Schuldenberg gaat schuiven: krediet annex bankencrisis kwestie van tijd

We zijn zo druk met het naleven en bekritiseren van de opgelegde corona maatregelen dat we geen oog meer hebben voor een dreigende schuldencrisis. Eentje die zijn weerga niet kent, een optelsom is van de voorgaande krediet- en bankencrises. We zijn volop bezig te werken aan onze gezondheid, we hebben angst om besmet te worden met een virus. De oergezonde stelregel heeft weer post gevat: gezondheid gaat voor geld.

Onder controle

De toekomst aangaande onze gezondheid zie er goed uit. Big Farma verdient beter dan ooit en Big Tech stelt de nieuwste technologie beschikbaar om ons te controleren en te begeleiden op weg naar de volmaakte mens. Er wordt geëxperimenteerd met vaccins en nu ook nieuwe pillen van de grote farmaceuten. Big Brother gaat aan de slag om de samenleving te controleren op de weeffoutjes die zijn overgebleven uit het tijdperk van het individualisme. De tijd dat de mens nog zelfstandig was en onder het motto van zelfbeschikking en zelfredzaamheid een vrij bestaan kon opbouwen. De tijd dat de overheid ten dienste stond van de samenleving en de regering verkiezingsbeloften uitvoerde via sociale wet- en regelgeving i.p.v. dictatortje spelen. Ach ja, tijden veranderen. Kleinschaligheid is vervangen door grootschaligheid, grenzen vervagen en mondiale unies(EU) en verenigde naties(VN) zijn opgericht. Met economische samenwerking onder begeleiding van de Agenda 2030 van het WEF is een nieuw tijdperk ingeluid van globalisme.

Probleem met aflossen

Elitaire beleggersclubs(Black Rock) hebben met een belegd vermogen van 10 biljoen dollar het kapitaal van de superrijken belegd in Big Tech en Big Farma. Hun vertegenwoordigers zijn afgevaardigd in de besturen van het WHO, IMF, VN, WEF en veel andere supranationale en intergouvernementele organisaties. Het is de weg naar een nieuwe wereldorde waarin de elite zich sterk maakt om de regie in handen te nemen met ondersteuning van nieuwe technologie van Big Tech. Een social creditsysteem  wordt opgetuigd ten behoeve van een betere samenleving. Robotica en AI(kunstmatige intelligentie) staan in de startblokken om ons leven te vergemakkelijken. Eerst moet er wat worden glad gestreken, er is namelijk veel misgelopen met de uitbundige kredietverstrekking door onze systeembanken. De mondiale schuldenberg is namelijk opgestapeld tot recordhoogte en geeft problemen met de aflossing. De extreem verlaagde rente heeft niet geholpen. Steeds meer bedrijven en particulieren kunnen door tegenvallende omzet en inkomsten, mede door oplopende kosten van levensonderhoud(inflatie) en energietarieven, niet meer aan hun rente- en aflossingsverplichtingen voldoen.

Wereldhandel zakt in

Nerveuze banken zullen weldra de ECB en de FED smeken om zich van de goeie kant te laten zien en verzoeken om meer van hun non-performing-loans(niet-presterende leningen) op te kopen. Het waardeloze schuldpapier gaat knellen en de verliezen op afschrijvingen beginnen op te vallen bij de beleggers. Tegelijk ontwikkelt zich een schuldencrisis in China die zich buiten ons gezichtsveld afspeelt. Vastgoedreus Evergrande staat op omvallen en dreigt andere reusjes mee te trekken. De communistische regering heeft hals over kop vage maatregelen getroffen om te voorkomen dat een kettingreactie van faillissementen zou ontstaan. Het is uitstel van executie want onrendabele leningen van schuldenaren kun je niet weg poetsen zonder de andere partij, de schuldeisers, tekort te doen. Hoe toevallig is nu de oproep van de Chinese regering om extra proviand in te slaan i.v.m. een mogelijke crisis. In een economie is alles en iedereen aan elkaar verbonden en daarom voorspelt deze oproep weinig goeds. Kijk even naar de Baltic Dry Index, de belangrijkste graadmeter voor tarieven van de bulkscheepvaart. Die heeft een opmerkelijke daling ingezet dat kan betekenen dat de wereldhandel inzakt.

Kaasschaafmethode

Een ongeluk komt zelden alleen. De Europese Bankautoriteit heeft gewaarschuwd voor een ware lawine van slechte bankleningen op de bankbalansen in Griekenland, Cyprus, Bulgarije, Polen, Portugal, Italië, Spanje en Ierland. Behalve de banken kunnen we ook een lijstje plaatsen van landen met de hoogste staatsschuld. Daarvoor zijn we als burgers van de EU-lidstaten aansprakelijk als het gaat om aflossen. Eerst worden de ministers van Financiën benaderd. Ze zullen een deel van de aflossing voor rekening moeten nemen. Dat gaat via de Rijksbegroting. Dan komt de kaasschaaf op de vergadertafel en gaat de  Ministerraad onderling de strijd aan. Welk ministerie levert het meest in. Zo werken sluwe politici. Ons wordt verteld dat alle ministeries miljarden moeten bezuinigen. Dat klinkt een tikkeltje anders dan wanneer een ordinaire belastingverhoging wordt aangekondigd. Ik  voorspel dat een nieuw kabinet dit niet gaat oplossen.

WAPPIES

De Minister van Defensie stapt op als z’n generaals geen genoegen nemen met het overgebleven vuurwerk van Oud en Nieuw. De Minister van VWS stapt op als duidelijk wordt dat vaccinatie tegen covid-19 ondeugdelijk is. De Minister van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk stapt op als de schouwburgen, theaters en bioscopen moeten sluiten door afnemende bezoekersaantallen en horen dat er geen overheidssteun komt. De Minister van EZ stapt op als het MKB geen nieuwe steun ontvangt en de resterende ministers hebben geen andere keus dan hun taken neer te leggen. Tijd voor het ouwe trucje, gewoon demissionair doorregeren onder afkondiging van een nieuwe noodwet. Niet vanwege onze gezondheid maar omwille van ons geld. De ‘geldinjectiemachine’ van de ECB moet worden geherstructureerd. Via hun kapitaalinjecties is de ECB-balans opgeblazen door het eindeloos opkopen van slecht renderende leningen van de bankbalansen. Geld moet nu ergens anders vandaan komen. Gelukkig is er nog de grote massa die heeft kunnen profiteren van de kunstmatige geldinjecties net zoals de gratis covid-19 injecties. Als alle opties zijn uitgeput dan wordt de pijn verdeeld volgens de instructies van de monetaire autoriteiten. De WAPs(Wakker Autonoom Persoon) zullen opstaan en kiezen voor de “Robin Hood methode” zoals omschreven in de laatste alinea van deze column.

GW

13 reacties

 1. Op https://www.henrymakow.com/2021/10/yeardom—-timetable-to-tyranny.html “Timetable to Tyranny (Rooster naar tirannie)” staat een stappenplan vermeld hoe Covid-19 gebruikt wordt om de Nieuwe Wereld Orde in te voeren. Dit plan loopt vanaf december 2019 met het begin van Corona t/m de invoering van de Nieuwe Wereld Orde in september 2022. De eerste 4 fases hebben wij inmiddels al gehad, fase 5 “Phase 5: Establish chaos and Martial law. (November 2021-March 2022)” is nu net begonnen en in fase 6 “Phase 6: Cancel the debts and dematerialize the money. (March 2022-September 2022)” zullen alle schulden geherstructureerd worden.

  Een nieuwe schuldencrisis kan gemakkelijk veroorzaakt worden door nieuwe lockdowns vanwege Corona, door verstoring van toelevingsketens en door torenhoge energieprijzen.

 2. Het grote probleem is de overheid, die steeds meer schulden maakt. De bestaande schulden worden geherfinancierd door de banken. De banken moeten dit doen, want als de overheden bankroet gaan, dan zullen alle banken gaan omvallen.
  Ik ben benieuwd of er een bankier opstaat die tegen de Staat zegt, je krijgt geen leningen meer, en je moet de bestaande leningen nu gaan aflossen.
  De begroting van de overheid wordt gefinancierd d.m.v. belasting heffen en geld lenen. Als het laatst wegvalt moet de overheid een sluitende begroting maken zonder geld lenen. Dat betekent overheidsuitgaven saneren.

 3. En Gerrit overtrof zichzelf wederom !

  Het meest bizarre vind ik nog wel dat hij een Nederlander is.

  “Sorry !”

  ( het namelijk ZO’N Intellectueel Platgeslagen landje, af-grij-se-lijk gewoon ! )

 4. En Gerrit overtrof zichzelf wederom !

  Het meest bizarre vind ik nog wel dat hij een Nederlander is.

  “Sorry !”

  ( het is namelijk ZO’N Intellectueel Platgeslagen landje, af-grij-se-lijk gewoon ! )

 5. Iets anders : OPNIEUW hadden de “wappie’s” al die tijd Gewoon Gelijk.

  Het bestaan van de zgn “chemtrails” is inmiddels door de MIT en de CIA (op een CFR-congres, wààr ook anders hè ?) toegegeven :

  https://www.bitchute.com/video/MqT5Pb4pnrIj/

  O ja, “ze” deden het om de mensheid te “beschermen”.

  Ik verwacht eenzelfde “verklaring” van hen in de toekomst voor het loslaten op de mensheid van het door hèn gefabriceerde (in de natuur onmogelijk voorkomende) covid19-virus hihi

 6. De verwachte fasen van de komende onteigening:

  1. crisis begin eind 2021 begin 2022
  2. deflatie fase wellicht tot 3 kwartaal 2022
  3. het failliet van alle zombie bedrijven in EU
  4. eerste banken die failliet gaan eind 2021
  5. een golf van banken die in de gehele eu failliet gaan
  6. inflationaire fase voor wellicht geheel 2022/2023
  7. banken redding van alle staten in de eu
  8. banken redding door heel veel geld van de ecb
  9. uit elkaar breken van de euro eind 2022 tot wellicht ver in 2023
  10. onteigenings fase van reele vermogens kan je denken aan dwang hypotheken, confeskeren van prive vermogens, bail in etc, etc.

  Dit is wat ze zo mooi noemen de great reset. Het corona sprookje zorgt voor mooie afleiding en de schaapkes geloven ook nog dat het allemaal goed komt.
  Als ik wat gemist dan zou ik dat gaarne vernemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: