Shanghai Gold Exchange verhoogt marginverplichtingen zilver

Donderdag werd er door de Shanghai Gold Exchange aangekondigd dat de margin requirements op zilvercontracten zijn verhoogd van 15% naar 18%. Wanneer er door beleggers zilver futures worden aangeschaft, hoeft niet de gehele waarde van de contracten op de rekening te staan, maar slechts een deel daarvan. Dit heet een margin, ofwel een waarborgsom.

Wanneer het verplichte bedrag dat beschikbaar moet staan op de rekening wordt verhoogd, moeten beleggers geld bijstorten op hun rekening of de zilver contracten verkopen, om zo aan de verplichtingen te kunnen voldoen. Door deze verkopen daalt de zilverprijs. Lees verder op Goudvergelijken.nl.

12 reacties

 1. “Shanghaï” is nèt zo goed Rothschild-controlled. Stop dreaming please. Verwacht van deze nieuwe CHRIMEX dan ook maar niets anders dan de poging tot verlenging van de PM-prijzen.

  Fysieke tekorten, mensen, massale en mediatiek bekend gemaakte toekomstige fysieke PM-tekorten, DAAR zullen we vrees ik op moeten wachten voordat het Grote Vuurwerk begint.

  Maar daar wordt (hard) aan gewerkt ; het ‘Spel’ om het ‘Universele Geld’ is in volle gangnn-gnn-GNNN !!!

 2. Zilver & goud natuurlijk !
  Die worden al (geschiedkundig gedocumenteerd) al zo’n 5000-6000 jaar lang door de mensheid gebruikt als Universeel Geld.

  Zeg Rob, wat voor speciaal onderwijs heb jij eigenlijk gevolgd ?

  De BLO, net als ikke ?

  hahahaaaa !!!

 3. @ktm
  Wat goed dat je uit de kast bent gekomen vwb je hoogst genoten opleiding ! Ik zat ook in die klas ! Natuurlijk ! Rob G. Kan ik me nog zooooo goed herinneren ! Die met die passer !!! Terwijl ik Marietje probeerde te versieren was jij er alleen maar op uit om haar gouden halskettinkje te ontfutselen ! Goh wat leuk !!! Biflatie.nl is eigenlijk gewoon schoolbank.nl ! Ha ha ha !!

 4. @ BlowTooMuch

  Vorige keer vroeg ik je al wat je aan het roken was en dat kan ik hier herhalen. Ik stel je een gewone vraag en je komt met een volkomen debiele reactie. Geeft niet hoor, het is altijd fijn als je je eigen publiek bent en zelf het hartelijkst kunt lachen om je eigen zgn. grappen. Mijn respect voor je kennis is er nog steeds, maar die voor jou als persoon is behoorlijk gedaald.

 5. @Penny : Sorry voor mijn verlate antwoord. Na eten, drinken, vuurwapens en een (diesel-)stroomaggregaat zijn goud en helemaal zilver (voor het geval je geld over hebt) absoluut de beste belegging. Geld kan worden bijgedrukt, tot in het oneindige zoals we hoogstwaarschijnlijk binnenkort ook in de EU zullen gaan zien, goud en zilver daarentegen niet, en hebben al 50 eeuwen in honderden culturen onafhankelijk van elkaar een enorme monetaire functie gehad. De goud- en zilverprijzen worden al minimaal vanaf begin jaren ’70 kunstmatig onder controle (dus ‘laag’) gehouden, onder meer door die margin verhogingen. ‘Men’ heeft door het refractionaire systeem inmiddels (een schatting van mijn kant) 100 keer zoveel papieren goud gecreëerd dan er ècht (fysiek) bestaat ; voor zilver kan deze verhouding nog wel eens het dubbele zijn (!). Historisch gezien, in allerlei culturen, was zilver tussen de 5 en de 20 keer zo goedkoop als goud.Op dit moment is dat 52 ; dus komt er onvermijdelijk het moment dat zilver naar de ‘normale’ waarde gaat, oftewel 1:15 , en DUS heeft zilver nog ‘faktor 3’ in te halen, waarschijnlijk wordt het faktor 5. Faktor 3 of 5 ten opzichte van goud dat vrolijk doorgaat te stijgen natuurlijk, kun je nagaan. Het unieke aan onze tijd is dat de ‘massa’ nog moet wakkerworden en dan uit paniek/voorzorg ook fysieke edelmetalen wil, waarvan er FYSIEK helemaal niet ‘genoeg’ zal blijken te zijn ; ‘genoeg’, omdat dit afhankelijk is van de prijs natuurlijk, die dan gaat exploderen. Bijkomend effect is dan dat de ‘papieren leugen’ onvermijdelijk uitkomt, waarna de waarde/koopkracht ècht richting stratosfeer zal gaan. En dan is het einde van alle margin-smoesjes of andere manipulaties, en wordt de wèrkelijke waarde herbepaald door de mensheid als geheel zeg maar, op dit of dat moment iedere keer naar omstandigheden. Het lullige is dat edelmealen het beter doen naarmate de Grote Ellende toeneemt, zoals grote oorlogen.

  Daarom gaan edelmetalen op korte termijn (1-3 jaar) gewoon gigantisch knallen : vanwege een wereldwijd imploderend papiergeldsysteem èn vanwege gigantische militaire conlicten.

  Zie hier je antwoord, Penny

 6. @ Knowtoomuch, om die verhouding ‘recht’ te zetten kan goud natuurlijk ook dalen. Dat is de laatste maanden tenslotte fiks gestegen, waar zilver nogal stagneert en fluctueert. Maar wat krijgen we in de plaats van de euro, als die binnenkort implodeert?

 7. Die implodeert voorlopig niet, dat moment bepalen de R-etjes namelijk, en geen ènkele àndere ‘partij’ (als ze ’t al zouden kunnen, zouden ze het NOG niet doen ; je moet weten dat ze ‘bovenin’ allemaal sidderen voor (of ingetrouwd zijn in) Die Ene Rotten Family …). Dat was al zo vanaf de 2e helft van de 19e eeuw, laat staan de 20e eeuw, so stop dreamin’ about our era.

  Neen-neen, Ktm zegt : ieder afzonderlijk Europees land zit volmaakt (zoals ‘engineered’ door de Haute Finance) in de Bankschroef Der Schulden, ieder land ook nog eens met z’n eigen specifieke financiële ‘lijken in de kast’, allen er zorgvuldig geplaatst door diezelfde Haute Finance (net als explosieven in een ‘controlled demolition’), zodat alle Europese ‘bestuurders/ploitici’ geen andere keuze hebben dan naar de Onzichtbare Touwtjestrekkers te luisteren.

  Maar die ‘badgasten’ hebben hun eigen (satanic) agenda, en willen de euro volgens mij voorlopig nog in ‘leven’ houden (teneinde het detonatie-moment te kunnen bepalen -is essentieel- !) dmv ESM oftewel meer macht voor hen in combinatie met de ‘drukpers-optie’. Want er mag geen enkele ‘vluchtweg’ meer openblijven, immers, het gaat hier om de genadeslag aan het begrip/realiteit (nog even dan hè) “natie-staat”. Die moet worden geëlimineerd, en de bevolking klaargestoomd zodat ze ‘vrijwillig inziet’ dat ‘alles’ op wereldschaal geregeld moet worden, of dat ze anders doorgaat met afglijden naar permanente en volmaakte anarchie.

  Persoonlijk zit ik al enkele maanden te wachten (niet dat ik dat wil natuurlijk) op een M-O oorlog, een ‘èchte’, zodat ze halverwege dat ‘voorspel’ de euro-(èn $-)implosie (via een ‘China dollar dump’ ?) kunnen voltrekken, burgeroorlog/anarchie ‘binnenin’ veroorzakend – een excellente methode van oorlogsvoering overigens -, om dàn pas over te gaan op De Invasie-Fase (WO3) …

  Voor Europa : Mosliminvasie via het (totaal verzwakte)Zuiden en Rusland via het (totaal verzwakte) Westen.

  Alle groepen volmaakt R-controlled natuurlijk, maar dat zijn alle staten na een monetair (lees:goud-)monopolie van minstens een eeuw. En China gaat ongetwijfeld vet ‘zooien’ in het Oosten, maar dat gaat me persoonlijk niet zo aan het hart natuurlijk.

  Afijn, de ‘drukpers-fase’ (EU+US) zal niet lang meer op zich laten wachten vrees ik …

 8. @VanZaken : Dus ik vrees dat we anarchie en burgeroorlog ‘terug krijgen’ voor de imploderende euro.

  Daar is dat onding vermoedelijk zelfs voor in het leven geroepen door de Werkelijke Architekten … maar daar kan ik me in vergissen natuurlijk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.