Samen met Johnny Depp in de blockchain

0

Acteur en producer Johnny Depp gaat samen met TaTaTu films en ‘digital content’ maken. Depp stapt in de samenwerking via zijn productiemaatschappij Infinitum Nihil. TaTaTu, dat werkt met crypto’s of beter tokens en blockchain technologie, is eigendom van het Amerikaanse film conglomeraat AMBI Media Group. TaTaTu werd in mei 2018 gelanceerd om piraterij, illegaal kopiëren van films, tegen te gaan. Ook om alle verschillende eigendomsrechten vast te leggen. Eens in de blockchain, nooit meer verloren, nietwaar?

CC0 Creative Commons Pixabay

De toekomst is nu

Nog kort geleden opperden we hier op Biflatie dat het niet lang zal duren vooraleer de filmwereld de blockchain ontdekt. ‘Ook films in de blockchain?’ Sterker nog: het is al aan het gebeuren! TaTaTu werkt met tokens,  Je wordt beloond om te kijken en te posten met TTU, zogenaamde TaTaTu Tokens. En nog meer beloond naargelang je vrienden mee kijken. Want niet alleen biedt deze nieuwe blockchain company aan: ‘sports, gaming, movies, music videos, TV shows and celebrity news.’ Het is ook nog een nieuw sociale media platform.

‘Because the user is not the product’

Dat is de slagzin of slogan van TaTaTu en dat bevalt wel, niet? Hier ziet u in een kort filmpje hoe het werkt. En hier vindt u een interview met de stichter van TaTaTu, Andrea Iervolino. Hij maakte zijn eerste film op vijftienjarige leeftijd. Om de nodige fondsen te verzamelen ging de jongeman letterlijk van deur tot deur.  “It’s like the old system of crowdfunding”, vertelt hij. In de loop van zijn lange carrière werkte hij met zowat alle Hollywood grootheden, zoals Al Pacino, Johnny Depp en Antonio Banderas.

De schatkist van de piraat is leeg

Als er iemand van TaTaTu een succes kan maken, is hij het wel. En zo te lezen kan piraat Johnny ook wel wat dollars gebruiken. Tussen haakjes: artikels zoals dit over iemands geldproblemen, kunnen ons trouwens een wijze les leren. Het maakt niet uit hoeveel je verdient, maar wel hoeveel je overhoudt. Wij wensen beide talenten veel succes!

En dan nu het antwoord op de vraag die u zich vast stelt

Wat betekent in hemelsnaam TaTaTu? Waar komt die naam vandaan? Stichter en CEO Iervolino legt het ons uit: “Actually, in urban language, TaTa means ‘things are going well,’ while Tu means ‘You’ in the Italian language, in Spanish, and in French. So the meaning of TaTaTu is ‘Things are going well for you,’ because TaTaTu is made for people, for you”.