Slechts 3% van Zweedse aankopen met cash

De cashloze samenleving komt in Zweden steeds dichterbij. Voor transacties worden steeds minder fysieke biljetten en munten gebruikt. In slechts 3% van alle gevallen wordt nog cash gebruikt.

15 reacties

 1. Capital control.. Met één druk op de knop kunt u maximaal 50 euro per week pinnen als uw ‘broodheren’ dat nodig achten. Foute boel…..

  Kijk, in Spanje gaat het zo met de geldopnames van rekeningen door bedrijven en burgers: http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2012/08-2/Spain%20GS%203.jpg

  Zorg voor 1000 euro cash in je kontzak en vul bij zodra je onder de 750 komt in een Spanje-scenario.

  En geef die fascisten geen mes om je keel door te snijden.

 2. Hele gevaarlijke ontwikkeling.
  DIGITALISATIE de ultieme droom is van alle politici. Eenmaal op zijn plaats, kunnen ze de laatste cent uit uw zak belasten.

  Hebben mensen niet door dat ze langzaam gemanipuleerd worden om volledig digitaal te gaan? Je zou eigenlijk diverse grote storingen moeten hebben in het systeem om mensen duidelijk te maken dat ze dan bv niet meer even iets te eten kunnen kopen. Dan is het gauw over met de CC en mobile betaaldiensten.

 3. En zo kunnen ze precies zien hoe je je geld besteedt en dat is nou precies waarop gedoeld wordt. Op die manier wordt je leven volledig in kaart gebracht en zal je worden gecorrigeerd waar en wanneer de khazaren dat nodig achten.

 4. Wanneer we naar een cashless society gaan, dan is dit het einde van de vrijheid van de mens!
  Wat ik begrepen heb moet je in Zuid-Korea zelfs je belastingnummer invullen bij elke elektronische betaling.
  Makkelijker kunnen we het niet maken (voor de belastingdienst in dit geval) 🙂 . De mensen moeten dit gewoon niet accepteren. Vroeger moest je voor pinnen bij een laag bedrag extra betalen. nU is het “laag bedrag en pinnen mag”. Ook zijn er inmiddels winkelstraten waar uitsluitend gepind kan worden omdat er zoveel overvallen worden gepleegd. Ja, dat krijg je als je zo’n lamlendige regering hebt, die niets tegen de criminaliteit doet. Waarschijnlijk wil de regering juist CHAOS creeeren, zodat zij met een “oplossing” kunnen komen. De oplossing zal zijn totale controle over de mensen 🙁 .

 5. Goed gezien, Bennos !

  En wedden dat de politici straks ook het eco-argument “en het scheelt bomen kappen, geen papiergeld” gaan gebruiken ? Die badgasten deinzen namelijk voor geen enkele vorm van demagogie terug, hè ?
  En dat alle ‘The Voice-aanhangers’ dat idee zullen gaan toejuichen en vanuit hun ‘ecologische footprint-motivatie’ zich méér dan gelukzalig zullen voelen bij het opgeven van één van de grootste (en lààtste) zuilen van het privé-leven ?

  ” IK HEB DIT JAAR EEN HELE BOOM GERED ; JOECHEI !!! IK LEEF IN VOLLEDIGE SYMBIOSE MET MIJN MOEDER GAYA-DE-AARDE !!!”

  Ktm says : [u]Waahaaahaaaa !!![/u]

  … die boom gaan ze dùùr betalen-gn-GNNN …

 6. Hmmm … was ik veregeten ; de reden waarom ik hier even binnenwipte : hebben jullie al de laatste doc van Gregory Mannarino gezien/gehoord ?
  Stééngoed !!

  http://sgtreport.com/2012/09/european-bailout-a-go-it-will-do-nothing-for-the-people/

  Luister ook even wat ie zegt :

  “sterilized bonds are a coordinated attack on the people by the Central Banks”

  en precies op 6:00 min, sprekend over Europa :

  ” You’re going to see civil war”

  Ahum … het zijn ZIJN woorden, hè ?

  Zo’n uitspraak zou ik persoonlijk namelijk nooit doen…

  Wahaahaaaaa !!! Ktm, fake bitch !!!

  Got ‘lead’ ?

  :-*

 7. @Knowtoomuch. Stel dat alles digitaal wordt, dus geen klinkende munt meer in het zakkie, dan heb je ook weinig aan een zak met bullions bij de bakker toch. Immers, die man kan wel een waarde zien op papier, maar wanneer hij er zelf ook niets meer mee kan doen omdat nergens contant / cash aangepakt wordt….
  Ergens moet het dus weer (verplicht) gewisseld worden?
  Lijkt wel of je straks met iets (ook al is en blijft het schaars) rondloopt waar geen markt meer voor is.

 8. @7 Precies ktm. Het gepeupel wordt boos als ze erachter komen dat ze met hun 800 euro pensioentje net één karretje boodschappen kunnen halen. Het gaat me toch een bende geven straks. Ik moet verdorie leren omgaan met een moestuin. Nou ja, ik begin maar met gewoon in de tuin te poepen voorlopig. En boekjes lezen over aardappelziektes.

 9. @8 : Kijk, als je je papierjes houdt, weet je zéker dat je koopkracht wordt weggevreten waar je bij staat. Voor PM’s zal altijd een markt bestaan ; al ruil je het maar beetje bij beetje tegen iets van waarde om dat objekt meteen weer door te verkopen, zodat je op die manier legaal weer ‘puntjes’ op je pasje er bij krijgt. PM’s winnen altijd van beschilderde papiertjes in economisch verrotte tijden. In zeker in [u]super-verrotte[/u] tijden zoals binnenkort het geval zal zijn.

  @9 : Ok, dus je gaat al voor-bemesten ? Een gebrek aan vooruitziende blik kan je niet worden verweten 😀

 10. In EU en de VS ja!

  Ga naar Azie of Zuid-Amerika, daar zijn ze qua digitalisering nog lang niet zover. In mexico gaan salarisbetalingen bijvoorbeeld nog via het ouderwetse loonzakje. Internetbankieren kennen ze er niet.

 11. @ beste mensen,

  Wat denken jullie?
  Dat geld het enige ruilmiddel is?
  Arbeid en Productie zijn de enige waardemiddelen, hoe ze onderling geruild worden, zou nooit geregistreerd mogen zijn.

  verschillende argumenten voor
  Snel, effe pincode inkloppen klaar<
  Safe, geen cash, geen (makkelijke) roof meer.

  ECHTER: Kleine middenstander winkeliers (en tankstations bijv.)worden juist makkelijkere prooi, hierdoor zal de roep om controle (vanuit het maatschappelijk middenveld) groter worden) zodat er weer meer beveiliging/politie/controle enz komt.

  Telkens hetzelfde recept.

  Er is een situatie die als probleem wordt aangemerkt, men komt met achterlijke schijnmaatregelen (lol wietpas?) , men ziet dat deze maatregelen niet werken (klopt, zijn ze nooit voor bedoeld!) en met gaat repressie toepassen.

  Een kijkje in de keuken…

  MVG

 12. Staat dit verhaal al niet ergens in de bijbel? Ik geloof in het einde der boeken. Zij met het merkteken van het beest kunnen alleen kopen en verkopen, zonder dit merkteken niet. Eng toch dat de Bijbel dit bovenstaande voorbeeld al niet heeft uiteengelegt. Wat is dan dit merkteken 666 en zij die dit niet hebben kunnen dan niet meer kopen en verkopen. Ik denk, zal dit is even onder de aandacht brengen voor de mensen die bekend zijn met de Bijbel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: