Schiphol en KLM: voorbodes van economisch verval

Dagelijks zien we de ellende van lange rijen wachtende, tierende en zelfs uitgeputte reizigers op Schiphol voorbij komen. Het Schiphol-drama dat Nederland op de kaart zet als land met ernstige tekortkomingen. Tekortkomingen veroorzaakt door falend beleid. Politiek en ambtelijke organisaties hebben er een bestuurlijke puinzooi van gemaakt. Een zorgelijke situatie want zoals bekend draaien ambtelijke molens langzaam. Daarom zal het lang duren voordat efficiënte oplossingen ons land uiteindelijk moeten redden van een economische ondergang. Het is hoog tijd dat de Tweede Kamer Kabinet Rutte 4 tot de orde roept want onze ministers en toppers uit het bedrijfsleven zijn druk met het WEF.

Nationale trots

Het is kenmerkend dat in een tijd van economische malaise eerst de nationale trots ten onder gaat. Schiphol is één van de modernste luchthavens van Europa terwijl KLM als onderdeel van Air France-KLM een toonaangevende multinationale luchtvaartmaatschappij is. Door de coronamaatregelen heeft het bedrijf de laatste 2 jaar grote verliezen geleden. In 2021 vervoerde de maatschappij 35,9 miljoen passagiers, in 2019 nog 104 miljoen. In 2017 stond de maatschappij op de negende plaats van grootste vliegende vrachtvervoerders ter wereld. Dit geeft aan hoezeer Schiphol als internationaal knooppunt van groot economisch belang is. Tot in de wijde omtrek geeft de luchthaven veel werkgelegenheid. Van grondpersoneel tot de vliegende brigade telt KLM zo’n 32.000 medewerkers. Piloot Willem Alexander even niet meegerekend. Hoewel hij naar ik aanneem met BSN en al op de loonlijst geregistreerd zal staan vanwege zijn verplichte vlieguren die hij dient te maken ter behoud van zijn brevet.

(Jan Klaasen vertelde pas geleden dat na zijn landing op Schiphol werd omgeroepen dat de Koning hun toestel veilig aan de grond had gezet. Tegelijk merkte Katrijn op dat ze al een hele tijd op een stewardess zat te letten die verdacht veel op Maxima leek. Ze viel op doordat ze minder ervaren dan haar collega’s overkwam, zo vond ze. Ik denk dat Katrijntje op de Linda is geabonneerd).

Vliegen en tanken bij de buren

Zou het kunnen dat een Koning als vliegende Oranje Hollander boven de wet staat? Dus incognito overal gebruik van kan maken. Hoe het ook zij, als Koning zou Alex zich zorgen moeten maken om de chaos op Schiphol. De chaos daar zal zeker een voorbode zijn van veel meer maatschappelijke ellende omdat gebrek aan personeel in heel Holland bakt een belangrijke reden is voor gebrek aan personeel in de keuken en overal in het MKB. Als het Schipholbaas Dick Benschop niet lukt om spoedig het tekort van 500 medewerkers voor bagagetransport te werven dan rijden vakantiegangers en zakenlui straks de oostgrens over. Het is slechts een paar uurtjes rijden naar Düsseldorf Airport en tanken wordt bij de buren op 1 juni zelfs 50 cent goedkoper.

Dick Benschop

Maar wie is eigenlijk Dick Benschop? Is hij iemand die als oud ondernemer met de poten in de Hollandse klei heeft staan bakken en van wanten weet? Of is hij een afgedankte politicus die ergens aan het werk gesteld moest worden. Neem een kijkje op Wikipedia en u zult het met mij eens zijn dat Schiphol wordt geleid door een uitgerangeerde hoogwaardigheidsbekleder zonder enige ervaring in het MKB. Daar waar bedrijven tegen maatschappelijke hindernissen moeten opboksen, zoals bestuurlijke regeltjes en de concurrentie. Schiphol heeft een echte ‘baas’ nodig die ter plekke de lakens uitdeelt. Niet een man die bij het WEF mee kletst om de wereld te verbeteren naar het idee van professor Schwab. Hij had op Schiphol lakens aan uitgeputte passagiers moeten uitdelen die uit louter ellende in de vertrekhallen moesten overnachten. En hij moet beleidsmakers in de regio Amsterdam en Den Haag met de neus op de feiten drukken dat er iets structureel mis is in de Nederlandse samenleving.

Handenarbeid

Het gros van middelbaar en hoog opgeleid personeel heeft een baan bij de overheid en semioverheid. In plaats van echte arbeid te verrichten in de dienstverlening en producerende sector zit een kwart van werkend Nederland thuis of op kantoor voor een beeldscherm te “werken.” Via het internet worden we steeds meer ‘digitaal aangestuurd’ en vergeten we dat er ook nog handenarbeid verricht moet worden. Er is een groot tekort aan handjes in allerlei sectoren waar echt met de handen gewerkt wordt. Installateurs, bouwvakkers, bagagepersoneel, schilders, hoveniers, loonwerkers, beroepschauffeurs, en noem maar op. Voor een klusje aan huis gelden wachttijden die veel langer zijn dan op Schiphol. Het echte werk blijft liggen omdat het slecht betaald wordt en nog steeds wordt ondergewaardeerd. Daarvoor gaan we boeten.

Alles voor klimaat

Als we zwak begaafde bestuurders als Benschop aanstellen op een knooppunt van economische bedrijvigheid, waar burgers en zakenlieden tot op het bot gefrustreerd hun vlucht annuleren, dan zijn we goed op weg om de klimaatplannen van de Europese Commissie versneld uit te voeren. Dan zullen de vliegbewegingen vanuit Nederland snel afnemen zodat we straks bovenaan prijken in de lijst van CO2 neutrale landen. Je zou denken dat Dick Benschop daar bewust is neer gezet als onderdeel van de klimaatplannen en de Agenda 2030. Maar dat is denken in complotten, dus wappietaal. En wappies zijn ook tegen de klimaatplannen en alle maatregelen die staan genoteerd op de Agenda 2030 van het WEF. Maar ik ben geen wappie hoor, ik ben een WAP.

GW

36 reacties

 1. Schiphol is niet het enige waaraan duidelijk de achteruitgang van onze Westerse beschaving is te zien. Het komt steeds vaker voor, misstanden, wanbeleid, onkunde, wegkijken, negeren, ontkennen.

  Het is natuurlijk van de zotte, dat reizigers uren in een wachtrij mogen staan om uberhaupt naar binnen (entree hal) te kunnen. Daarna staan ze weer uren om hun boardingpas (balie) te halen en dan nog een keer uren om door de beveiliging (securitygate) te komen.
  Zelfs in Afrika of Zuid Amerika gaat dat een stuk beter en vlotter.

  Er kan maar een verantwoordelijk zijn en dat is de directie van Schiphol met Benschop aan de top. Als de politiek het vliegen wil beperken, kunnen ze dat bereiken door een forse belastingheffing te rekenen per ticket (bv 100 of 200, 300, 500 per ticket).
  Geloof mij als iedereen 500 euro vliegtax betaald, dan vliegt zeker de helft minder en misschien wel 75% minder.

  Deze wantoestanden op Schiphol zijn dus niet in opdracht van de politiek. De meeste politici spreken ook hun zorgen uit en veroordelen de toestanden op Schiphol.

  Conclusie ………het bestuur van Benschop is mislukt. Benschop heeft van Schiphol een puinhoop gemaakt.
  De enige oplossing, deze onbenul per direct op staande voet ontslaan…en de rest van de directie ook.
  Wat een stelletje onkundige figuren….walchelijk.

  1. Je denkt toch niet dat Benschop ontslagen wordt? Van de groen linkse clubjes krijgt hij waardering en complimenten. Immers hoe meer chaos en verwarring en vertraging, hoe beter hij zijn werk doet. Zulke mensen worden achter de schermen op handen gedragen want ze dragen bij aan de vernieling van alles wat we hebben opgebouwd met elkaar. En dat is ook de bedoeling. Alles moet gewoon kapot. Niet alleen de luchtvaart, maar ook de zorg en het onderwijs. En natuurlijk ook het MKB.
   aan alle kanten wordt hard gewerkt om alles kapot te maken. Je bent in Nederland goed af als je als asielzoeker binnenkomt. Je kunt alle wachtlijsten omzeilen en krijgt geld toe.
   Het is te bizar om te geloven. Maar het is wel waar. Helaas.
   Gisteren het boek gelezen “De onzichtbare macht van de bankiers”.
   Dat geeft perfect weer wat er achter de schermen gebeurt.
   Nederland is koploper en gidsland. Het is niet voor niets dat niet alleen KLM en Schiphol, maar ook Unilever en Shell vertrokken zijn, bereid je voor op meer ellende en die komt snel.
   En ook ik draag met trots de erenaam WAP, net zoals Gerrit. Een Wakker Alert Persoon
   We leven in een bizarre wereld, waarin ongekozen dictators in Davos beslissingen over ons nemen. Wat de massa vindt is niet belangrijk… een democratie zijn we allang niet meer.
   Als ik nog jong was zou ik naar Hongarije of Rusland emigreren

   1. Wat is dat dan, wat we ‘met z’n allen hebben opgebowd? ‘Welvaart’ voor de ‘happy few’ die niemand meer betalen kan en miljoenen mensen berooft van een greintje bestaanszkerheid? Een ‘beschaving’, waarin alles is gecommercialiseerd en geautomatiseerd en de menselijkheid ontbreekt? Een ‘gidsland’, waar de natuur heeft plaats gemaakt voor beton en asfalt, een slecht leefklimaat door de bevolkingsdichtheid, bio-industrie en (lucht)verkeer. Een ‘gidsland’ met een in Europa ‘voorbeeldige’ woningnood, fraude, corruptie, drugscriminaliteit, witwassende banken en brievenbussen met belastingontwijking voor multinationals en oligarchen?

    Dat (en nog meer) is wat ‘we met z’n allen hebben opgebouwd’. Een kromme, de rechten van de burger discriminerende rechtsstaat, die nooit met recht een ‘democratie’ mocht worden genoemd.

    Zeg mij, trotse WAP, wat valt hieraan überhaupt nog ‘kapot te maken’?

    1. Wat denk je van het volgende om verder kapot te maken:
     – je pensioenpot wordt geconfiskeerd
     – vervoer wordt beperkt.
     – vakantie niet verder dan Nederland
     – geplande voedselschaarste
     – geplande energieproblemen ( De elite straft ons en NIET Rusland!)
     – ( nog meer feitelijk) nieuws censureren. Introduktie van ‘denkpolitie’)
     – allerlei verplichte gen-mutaties ( onder de dekmantel van vaccin tegen…)
     – kun je er zelf ook nog een paar bedenken????

   2. Al weer een echte WAP. Had ooit zelf Wakker Autonoom Persoon bedacht maar vind Wakker Alert Persoon een betere benaming.
    Je blijft alert als je de alternatieve media bezoekt en daarnaast ook de msm in de gaten houdt. Vervolgens moet je met eigen gezond verstand het ‘nepnieuws’ en desinformatie leren te onderscheiden.

    Als ministers zich gaan bemoeien met de inhoud dan moeten we alert zijn: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5311170/minister-dijkgraaf-ongehoord-nederland-desinformatie

    1. Goed gezien, Gerrit!
     Het begin van de Denkpolitie!
     Je hebt nu de
     A. Leugenachtige media, aangestuurd door de elite
     B. Door de elite betaalde zgn. ‘factcheckers’ die de leugens van de elite bevestigen.
     C. De ECHTE factcheckers die tegenwoordig WAP heten.

 2. “Er is een groot tekort aan handjes in allerlei sectoren waar echt met de handen gewerkt wordt. Installateurs, bouwvakkers, bagagepersoneel, schilders, hoveniers, loonwerkers, beroepschauffeurs, en noem maar op.”

  Oei, hoe kan ik ze vergeten, de medewerkers in de zorg. Wat meer handjes aan de ziekenhuisbedden is ook een punt van zorg. Grote vraag, waar halen we ze vandaan? Met de oplopende vergrijzing hebben we er meer nodig, niet minder. Heel opmerkelijk dat de BV Nederland vast loopt op meerdere fronten. Niet alleen in de zorg, in het vervoer op de weg en door de lucht, eigenlijk overal waar gewerkt wordt.

  Maar goed dat we geen oorlog voeren, we krijgen niemand die nog aan het front wil strijden. Nu begrijp ik waarom we alle wapens naar Oekraïne sturen…

  1. Er zijn ongeveer miljoen mensen die zouden moeten en willen werken maar door leeftijd, ziekte en andere problemen niet meer aan de bak komen. In de leeftijdsgroep 55-67 jaar kom je nauwelijks meer aan de bak als je werkloos wordt. De werkgevers nemen deze mensen nog steeds niet aan door het verhoogde risico op langdurig ziekteverzuim en het feit dat ze vinden dat ze niet meer in jongere teams passen. Daar komt nog bij dat ze vaker slechter met de razendsnelle IT-ontwikkeling mee kunnen komen. Met een beetje wil van beide kanten moet toch een oplossing te vinden zijn voor de arbeidskrapte? Ik hou m’n hart vast als de belangrijkste bestuurder zich al niet bedient van de modernste communicatieapparatuur.

 3. Oké, problemen op Schiphol zo meteen opgelost:

  https://nos.nl/artikel/2430314-klm-last-korte-ticketstop-in-voor-schipholvluchten-luchthaven-komt-met-actieplan

  “Om personeel aan te trekken lopen er nu al verschillende wervingscampagnes, zegt de luchthaven. Volgende maand start ook een landelijke campagne om personeel in de beveiliging, bagageafhandeling en schoonmaak te vinden. En op 11 juni is er een banenmarkt op Schiphol voor werkzoekenden.”

  En dan nu de zorg. Graag actieplan voordat nieuwe virussen ons overvallen in de herfst.

 4. Ook de chaos bij klm is m.i. een onderdeel van de wereldwijd geplande chaos, geïnitieerd door wef groeperingen en uitgevoerd door de door wef opgeleide marionetten. Na de chaos komt de werkloosheid omdat veel (zombie) bedrijven failliet gaan. En dan komt, door de werkloosheid, de armoede.
  Het klootjesvolk is dan niet meer in staat de lasten ( O.a hypotheek) te betalen en met open armen zal de nwo aanbeden worden.
  Dat is volgens mij het duistere plan. Wereldwijd is er onrust, kijk maar naar Chili, Sri Lanka. Europa zal volgen wanneer de lasten nog hoger worden en de boodschappen nog duurder. Een lege maag zal menigeen dwingen tot oproer. Wat een in en in verrotte wereld, waarbij de machtgeile psychopaten aan de touwtjes trekken en het gewone volk, zoals altijd, de klos is.

  1. Goed gezien Jan. Het gewone volk zijn de debiteuren en het bankenkartel zijn de crediteuren. Zorg daarom dat je geen debiteur bent als de schuldenberg echt in beweging komt want vooral voor de debiteuren zal het de komende jaren uitermate onaangenaam worden.
   Als het onderlinge vertrouwen bij de banken wegvalt volgt er een snelle crash en kan de Overheid de Noodwet Financieel Verkeer in werking laten treden zodat je nauwelijks meer bij je banktegoeden kan komen. Edelmetalen worden dan ook moeilijk verhandelbaar.

  2. Geplande chaos? Denk even helder na. Schiphol heeft 2 jaar lang op 20-30% gepaciteit gedraaid. Personeel is vertrokken. Nu het relatief snel weer storm loopt heb je dus , mede dankzij krapte op de arbeidsmarkt, enorme capaciteitsproblemen. Geen samenzwering, geen geplande chaos. Over enkele maanden is alles weer normaal. Kunnen jullie weer naar je volgende complot. Veel plezier. Ik hoop dat jullie veel mensen gek maken met jullie verhalen, wellicht komen al jullie verwachtingen dan uit, door de waanzin die jullie verspreiden.

   1. Oh ja…kunnen jullie nog even uitleggen waarom deze site….voor en door fantastische denkers en vechters voor rechtvaardigheid….overeind gehouden moet worden door het pluggen van crypto-scams en goksites…..???? Ik vind ook dat weer een prachtig staaltje van hypocrisie en kromdenken.

    1. Als (gast)auteur op deze site schrijf ik puur onder persoonlijke titel zonder inmenging van de eigenaar van deze site. Andere auteurs zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun stukken. We zijn geen collega’s die in een redactieteam werken.

     Biflatie.nl streeft geen bepaalde ideologie na, iedereen kan hier z’n eigen mening ventileren, mits geen persoonlijke aanvallen of scheldkanonnades.

     Ooit is Biflatie opgericht door Koen Dil met als doel meer informatie te verschaffen over de crisis, de algemene economie en de (macro)-economische situatie in de wereld. Met de inhoud van mijn schrijfsels voldoe ik m.i. nog altijd aan dit criterium, ook al zullen de meningen over de inhoud verdeeld zijn.

     Goksites en crypto maken deel uit van de maatschappij, hoewel ik daar persoonlijk niet aan mee doe en ook niet achter sta. Het is hier niet verboden daarover een mening te hebben. Bij deze dus.

     1. Persoonlijk vind ik het zeer intensief promoten(of moet ik zeggen mega-hyper promoten, want het lijkt hier naast uw bijdragen, alleen maar om gokken en crypto te gaan) van online gokken en crypto moreel verwerpelijk. Ik denk eerlijk gezegd dat u daar ook zo over denkt, maar dat terzijde. Ik vind het gewoon bevreemdend en zeer bedenkelijk dat deze site (waar u als columnist een prominente plaats inneemt) en haar reageerders vaak de moral high ground beklimmen in hun ageren tegen de verderfelijkheid van”de elite” en hun complotten, terwijl de lezers niets anders dan online gokken en crypto’s door de strot geduwd krijgen.

     2. @Gerrit: het is niet verboden, nee. Dus… Maar het gaat hier niet om een strafbaar feit. @Peter stelt een gewetensvraag. Met je morele tekststukjes ben je wel de hoofdverzamelaar geworden van ‘casinoclicks’ op biflatie.nl, en daarmee (mede)verantwoordelijk voor het ‘verdienmodel’ van de site, terwijl je zegt daar niet achter te staan.
      De reactie van een lezer die protesteerde tegen de reclame voor digitaal gokken (m.n. gericht op jongeren) werd bij het desbetreffende artikel van ‘Daniël’ zonder commentaar verwijderd.
      @Gerrit, ik hoop van harte dat je tot je honderdste mag blijven genieten van je geschrijf, maar houd het dan wel geloofwaardig.

    1. De denkpolitie heeft bij jou weinig te zoeken…..:)

     Ik laat jullie verder maar…..ik zie over enkele jaren wel een standbeeld ergens…..met alle verzetshelden, wanneer alle complotten zijn opgerold en we in het paradijs leven…..jullie zullen tot het eind van de geschiedenis vereerd worden….mmw

     Het ga u goed

     1. Universitair Medisch Centrum Groningen

      Het gaat complotdenkers om de machteloosheid van de burger, verlies van vrijheid en controle. Het gaat om bezorgdheid en woede over systemen en machtsstructuren die slachtoffers maken. Mensen met paranoïde wanen zijn hun normale ervaring van de werkelijkheid, van zichzelf en van anderen kwijt, en proberen daar betekenis aan te geven. 

      Maar ja….het umcg zit natuurlijk ook in het complot

 5. Al da gelul.

  Cojona, apepokken, DPG groep en Mediahuis. Het nieuwe ‘oude’ normaal.
  Spuit in je reet en je bent er vanaf.
  Oude flessen met nieuwe etiketten.

  En nu interweb er is kan iedereen een meninkje geven, dat lucht op.
  Twatter, instagrut, youpoop, en facebook. Iedereen is zijn eigen filmster geworden, de ultieme droom.

  Alles digitaal, zelfs je oude platenspeler wil alleen nog cd’s draaien en vindt dat ie genderneutraal is.
  En Greta roept : How dare you!
  Plant een boom en red de aarde.

  Al die willen te kaperen varen moeten mannen met baardmoeders zijn.
  Die krijgen een boterham uit de 3d printer met gepofte sprinkhanen.
  Code geel, code rood. Van geboren worden ga je dood.

  De ultieme plaag dat zijn wij de nutteloze eters. Het staat in steen gebeiteld, dank zij R.C. Christian.
  Wie niet werkt zal ook niet eten of belasting betalen.
  No pain no gain.

  Influencers van 5 jaar, tiktokkers en vloggers bepalen vanaf nu uw wereldbeeld, willen we dat afspreken?
  Al dan niet gekocht, natuurlijk.
  Clicks Clicks , boem.

  Met zijn allen in een slimme stad, voor onze eigen veiligheid.
  Is het een mug die ik daar hoor of is t de drone met mijn pizza?
  Nu bestellen over 2 minuten in huis.
  Lees de gebruikersvoorwaarden, accepteert u de koekjes?

  Och laat ons nog eens een mening uiten, want wie schrijft die blijft.
  Leve onze vrije democratie.

  Tot ziens en bedankt.

 6. Ik heb een serieuze vraag aan een ieder op dit forum. Houdt u wel eens rekening met de mogelijkheid dat het steeds treuriger verloop van de afgelopen 20 tot 30 jaar …..en de door u (en mij)verwachte ineenstorting van….tja, bijna alles in de komende jaren…..”gewoon” cyclisch is, zonder dat daar kwade opzet en planning van “elites” , “wef”, “soros”, “bill gates” etc etc. achter zit?????? We hebben het door de geschiedenis heen gezien….alles is vergangkelijk, ieder groot rijk kwam tot z’n einde, meestal self inflicted, zonder planning, zonder complot…..op kleinere schaal, succesvolle families/bedrijven de eerste generatie bouwt iets met bloed zweet en tranen op, de tweede generatie bouwt het verder uit, de derde generatie verkloot alles en snuift en zuipt zicht het graf in….wederom, zonder plan of script….het gebeurt gewoon……

  1. Zeker gaat het zo, Peter.

   Echter met al die stontverwende mensen (rijken die werkelijk alles denken te kunnen kopen, verwende kinderen, subsidieslurpers en anderen aan het overheidsinfuus) wordt het wel heel erg lastig, als de boel implodeert.

   De ellende moet nl. ook het hoofd worden geboden.

 7. Er schijnen ook meer narcisten te zijn gemaakt door de kansloze opvoeding die wordt gehanteerd; alles voor de prinsen en prinsessen.

  Woorden als “nee”, “nu even niet”, “stil zijn als grote mensen praten”, “dat is te duur” kennen ze niet. Ze leren niet om tweede viool te spelen en dat is de schuld van de ouders. Armoe troef dus.

  Mss moeten de prinsen en prinsessen eens zelf de koffers in het vliegtuig laden i.p.v. te lopen klagen. Zou alvast een eerste goede opvoedles zijn.

 8. De komende ineenstorting is inderdaad cyclisch en zal hoe dan ook komen ongeacht wie er aan de macht is. Heeft nl. met het ontwerp van dit schuldsysteem te maken waarin de rente niet met de schuld meegecreerd wordt. Die rente moet dus van andere schulden afgesnoept worden waardoor er steeds meer schuld gemaakt moet worden om de oude af te kunnen lossen. Het probleem is dat op een punt te schuld te hoog is om afbetaald te worden of is de economische groei lager dan de rente.
  Dat is het moment waarop het systeem klapt en dat moment hadden we in 2008. Met wat lapwerk is het de centrale banken gelukt om het nog even een juglar cyclus erbij te plakken, maar hierna is het denk ik over en uit, vooral ook omdat het Westen steeds meer in conflict komen met de opkomende grootmachten.

  Het probleem voor de elites (lees: de bankiers en andere superrijken) op de achtergrond die dit systeem “beheren” is dat tijdens deze ineenstorting ook hun macht en rijkdom mee in kan storten. Die bedenken dus manieren om voor zich te verzekeren dat ze in het volgende systeem hun macht kunnen behouden en het liefst zelfs nog vergroten. Dit gecombineerd met het feit dat macht corrumpeert waardoor ze zich als een soort van god wanen die haar utopie aan de wereldbevolking op wil leggen.

  Dat is wat ik denk dat er op de achtergrond speelt. Vandaar dat vrijwel elke Westerse politicus van het WEF komt en Build Back Better roept. Dat is dus de utopie van de elites die er na de crash moet komen als ze hun zin krijgen. Het enige probleem met utopieen is dat de weg naar hel vaak geplaveid is met goede bedoelingen

  1. Misschien hebben sommigen gelijk die beweren dat ‘cyclische ineenstorting’ in dit geval rustig kan worden aangemerkt als ‘karma’ (lotsbepaling door zaaien en oogsten).
   Gulzig hebben wij decennia op de pof op een veel te grote voet geleefd en de rekening daarvoor willen doorschuiven naar volgende generaties.
   Probleem: de afrekening is nu. De aanstaande schuldencrisis zal de hele wereldeconomie meesleuren in het ravijn. Laat vooral beleggers en grootaandeelhouders zich daar maar zorgen over maken. Het bezit van de bezitters zal gebakken lucht blijken, meer nog dan in 2008.
   Gelukkig bestaat niet alles in het leven uit economie en financiële prikkels.

 9. Inderdaad , aan elke periode komt een eind. Na regen komt zonneschijn en na zonneschijn komt regen.
  Iedereen ziet wel dat de beste jaren van de ” Westerse beschaving” voorbij zijn.

  De macht verschuift naar Azie met China als motor.
  De vraag is hoe zal China zijn binnenlandse economie hervormen. Laat ik eens een uitspraak doen.
  De Chinese werknemers (steeds minder door sterke vergrijzing) krijgen elk jaar meer en meer koopkracht, ofwel het welzijnsniveau in China gaat sterk omhoog.
  Daarbij kopen de Chinese burgers steeds meer hun eigen producten, dus er wordt minder en minder geexporteerd. Om de Chinese maak industrie van voldoende arbeiders te voorzien, moet China wel zijn grenzen openen, voor de Aziatische buurlanden (met veel interne conflicten, cultuurverschillen). Die kunnen als gastarbeider te hulp schieten (he, dat is een bekend verhaal).

  Omdat China zelf uiteindelijk te duur (na x jaar) wordt gaan de Chinese producenten hun fabrieken verplaatsen naar de ” goedkopere buurlanden” (weer een bekend verhaal).

  We zijn terug bij af……de maak industrie verhuizen, loopt altijd slecht af!
  Ofwel geschiedenis in herhaling, zo gaat het al eeuwen. Niks nieuw dus, geen complottheorie, maar een economisch proces.
  Tja, helaas voor de Westerse beschaving, maar die zal langzaam verdwijnen (net als de Romeinse cultuur, en de Katholieke cultus, passe).
  Hopelijk lukt het om de grootste ellende nog ff uit te stellen……..zodat ik de rit in vrede kan uitzitten……….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: