Say it ain´t so, Joe

Moest dat nu echt, geachte Mijnheer de president? Moet ook u op uw beurt, zoals al uw voorgangers, beslist de oorlogsmachine laten draaien, of heeft u iets tegen Iraniërs persoonlijk? Zondagavond 27 juni 2021 plaatselijke tijd, aldus The New York Times:

´BREAKING NEWS

The U.S. carried out airstrikes on weapons storage facilities in Iraq and Syria that were being used by Iranian-backed militias, the Pentagon said.

Wordt het trouwens niet eens tijd om die verderfelijke sancties jegens Iran op te heffen, die opnieuw ingesteld en verhevigd nog werden door uw voorganger, ene D.T.? Wordt het niet eens de hoogste tijd dat uw land ophoudt met de politieman van de wereld te spelen, generatie na generatie van presidenten? Een politieman die dan ook nog eens altijd blut is, eeuwig moet lenen maar dan op een of andere manier toch de nodige Amerikaanse pecunia opduikelt om een slordige $700 miljard per jaar aan defensie te spenderen. Of moeten we het ´offensie´ noemen. Waarom wilt u een zogenaamde Nieuwe Koude Oorlog initiëren ook? Kijk, dit is wat een van uw landgenoten, Amerikaans staatsburger van dit alles vindt:

 

De Amerikaanse Droom?

Eerder een nachtmerrie voor wie geen dollars bezit. Say it ain´t so, Joe…

5 reacties

  1. Die beelden met steden vol daklozen in de VS zien we hier niet op de mainstream media. Scheefgroei en sociale spanningen zijn minder belangrijk dan het aanhoudende gezemel over de p(l)andemie.

    Overigens bericht de NOS ons dat er sprake is van oplopende spanningen in de Zwarte Zee: https://nos.nl/artikel/2387003-oekraine-vs-en-30-andere-landen-houden-militaire-oefening-in-zwarte-zee Maakt het nog verschil of de VS een Republikein of Democraat in het Witte Huis heeft?

    1. Een oorlog breekt vaak onverwachts uit. Het zou het Westen goed uitkomen. Een manier om de duizelingwekkende schuldenbergen tegen elkaar weg te strepen is grootschalige oorlog. Door het gehele coronagebeuren is de aandacht afgeleid. Het kan zomaar gebeuren dat je de komende weken ‘s-morgens de TV aanzet en dat je voortdurend huiveringwekkende extra journaals voorgeschoteld krijgt. Alle grote systeemcrisissen zijn tot dusver geëindigd in oorlog. Ik mag hopen dat ik ongelijk heb en dat de oplossing deze keer zonder bloedvergieten zal verlopen.

  2. Het zal ze goed uitkomen. Rusland is 43% van alle import van aardgas in de Europese Unie (ook in gebruik om onze elektriciteitscentrales te stoken) en de grootste bron van import van ruwe olie. VS importeert zelf overigens ook olie uit Rusland. Rusland is ook een grote exporteur van hout, tarwe en zeldzame metalen… Ga maar na wat dat gaat doen met de toch al forse inflatie in ‘commodities’. Ik denk dat oorlog met Rusland gaat leiden tot een onvermijdelijke financiele crash, want je kunt wel geld drukken, maar daar groeien geen bomen en tarwe van en daarmee kun je niet je C.V. ketel stoken. Maar goed… geen enkele twijfel eraan dat Clingendael en Rutte met de oorloshitserij van Boris Johnson mee gaan doen. Oekraine is zooo belangrijk.

  3. Beste Joost,

    Wil je nu echt de Iraanse terroristenregering belonen met het opheffen van sancties? Terwijl ze volpp bezig zijn met het ontwikkelen van kernwapens plus de raketten om ze af te vuren? Op Israel en daarmee een mogelijke wereldoorlog ontketenen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: