´s Werelds grootste beleggingsfonds in bitcoin als de olifant in de porceleinkamer/De Crypto Rich List

Gelukkig is die kamer heel groot, zodat zelfs een olifant er relatief weinig plaats in neemt. Maar het moet gezegd dat het indrukwekkend is, de aanwezigheid van een olifant of financiële reus in the digital bitcoin space. Zelfs als die reus wat geringschattend zegt: ach, ik kijk hier maar wat rond hoor. Ik koop dan een beetje, en op dat moment. Een béétje. Er aan knibbelen, weet je wel? ´´We just dabble in crypto´´, zegt de CIO van BlackRock, het grootste beleggingsfonds ter wereld. Met (slik) achtduizend zevenhonderd miljard dollar onder beheer. 8,7 trillion/biljoen dollar. We vragen ons af wat ´´een beetje´’ en ´´knibbelen aan´´ betekent voor de gigant die BlackRock is in het financiële landschap. Misschien is een miljard wel ´´een beetje´´, of vijf miljard dollar – met zulke big spenders weet je maar nooit. 

Engagement

Maar of het nu 1 of 5 miljard dollar is, BlackRocks engagement in bitcoin, of eender welk bedrag – het is het gegeven wat telt. Wat de aandacht trekt, van de cryptowereld maar ook van hun concurrenten. Het engagement zelf van deze gigant is van belang. Het zoveelste groen licht en onderschrijving van, erkenning van waarde vanwege dit soort institutionelen. Dat bitcoin et al. hier wel degelijk zijn om te blijven. Wel degelijk waarde vertegenwoordigen. Geldbeheerders, waarvan BlackRock de grootste is ter wereld, werken met andermans geld en hebben een reputatie hoog te houden. Er zou wel eens een dag kunnen komen dat er geen lijst meer opgesteld wordt van welke institutionelen er in crypto beleggen, maar van degene die dit nog niét doen! Bedenken we ook even dit: de totale markwaarde van alle digitale munten tezamen is 1,58 trillion dollar. Duizend vijfhonderd tachtig miljard dollar. In theorie zou BlackRock de gehele cryptomarkt 5 1/2 keer kunnen opkopen…!!

De Crypto Rich List

Met BTC aan bijna 52.000 dollar op 19 februari 2021, is het geen verrassing dat heel wat beleggers, investeerders rijk zijn geworden. Zeker ook de hodlers, zij die vroeg bitcoin kochten en lang bijhielden. En met rijk bedoelen we dan ook RIJK, met een vermogensomvang van honderden miljoenen, en zelfs miljarden dollars. Hier vindt u die Crypto Rijken Lijst. Met vanzelfspreken de illustere onbekende Satoshi Nakamoto. Wie ook achter die verzonnen naam zit en aan de oorsprong van wat we wel de (r)evolutie van geld mogen noemen. Een ´hij´, een ´zij´ of een ´ze´, een collectief dan. Leeft Satoshi nog of niet? Zullen we ooit zijn ware identiteit kennen? Er kon voor de lijst wel een schatting van het vermogen worden gemaakt. ´The true identity of Satoshi Nakamoto is unknown, but they’re credited as the person who first developed Bitcoin. The latest estimates predict that Nakamoto has 1 million Bitcoin, which in today’s money translates to about $34.9 billion, making them by far the richest person in crypto

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.