Er komt veel verontrustende informatie los over een aanstaande economische neergang en/of zelfs ineenstorting in de USA. En het lijkt wel of de meeste voorspellingen gebaseerd zijn op ware feiten, die bij iedereen toch het angstzweet zouden moeten doen uitbreken. Maar wat we eigenlijk nooit lezen is een uitleg over de oorzaken van deze afgrijselijke situatie, waarin de Amerikaanse economie zich bevindt en hoe deze is op te lossen.

USA economie

Hoe moeilijk het ook mag zijn, ondanks alle rampscenario’s die op ons afkomen is het van het hoogste belang te beseffen dat er een oplossing bestaat. Als je het maar hartgrondig genoeg wilt, dan is er altijd wel een oplossing om uit deze misère te geraken.

De oplossing

Om de Amerikaanse economie weer kracht te geven en nieuw leven in te blazen zouden de volgende punten geïmplementeerd moeten worden.

Lokale industrie

Dus wat hier gezegd wordt is dat de USA niet zomaar uit andere landen kan kopen wat het wil en met dollars deze importen betalen. En dat is precies waar het nu om gaat. Want als je met dollars betaalt is er geen noodzaak meer aanwezig voor lokale industrie in de USA. En in feite is deze lokale industrie juist verdwenen, omdat men met dollars kon betalen. Het is een kwestie van keuzes maken: Wat wil de USA nu eigenlijk? Willen ze rijk gevulde schappen bij Walmart vol met Aziatische importgoederen en geen banen. Dat wil zeggen; wat voor banen blijven er dan nog over? Alleen nog banen zoals in de horeca en restaurants of ongeschoolde arbeid, waar hongerloontjes worden betaald. Of  wil de USA weer een fatsoenlijke industrie, die werkgelegenheid biedt, hogere lonen kan betalen en ook betaalt en verder nog eens hogere belastinginkomsten voor het land in het vooruitzicht stelt.

[youtube id=”i-g2iGskFPE” align=”center”]

De Gaulle

Ergens lijkt het wel alsof ik hier de echo’s hoor uit een ver verleden. De fameuze speech van generaal De Gaulle uit 1965 over de positie van de dollar en goud. Je kunt niet ontkennen dat hij een vooruitziende blik had, wat dit onderwerp betreft. Maar ja, in mijn ogen was hij dan ook een staatsman. Want wat er gebeurde sinds 1971 is dat er voor de USA geen noodzaak meer bestond om voor importen met exporten te betalen. En export heeft nu eenmaal lokale industrie nodig om de exporthandel op gang te houden. Dus werd er een neerwaartse spiraal ingezet, die moeilijk terug te draaien valt. De industrieën verdwenen, ze waren immers overbodig geworden. Als gevolg hiervan verdwenen ook de banen. En dat alles kon zo gebeuren omdat de importen met dollars betaald konden worden en export dus niet meer echt noodzakelijk was.

Goedkoop importeren

Deze kans lieten eerst de Japanners en later de Chinezen en natuurlijk de rest van Azië niet onbemerkt aan zich voorbijgaan. Ze verkochten alles wat ze maar konden maken tegen dollars. Het was daar dan ook een waar feest. Evenzo was het feest in de USA, tenminste een tijd lang, totdat de industrieën verdwenen waren en werkloosheid zich aandiende. En dat alles omdat er door de USA met dollars voor importen betaald kon worden. De visie van de toenmalige USA: export, vergeet het maar. De export die het hart was van de Amerikaanse industrie met zijn werkgelegenheid  was niet langer nodig, zelfs niet gewenst lijkt het wel.
Tot zover de stand van zaken. Maar wat nu verder over de invulling van de oplossing? Eigenlijk is dit simpel, maar het zal zeker gepaard gaan met veel pijn. Niettemin blijft het de enige oplossing.

Goud moet terugkeren in het monetaire systeem van de USA

Hier volgt wat de USA zou moeten doen:

De definitieve prijs van goud zou als volgt moeten worden bepaald:

Herindustrialisatie Amerika

Het resultaat van deze maatregelen zou zijn een onmiddellijke herindustrialisatie van de USA, met als gevolg werkgelegenheid en voorspoed. Maar dat kan dus alleen bij een terugkeer naar goud als internationaal geld, ofwel de ultieme schuld vereffenaar. Maar laat één ding duidelijk zijn: dit betekent eveneens dat het hele financiële systeem in de USA op de schop moet. Maar wat is er nou belangrijker?  Het herstel van de USA als een productie natie, waar miljoenen Amerikanen weer werk zullen hebben in een herboren industrieel land? Of moeten we het door en door verrotte, insolvente en corrupte financiële systeem in stand houden.

usa industrie

Is dit de oplossing?

Wilt u een Amerika dat weer tot leven gewekt is, werkgelegenheid biedt en daardoor ook voorspoed? Of kiest u ervoor de huidige situatie voort te laten bestaan in zijn staat van ontbinding en uiteindelijke ineenstorting die onvermijdbaar is als de oplossing niet geïmplementeerd wordt. En zeker zal het huidige financiële systeem instorten. Maar in ruil daarvoor krijgen de Amerikanen daar weer hun leven voor terug en vele kansen. Dit is de weg uit de onmogelijke impasse, die vroeg of laat anders totaal onmogelijk wordt. Dit is wat goud tegen een prijs van $ 10.000 betekent. Een herboren USA, dat weer barst van de kansen en werk voor iedereen.

Bron: bewerkt naar Hugo Salinas Price met zijn toestemming.

20 reacties

  1. Bedenk tegelijkertijd eens dat alles waar we als mens onze aandacht op richten altijd te maken heeft met verdeeldheid….

    Alles.

    Carriere, videogames, discusies… ALLES!

    We moeten altijd ons ego in de strijd gooien….
    Gelijk krijgen , of niet….

    Terwijl,wanneer we dat ooit kunnen loslaten en samen kunnen praten over een beter geheel…..

    Ach laat ook maar…..

    1. Laat me raden Madman, je bent voor het harmoniemodel? Ik ben het met je eens.

      Competitie is strijd. En stijd is voor apen.

    2. Nee, je hebt gelijk. Grote ego’s zijn het propbleem ( met name die apen op de top van de rots ).
      Praten is altijd goed. Maar de uitkomst kan zijn dat tegenstellingen en onvrede niet weggepraat kunnen worden. Wat dan?
      Strijd is onderdeel van de menselijke beschaving, en heeft ons ver gebracht. Jij dankt er ook je comfortabele bestaan aan.
      Vetgeet dat niet.

  2. Dhr. Seegers zegt het gepast. Door het verdwijnen van de productieindustrie komen de Westerse landen steeds meer in de problemen. Daarbij worden we ook nog eens afhankelijk van de BRIC en andere sterke productielanden.

    We zitten gevangen in een spagaat. Om de Westerse burgers tevrede(rustig) te houden moeten we wel goedkoop importeren, dus inderdaad een importheffing zal tot grote interne protesten lijden, omdat daarmee de inflatie wordt aangewakkert.

    Een ruilhandel met de productielanden opzetten is mooi bedacht, maar hebben die landen wel behoeften aan wat in het Westen wordt geproduceert? Amerika kan wapens leveren (ja, dat maken ze nog in overvloed), agrarische producten, medicijnen. Helaas bestaat er alleen behoefte naar agrarische producten (denk maar aan onze melkpoeder).

    Ook daarmee belanden we in een spagaat, lege winkelschappen met huilende Westerse vrouwen. die voor hun kroost geen babymelk meer kunnen krijgen!

    Goud dan wel ! Nu moet ik ineens gaan geloven dat de oplossing in goud zit? Dat is natuurlijk onzin, kijk maar naar de goudprijs, die is compleet ingestort, niemand wil dit gele metaal nog hebben.
    De laatste trouwringen (wie heeft er nog goud) worden ingeleverd bij de inkoper op de hoek. De goudsmelters draaien overuren om zo snel mogelijk al dat gele spul aan de Chinezen uit te leveren. Wij hebben er toch niks aan, dus gelukkig dat de Chinezen (en Russen) het nog willen tegen afbraakprijzen.

    Wel grappig, dat zowel onze babymelk, als ons goud in hoog tempo naar China verhuisd……zijn die Chinese huisvrouwtjes dan toch welvarender als ons? Geeft dit aan dat wij armer worden?

    We kunnen nog tal van voorbeelden benoemen, maar waarom.
    Waarom geven de Westerse landen niet gewoon toe, dat de toekomst iets minder mooi zal zijn als ons verleden. Politici vertellen niet graag de waarheid, zeker als het om slecht nieuws gaat.

    In de praktijk zien we, dat ons welzijn wordt afgebroken, kijk maar naar de pensioenregels en AOW ,67 jaar, waarom niet gewoon eerlijk zeggen dat het naar 80 jaar gaat (binnen 1 decennia).

    Kortom, we zullen moeten accepteren dat het in de Westerse wereld slechter wordt, dat proces is zich al aan het ontvouwen ( -3,2% in 2012). Er is geen enkele mogelijkheid om dit terug te draaien, dat is demografisch onmogelijk (we zijn zwaar vergrijst).

    Elke fabriek, die sluit zal de eerste 50 jaar zijn deuren niet meer openen. Het is voorbij met de Westerse suprioriteit.

    Ik heb te doen met onze jeugd, die gaan een veel slechter leven krijgen als onze generatie. Daar staat tegenover dat de BRIC landen het veel beter gaan krijgen en dat is ook terecht.

  3. Gisteren is de Glass Steagall wet in het congres voorgesteld. Deze voorziet in een scheiding van banken waarmee het grote bankengokpaleis met derivatenbubbel afgesneden wordt van staatsdekking, en waarschijnlijk gelijk failliet is.
    De hele wereld zal moeten volgen omdat deze sneeuwbal niet te stoppen is.
    Als banken gedwongen zijn onze spaarcentjes te investeren in de reële economie kunnen we deze misère eindelijk achter ons laten.

    1. De US weet wat hun te doen staat om op termijn te kunnen overleven.
      Met de het adem van de BRICS landen in de nek, die gewoon hun eigen plan trekken, zal de US zijn financieel systeem gaan schoonmaken.
      Uitkomst zal waarschijnlijk zijn, nieuw geld uitgeven, net als de EU.
      Misschien in de verhouding 100:1, of nog meer.
      Besluit wordt meestal in een weekend genomen, geld opgelost en ook de schulden.
      Wat zullen landen met veel dollar reserves hiermee doen denkt u?
      Precies!!!!!!!!!!!

  4. De narcistische cosmopolitische burger heeft niks met nationalisme, dus ook niet met “de US”. Voor hen is de planeet het speelveld. Zo simpel is dat.
    Je ziet het ook in Nederland, de narcistische cosmopolitische burger geeft er niks om dat het land naar de hel gaat. Totdat hij/zij er zelf last van krijgt, natuurlijk. Dan is het plotseling zeuren en huilie huilie …

  5. Daar zijn de USA niet bij gebaat.
    Ze zullen binnen een jaar door hun goudreserve heen zijn en totaal instorten. De dollar moet koste wat het kost blijven stromen.
    En dat is vrij makkelijk met een oneindige bron voor nieuwe digitale dollars.

  6. “De USA mag alleen maar zoveel importen uit andere landen toestaan, als die andere landen bereid zijn uit de USA aan te kopen.”

    Mooi idee, maar de USA produceren in werkelijkheid niets meer; de grootste sector is die van laagwaardige dienstverlening: goedkope restaurants, hamburgerbanen en Wallmartachtige bedrijven. Alle serieuze productie vindt buiten de V.S. plaats.

    “Goud dan wel ! Nu moet ik ineens gaan geloven dat de oplossing in goud zit?”

    Als rem op ongebreidelde geldgroei of nog beter, als geld zelf, wel. De problemen zijn begonnen, toen de goudkoppeling losgelaten werd. Amerika kon nu gratis geld printen en dat is een stuk aantrekkelijker dan met je export je import betalen.

    “Dat is natuurlijk onzin, kijk maar naar de goudprijs, die is compleet ingestort, niemand wil dit gele metaal nog hebben.”

    Het is helemaal niet compleet ingestort; er is misschien een goede 20% van de top af. Aandelen World Online, KPN Qwest of de prijs van tulpenbollen waren compleet ingestort. Dat zijn dan ook de voorbeelden van zeepbellen. Goud voldoet daar niet aan, omdat de onderliggende problemen niet weg zijn, namelijk de fiatgeldcrisis alias schuldencrisis. De markt test van tijd tot tijd middels stevige correcties, of de goede beleggers bestand zijn tegen zenuwen en gooit de slechte beleggers (die voor de snelle winst en niet voor vermogensbescherming gaan) eruit. Daarnaast is er sprake van prijsmanipulatie, is er aan de vraag naar fysiek goud niet te voldoen en zullen er binnenkort twee prijzen ontstaan: een echte, hogere voor fysiek goud en gemanipuleerde, lagere voor papieren beloftes in goud. Ik zou deze baisse juist gebruiken voor de aankoop van het gele metaal zoals de Bank of China doet.

    “De laatste trouwringen (wie heeft er nog goud) worden ingeleverd bij de inkoper op de hoek.”

    Dat is al jaren aan de gang, ook toen goud in de lift zat en het evident beter was te kopen. De gewone burgerbevolking doet weer eens precies het verkeerde, namelijk kopen als iets hoog staat en verkopen als het laag staat. Daarbij is dat een teken, dat we niet in een goudbubbel zitten; dan namelijk iedereen juist goud aankopen en fiatgeld van de hand doen. Iedereen wil nu juist fiatgeld hebben, hetgeen dus ook de ware bubbel vormt.

  7. /alu hoedje tijd

    Of het is in kleine kringen al bekend dat goud binnenkort geconfisqueerd word ter behoeve van een nieuw munt, en daardoor investeerders hun waarde om laten zetten in vastgoed (overal onderuit gezakt dus erg goedkoop maar mensen moeten toch ergens leven) of in aandelen (markt is ondertussen goed gestegen)

    Het zou zo maar een de waarheid kunnen zijn.

  8. De wereldeconomie is ‘uitgefinancialiseerd’. D.w.z. dat de trucendoos om te groeien leeg is. Er is een enorm kasteel gebouwd op een fundament (de echte economie) dat slechts een doorzonwoninkje kan dragen.

    Er ontstaan scheuren in de fundering as we speak, het moment nadert dat de fundering het begeeft en dat geeft het volgende riedeltje; ’the collapse will occur, first slowly, then suddenly’.

    ‘Sound money’, waardevast geld gekoppeld aan een vorm van een goudstandaard, er zijn meerdere opties van een goudstandaard, is wat burgers nodig hebben. Maar niet nu, na de instorting van het huidige stelsel pas.

    De regio moet weer op nummer 1 komen, geld moet ook in de regio blijven. Nu verdwijnen de revenuen via multinationals naar eerder genoemd kasteel. De revenuen moeten in de fundering blijven.

    Met waardevast geld in ruil voor noeste arbeid. Wat in Cyprus gebeurt, afromen van spaarrekeningen boven 100k euro, is slechts verdere aantasting van het fundament om de bewoners van het luchtkasteel van het financieel fascisme nog even van haar uitzicht over het plebs te laten genieten.

    1. Een basis economie, en forse belastingvoordelen voor mkb t.o.v. beursgenoteerd.

      En compliment Dick, je staat voor je zaak en je mening. Vage meelopers zijn er al genoeg.

  9. Na 50 jaar is nog steeds niet duidelijk, hoeveel fysiek goud de US nu feitelijk bezit.
    De goudprijs hoort niet aan 1 valuta gekoppeld zijn,maar aan de staat van een land of blok.
    Dit zal dan tot uiting komen in de waarde van de betreffende valuta.
    Hoe wil men dit eerlijk controleren en door wie?
    Voor WO2, werden handels transacties alleen maar betaald in goud, omdat er geen vertrouwen was onderling.

  10. Het bovengestaande verhaal is geënt op de huidige situatie in specifiek alleen de USA. Het geeft slechts aan dat als de dollar zich gaat koppelen aan goud, hoe die gevolgen zich dan zouden moeten ontwikkelen. Immers de dollar is nog steeds de wereldreservemunt en op deze manier wordt de hegemonie van een opgedrongen wereldmunt doorbroken door iets dat al over de hele wereld als ultiem betaalmiddelmiddel (extinguisher of debt) geaccepteerd wordt. Waarom dan nog zo moeilijk blijven doen?
    Het is ook een simpel verhaal van oorzaak en gevolg, causaliteit zoals dat zo mooi heet. En Hugo Salinas Price heeft diverse epistels geschreven die juist dit onderwerp behandelen. Maar hij is niet de enige, er zijn er meer. Wat wel opvallend was is dat hij zich ditmaal over goud uitliet en niet over zilver, alhoewel hij een groot voorstander is van de herinvoering van zilvermunten, zie Dorothy’s Silver shoes.

    1. Er gaan geruchten dat er nog steeds veel fysiek goud rechtstreeks onder de invloed valt van de FED en de BoE. Uitgeleast weliswaar, maar direct opeisbaar mocht dit nodig zijn om de bekende redenen.

      Extinguisher of debt, hmmm, ik ga daar eens iets over lezen.

      1. maar direct opeisbaar mocht dit nodig zijn om de bekende redenen.
        En Duitsland moet 5 jaar wachten op z’n goud uit de US.
        Haha, wat een grap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: