Dat zal Putin wel eens de kop kunnen kosten.

Op zijn kop

De wereld staat al behoorlijk op z’n kop door virusvrees en sociale onrust. De economische coronaschade is ook in westerse democratieën aanleiding tot groeiende sociale onrust die makkelijk kan escaleren als het normale leven niet snel terugkeert. De Russische bevolking is ook nog eens getroffen door de sancties van het Westen tegen de Putin-regering. De beelden van de majestueuze verblijven van een despotische president doet de verarmde Russische bevolking in woede ontsteken. Het is opvallend dat nu mondiaal de enorme sociale ongelijkheid voelbaar toeneemt. Luguber dat behalve in Amerika nu ook de onrust aan de oppervlakte komt bij hun potentiële vijand.

De wereld draait door

Er is nog meer. In Syrië wordt heel opvallend sinds het aantreden van Joe Biden gewerkt aan een troepenopbouw van het Amerikaanse leger. De Russen blijven niet achter. Russische strijdkrachten hebben afgelopen week meer versterkingen en zwaar militair materieel naar de luchthaven Al-Qamishli gestuurd, omdat ze hun aanwezigheid ten oosten van de rivier de Eufraat versterken. Het is niet voor het eerst dat sterke landen met een grote krijgsmacht de aandacht willen afleiden van binnenlandse onrust. Het volk er op wijzen dat er nog een buitenlandse vijand bestaat waardoor het goed is om een sterk leger te hebben. Supermachten leiden met behulp van hun wapentuig graag de aandacht af van de binnenlandse onrust. Vanuit de geschiedenis weten we dat dit slechte signalen waren. Maar ach, geschiedenis is geweest, laten we vooruit kijken naar de toekomst. Kijk vooral niet teveel om je heen daar wordt je niet blij van. Gelukkig hebben we shownieuws nog, wat platvloerse talentenjachten en niet te vergeten onze praatprogramma’s. Vindt u dat saai, dan hebben we nog Facebook, Twitter en Youtube. Raakt u de weg kwijt? Vergeet dan niet, de wereld draait gewoon door.

GW

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: