Salaris en pensioen in crypto – m´n liefje wat wil je nog meer

(uit: Cryptonieuwsbrief.nl) Eén op vier ´Aussies´ – zo worden de inwoners van down under, Australië wel genoemd – wil best z´n salaris in bitcoin ontvangen. Dat is de conclusie van een rondvraag onder 1000 representatieve Australiërs. Opvallender nog is wanneer dit percentage (24%) nationaal wordt geprojecteerd. Dan komt het resultaat zo goed als overeen met het aantal bewoners van het eiland dat in cryptomunten handelt of bezit. De retail investor of kleine belegger/trader. (´Klein´ dan niet altijd letterlijk te nemen hoor…) Dan wordt het pas echt indrukwekkend: 4,7 miljoen Australiërs die graag verloond willen worden, al is het maar gedeeltelijk, in bitcoin. En het gebeurt ook al: ´Some of these may already be getting salary payments in cryptocurrency, since a slew of companies, especially digitally progressive fintech companies, are already offering the choice of cryptocurrency salary arrangements in Australia.´ Is uw eigen bedrijf of werkgever ook zo´n ´digitaal progressief´ (fintech) bedrijf? Of we het nu willen of niet – de wereld gaat digitaal.

Allemaal digitaal 

E.e.a. zal voor iedere burger, jong en oud, nationaal en internationaal, ingrijpende consequenties hebben, al zeker wat de manier van betalen en betaald worden betreft. Hoe je kunt beleggen en waarin allemaal. Er zal een wereld voor ons opengaan dra, en de deur staat nog slechts op een kier. Ik schreef er in augustus 2020 al een artikel over: ´De (R)evolutie van geld´.

Bitcoin, ja graag

Je loon, salaris in bitcoin ontvangen? Werknemers van BTCDirect kregen die mogelijkheid aangeboden reeds in 2018. Het resultaat – hebben ze daar voordeel van gehad of nadeel – werd in 2019 opgemeten. Zij maakten toen reeds meer dan 75 procent rendement! Toén, met een bitcoin aan 8000 euro. De koers doet vandaag, 28 mei 2021, twee jaar later (!), taratata…klikt u hier zo u wilt en u zult verstomd staan!! Ja we zien misschien wel alle 3919 lezers van deze Cryptonieuwsbrief nú naar hun baas rennen om ook in bitcoin betaald te worden? 

Cryptonieuwsbrief geeft weg

Wij geven weg – omdat we zoveel krijgen van u. Er gaat geen dag voorbij of we ontvangen complimenten, in tal van bewoordingen, spontaan, van zovelen onder onze lezers?! Hartverwarmend, en voor schrijver dezes telkens een stimulans om voort te doen, verder te werken om u van maandag tot en met vrijdag van het reilen en zeilen in Cryptoland kond te doen. Een dikke merci aan de honderden spontane reageerders! Nu, ook omdat we iets te vieren hebben – de 4000ste lezer kan er een van de komende dagen wel aankomen – geven we die persoon, geïnteresseerde in crypto/blockchain nieuws, een presentje. 25 XRP (Ripple) wordt zijn of haar beloning! 

Wie krijgt 25 XRP cadeau? De 4000ste (gratis) abonnee op deze Cryptonieuwsbrief. U die dit leest op dit eigenste moment… tja, eeuh… Ofwel maakt u nu stante pede 81 emailadressen aan en registreert die allemaal op www.cryptonieuwsbrief.nl … Of, minder arbeidsintentief: vertel uw vrienden, kennissen, familieleden over de Cryptonieuwsbrief en dan kunnen misschien zij zich aanmelden en die 4000ste worden. C´est vous qui voyez…

Recapituleren

Goed, even recapituleren. We kunnen als burgers onderling betalen en ontvangen. Ik moet u zoveel – tiktiktik op de smartphone en u ontvangt het bedrag per direct, en omgekeerd. We kunnen als werkgever ons personeel indien zij dit verkiezen in bitcoin (of een altcoin) verlonen. Als werknemer verkiezen ons salaris in bitcoin et al. te ontvangen. We kunnen in digitale munten beleggen via een cryptoplatform of -makelaar. Sparen kan natuurlijk ook (zelfs al zien de traditionele banken ons liever gaan dan komen; word je zelfs gestraft wanneer je wilt sparen met negatieve rente?!) Hoge rentes vangen van 8 en 10 en meer procent bij NEXO bijvoorbeeld. We kunnen ons verzekeren, al staat dit voor personen en roerend/onroerend goed nog in de kinderschoenen. Maar ons bezit aan cryptocurrencies alvast wel. ´According to a Bloomberg report, cryptocurrency insurance is poised to become a “big opportunity.” A spokesman from Allianz, one of the world’s biggest insurers, told the news publication that the company was exploring product and coverage options in the space because cryptocurrencies were “becoming more relevant, important and prevalent on the real economy.”

Pensioensparen

Betalen, beleggen, sparen, verzekeren…wat ontbreekt er nog in dit rijtje wat de traditionele bankenwereld doet of deed… Oh ja, pensioensparen. In de VS bestaat die mogelijkheid reeds! Een pensioenplan heet daar een 401k. In crypto beleggen voor je pensioen later, jawel, dat is in de Onverenigde Staten heel wel mogelijk… Soon coming to a place near us? Samengevat: wie een beetje tech-savvy is kan nu grotendeels reeds zonder een bank. Die bankenwereld wordt ook obsoleet hoor op termijn. DeFi is het keyword, kernwoord; gedecentraliseerde financiën. De bankenwereld? They won´t know what hit them…´Former White House Chief of Communications, Anthony Scaramucci, continues to tout cryptocurrencies as an integral part of people’s financial future.´ Hij is de mede-oprichter van een bitcoinfonds via SkyBridge Capital. 

Blockchain is golden

We schreven al eerder dat in de digitale wereld het eigenlijk de blockchain technologie is die goud waard is. Die technologie is ook precies wat overheden zullen overnemen voor hun eigen digitale munt, de CBDC, central bank digital currency. Daar hebben ze een handvol blockchain bedrijven voor nodig, die tezamen met andere (fintech) companies incontournable blijken. Wel beste lezer, beste lezeres, zeg dat de Cryptonieuwsbrief het gezegd, pardon: geschreven heeft: dit zijn de overlevers, de survivors, the disruptors ook van heel het cryptouniversum. My 2 Satoshi´s opinion? De rest van de 10.104 and counting munten en tokens wordt obsoleet, overbodig… In dit artikel worden – aldus de auteur – de tien belangrijkste cryptocurrencies buiten bitoin besproken. Da´s natuurlijk maar een opinie, net als de mijne, en je kunt het daarmee eens of oneens zijn. Het World Economic Forum gaat zelfs zo ver dat het (slik) 866,9 trillion – biljoen, duizend miljard – dollar aan waarden naar die blockchain ziet migreren! Haar Rapport kunt u hier in pdf zo gewenst downloaden.

Sta-in-de-weg

In Sichuan, de zuid-westelijke provincie in China, wordt bekeken hoe het cryptomijnen nog verder aan banden gelegd kan worden. Een heel belangrijke plaats voor bitcoin miners, die de boodschap duidelijk begrepen hebben. Ze zullen stilaan – of heel vlug – andere oorden en landen zoeken en vinden waar ze meer welkom zijn. Hoewel volgens het artikel, dat erover bericht, de goud- en de bankensector méér energie verbruiken dan de bitcoinmijnen. Die zitten echter niét in de weg van de digitale yuan die er aan komt…

Schaak(mat)

´s Werelds beste schaakspelers gaan voor bitcoin spelen dat in de prijzenpot zit. 

Conferentie

´s Werelds grootste bitcoin conferentie komt er aan volgende maand, van 4 tot 5 juni 2021, in Miami, VS. ´Keynote speakers include Twitter CEO Jack Dorsey, Miami Mayor Francis Suarez, and cryptocurrency leaders.´

Verbod verbieden

Crypto is razend populair ook in India. De plaatselijke cryptoplatformen pikken het niet dat de centrale bank de banken van India wil verbieden nog zaken met hen te doen. Zij plannen dit voor het Hooggerechtshof te brengen om alsnog zo´n verbod te…verbieden. In Zuid-Korea zitten relatief nog veel meer burgers in crypto; 5,87 miljoen om precies te zijn, van jong tot oud. Zozeer dat de overheid waarschuwt voor te grote risico´s. Tja, beleggen hoor je te doen met dat deel van je vermogen dat je kan ´missen´. Je mag nooit je slaap riskeren ervoor, er nooit van wakker liggen. Tevens mag je nooit zoveel in één enkele belegging stoppen dat ze je hele portefeuille negatief kan beïnvloeden. We herhalen het nog maar eens!

Tanken met crypto

De Sheetz keten – 622 vestigingen van restaurants, winkeltjes en benzinestations in de VS – gaat cryptomunten aannemen ´like bitcoin, ether, litecoin, dogecoin, and more.´

Opties

Het is vrijdag en dus optie-expiratiedag. Zij die op een hogere of lagere bitcoin gespeculeerd hebben d.m.v. opties. Gezien de verhouding puts en calls zou er volgens dit artikel een positieve dag voor bitcoin inzitten. Het zal dan toch snel moeten veranderen want heel de markt tankt weer eens een keer; ditmaal n.a.v. negatieve opmerkingen van o.m. de Gouverneur van de Japanse centrale bank. Dit land zou beter een keer in eigen boezem tasten, want met de grootste schuld per BNP ter wereld, moet het duidelijk zijn dat centrale banken in het algemeen er een potje van hebben gemaakt! Raar dat een flink aantal cryptobeleggers nog acht slaat op want dit soort wanbestuurders uitkraamt…

De markt, ondertussen…

En de cryptomarkt? Zij maakte de afgelopen 24 uur een flinke correctie door. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies bedraagt 1,6 trillion – biljoen – dollar. Toch een flink herstel vanaf Black Wednesday, woensdag 19 mei jl. Maar nog heel ver af van de all time highs rond 2,5 trillion. Bitcoin staat aan nog geen 36.000 dollar (64.763 dollar op 14 april 2021 als all time high) en heeft een marktdominantie van 42,6 procent.

Top versus bodem

Zoals de Engelstalige uitdrukking luidt: we´re not out of the woods yet. Daarmee bedoelen we: de recente heropleving van de hele markt kan duurzaam zijn…of niet.  Terug up, up and away of back, down under. Hopelijk niet zo diep of laag als Australië ligt dan… PlanB, de econometrist met het beste bitcoin Model ooit, blijft onverstoorbaar uiterst positief voor de lange termijn en zelfs de heel korte (in maanden). Bitcoin has no top because fiat has no bottom, schrijft hij. Nou, die zit!

I believe

Zelfs in 2021 zou 100.000 dollar voor 1 BTC nog in de spreekwoordelijke kaarten zitten (en veel hoger ook). Dit is hogere wiskunde, zijn Stock-To-Flow Bitcoin Model. En hoewel er lieden vrij rondlopen die aan álles twijfelen; die ook overal complotten en samenzweringen ontwaren… Die zelfs menen dat wetenschap een kwestie is van geloof… Ja desondanks, ben ik een ´believer´, een believer in wiskunde. Nou ja – believer? Doe ik het potverdorie zelf al…

7 reacties

 1. Ik ben blij dat ik mijn salaris in maart niet in Bitcoin heb laten uitbetalen. Dan was het bijna geheel verdampt.

  1. Klopt beste Johan, maar wat indien uw salaris ook in september en oktober 2020 in BTC kwam (bitcoin aan 10.000 dollar – april 64.500 dollar)… En in 2019, en 2018…

 2. Ja, prima. Laten we maar flink aan crypto (en digitaal) wennen, want dát is onze toekomst, als de inflatiebom onder cash barst. Maar wel uitsluitend in handen van de centrale banken, natuurlijk. Voor de vereiste totale controle op economie en maatschappij.
  Laat je niks wijsmaken en conserveer je bezit in zaken met een blijvende intrinsieke kernwaarde, zoals edelmetalen en akkerland.
  (De bezitlozen hebben wat dat betreft geen enkel probleem).

 3. Klopt helemaal Joost.
  Wat ik echter zo apart vind in deze crypto wereld is dat ik de afgelopen week lees over stijgen en stijgen, terwijl ik in mijn Wallet na 1 week geen cent ben gestegen en dan moet de bloederige daling van dit weekend nog komen. Zaken worden veel te rooskleurig weergegeven

 4. Misschien net de verkeerde munten, of net ingestapt voor de crash (woensdag 19 mei 2021)? Ook moet je proberen net tegendraads te doen (contrair beleggen). Wanneer de berichten rooskleurig zijn en de koersen hoog, is ´t mogelijk ´t moment om wat te verkopen. Is iedereen, alle pers pessimistisch, dan kan dat net een koop- of bijkoopmoment zijn. De Fear & Greed Index, weet je wel, die toont dat aan. Verder relativeer ik in een stuk vandaag. homepage, deze crash, en alle andere crashes. Hodlen kan ook – kopen-en-bijhouden, maar dan wel lang genoeg. Weet je: ooit kostte 1 BTC maar 100 dollar…en 1000 dollar en… Wie weet wat hij binnen een half jaar doet? Binnen twee jaar? Ik weet het niet, niemand natuurlijk, maar PlanB´s Model zit er al 12 jaar recht op: vanaf 2019 10 jaar terug en twee jaar vooruit. Hij zegt dat BTC nog recht op schema zit vandaag… Geen beleggingsadvies, dat weet je, just my 2 Satoshi´s opinion! Veel succes gewenst, en veel geduld! Joost

 5. Dank voor de tips Joost.
  Ik lees altijd met veel plezier je nieuwsbrief. Ik moet inderdaad meer contrair beleggen en meer geduld hebben. Mijn valkuil is inderdaad in te stappen als coins het goed hebben gedaan en veel te weinig geduld hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: