Soms wordt het wel eens even te veel

29

Heeft u er ook wel eens last van? Dat het allemaal even te veel wordt voor het gemoed. Dat een groot deel van het menselijke handelen uw neus en oren uit komt, de buik van stress alle kanten uit wil, er gewoon even een kink in de kabel zit, de zielsverbinding met het al ene als het ware tot stokken komt en alles zwaar en somber lijkt te worden.

griekenland

Programma Buitenhof

Rationeel gezien weet ik nog precies wanneer het onheilsgevoel opkwam namelijk afgelopen zondag tijdens het vraag en antwoordgesprek van interviewer Kees Driehuis met CPB directeur Coen Teulings. Zonder dat Driehuis ook maar iets van vuur en vlam vertoonde, kon Teulings, als een emotieloze robot, zijn onheilsboodschappen verkondigen:

 1. Nog veel meer Europa dan tot nu toe;
 2. Griekenland direct redden door alle schulden kwijt te schelden;
 3. Spanje redden via allerlei tegemoetkomingen te betalen door de EU-landen;
 4. Als klap op de vuurpijl voorspelde Teulings als een volleerde Nostradamus, dat wij, het Nederlandse volk, geen enkele bezwaar zouden hebben tegen dit alles. Ieder weet dat we gewoon door moeten, was de slogan die we al veel vaker hebben mogen horen, nog aangevuld met… en zal dit ook goedvinden.

Eindeloos doorgaan tot…

Als Griekenland en Spanje met ons geld moeten worden gered, waarom dan Italië, Portugal, Ierland, Frankrijk en anderen niet? Waarom alleen maar meer Europa als redmiddel? Teulings hoort duidelijk bij de groep veelverdieners die er alle belang bij hebben om het bestaande systeem in stand te houden. Alternatieve oplossingen als een ander Europa, andere manieren van leven en werken, los van de heilige koe der economische groei, komen in hun denkbeelden niet voor. Interviewers als Driehuis die als een betaald aangever fungeren, niet kritisch zijn, betrokkenen het vuur niet aan de schenen leggen, niet om alternatieven vragen, maken het de technocraten en politici wel heel erg gemakkelijk.

Stuur een e-mail!

Mijn voorstel? Stuur Teulings een email (c.n.teulings@cpb.nl), vertel hem waarom je het met zijn visie oneens bent, dat je het helemaal niet goed vindt wat hij beweert, maar hou het s.v.p. wel netjes. Stuur gelijk een link mee van een biflatie-artikel wat je hem graag zou willen doen lezen. Een paar duizend e-mails dat lijkt me nu echt leuk en het lucht misschien wat op. Succes.

29 REACTIES

 1. Gewoon even de EU van deze week:
  17 miljard voor Cyprus + 35 miljard voor Spaanse banken x 6% + 4.7 miljard voor Griekenland en 3,5 miljard voor onze SNS bank.
  Dat maakt dan 11,3 miljard. Delen door 2 miljoen werkende Nederlanders… dat kost u dan € 5660,=
  Het leuke is dat u de parasieten die dit allemaal voor u bedenken ook zelf mag betalen.
  Verder moet u niet klagen want u hebt hier echt helemaal zelf en ontzettend democratisch voor gekozen.

 2. Volgens mij is het hele gekkenhuis tegenwoordig minister of econoom…ik vraag mij eigenlijk al langer de meerwaarde van deze “geleerden” af…
  Nederland behoort over een jaar of 5 tot de nieuwe ontwikkelingslanden…let op mijn woorden…

 3. Geachte heer Teulings, beste Coen,

  U bent het zoveelste instrument van een technocratisch fascistisch bolwerk dat de democratie manipuleert en angstvallig tracht te vermijden.

  Na een overduidelijk NEEN tegen een EU grondwet is deze grondwet voor 98% toch geimplementeerd als het Verraad van Lissabon.

  Na de democratie te hebben verneukt komt nu de rekening. En u zegt met uitgestreken smoel dat de Nederlander dit ook wil!?!

  Ik heb weggezapt toen uw pleidooi voor verdere demonisering van de democratie begon, maar word nu toch geconfronteerd met enkele symptomen van eurofilie.

  U bent slechts een spreekbuis van de politiek die zelf niet durft te bekennen dat het fascistische euro-experiment heeft gefaald, sterker, dat de ponzi van geveel schuld enkel en alleen kan worden gerekt over de rug van de mensen die NEEN hebben gezegd tegen de afdracht van soevereiniteit.

  De rekening zal te hoog blijken te zijn voor Nederland.U treedt in de voetsporen van Juncker:

  ‘when things get serious, you have to lie’

  Shame on you Coen.

 4. De elite uit Europa en Amerika schijten letterlijk in hun broek uit angst voor de BRICS.
  De enige reden voor de creatie van dit Europa zijn de BRICS. En dat wisten ze heel wat jaren geleden al dat ze snel iets moesten verzinnen om de macht te behouden tegenover alleen al 1,5 miljard Chinezen.
  Want stel je eens voor dat de BRICS het grotendeels voor het zeggen gaan krijgen en vervolgens het westen zo gaan behandelen zoals we zelf de wereld eeuwenlang hebben behandeld.
  Dat is de heren wel een paar bailouts waard om dat te voorkomen! En onze pensioenen ook nog wel als het moet, tot de laatste cent!

  Marc Faber zei het ook al: Dat Europa bij elkaar moet blijven heeft alleen maar politieke redenen. Als voorbeeld geeft die:
  “Bijvoorbeeld om te voorkomen dat China of Rusland een militaire basis gaat bouwen in Griekenland.”

  Ze besteden ook miljoenen aan propaganda reclame hierover:

  http://youtu.be/rlOzeJ5iqME

  Na veel protest hebben ze dit filmpje maar niet meer uitgezonden. De boodschap in het filmpje is duidelijk en verklaard een hoop van wat wij nu zien gebeuren.

  De inval in Irak en Afghanistan hebben hier ook 100% mee te maken. Puur strategische landen die kosten wat kost niet in handen van China of Rusland mochten vallen. Iran staat ook al heel lang op hun verlanglijstje.

 5. Ja echt, ik zag de herhaling gisteren en ik dacht gewoon maar aan 1 ding: “Wat erg! Dat we zo diep gezonken zijn en nog veel dieper kunnen met dit soort lui aan het stuur.”

  Dus kan je stellen dat wij, het volk, gewoon voorgelogen zijn. 100%.
  CJdJ: “De Nederlandse burger hoeft zich absoluut geen zorgen te maken, Griekenland betaald de lening terug met rente en daar houden wij ze aan.”

  Welnu…wordt het geen tijd dat er een razzia gepleegd gaat worden? Een massale volksopstand? Of wachten we echt totdat ALLES KADUUK is???
  Je zou haast verwachten dat iemand in die leegte zou stappen en ons de revolutie in leidt, maar nee hoor. Niets van dat alles.
  Die verdomde volle koelkasten ook…

  Hoe staat het er trouwens voor? Heeft Griekenland ons geld alweer uit kunnen geven of weten ze het nog niet? Zo maar even op Zerohedge kijken, zijn….
  1. Veel sneller met nieuws
  2. Betrouwbaarder qua nieuws
  3. Geven ongezouten mening op het nieuws

  Kan beter daar een abbo op nemen dan welke NL krant dan ook…

 6. Kijk dat bedoel ik:

  Following their brief interruption for calculations, the Eurogrouop is back hard at work and a few absolutely meaningless and ridiculous headlines are being spewed:

  •*ECB SAID POISED TO RE-ACCEPT GREEK GOVT BONDS AS COLLATERAL (IF AID TRANCHE APPROVED)
  •*ECB SAID TO REOPEN ISSUE OF PORTFOLIO PROFITS ON GREEK BONDS
  •*ECB SAID TO ALSO LOOK AT OPTIONS OF BOND ROLLOVER, BUYBACK
  The market, for reasons we note below, completely ignored this idiocy as anything of relevance as they continue to try to find a way to enable the Greeks to appear to pay their next principal via pure accounting shenanigans as opposed to the transfer of any real money. We wait with baited breath for how they are going to wriggle out of this one and remind readers of the buyback ‘boondoggle’ Q&A from the weekend, as it is the write-down that is what the market is focused on.

  Bron: Zerohedge.

  Probeer maar te vinden op Televaag, AD.nl, nu.nl
  Bizar!

 7. Ik heb ook weggezapt omdat het hele gesprek me niet raakte.

  Waarschijnlijk omdat het allemaal al zo vaak gezegd dat het allemaal niet tot me doordringt.

  Het programma er voor met die boeken was daarentegen veel interesanter. Dat ging echt over de keerzijde van het dit systeem.

  Gr Jos

 8. En zoals ik al zei: doodse stilte op MSM maar op Zerohedge:

  Greece Is Saved, Again, As Eurozone And IMF Reach Deal On Greek Debt/GDP of 124% By 2020

  http://www.zerohedge.com/news/2012-11-26/greece-saved-again-eurozone-and-imf-reach-deal-greek-debtgdp-124-2020

  En zoals ze ook reeds melden:

  Phew – great, Greece is fixed or something. The only problem, of course, as we explained earlier, is that Greece has to magically grow its GDP by EUR 50 billion from EUR 184 billion to EUR235 billion by 2020 for this 124% debt/GDP to be hit (and another EUR 20 billion in the next two years). No, really.

  Behold, Europe’s magic stick, which puts every “hockey stick” ever conceived to shame.

  (Zie de graphics op ZH)

 9. Nederland heeft de partij van Coen Teulings overigens wel weer groot gemaakt.
  Dus ( helaas ) heeft Coen wel een beetje gelijk als hij zegt dat de nederlanders dit willen.
  In Catalonie zijn ze iets verstandiger door te mikken op een afscheiding..
  De enige die dat in NL heeft geroepen kreeg maar 10% van de stemmen, toch?

 10. Volgens Einstein zijn 2 dingen oneindig. Het universum en de domheid van de mens. Aan het eerste twijfelde hij nog. Dan zijn op aarde de Nederlanders de domste van de domme volken. Ongelofelijk. In coma van televisie kijken. En nee, ik heb geen schooldiploma ik kan zelf nadenken.

 11. @10 je (en Einstein) vergeet hebberigheid en egoistisch denken. Eerst 10 jaar je helemaal suf verdienen aan de grieken door ze allemaal onnodige troep te verkopen (zie target2-balans). En als ze vervolgens niet kunnen betalen ze de kolere laten krijgen en ze afknijpen tot ze zich allemaal zelf ophangen.

  Prachtige westerse mentaliteit die ook in Afrika en zo goed werkt.

  Nederland en de landen om ons heen krijgen nu gewoon een koekje van eigen deeg. In dit land wonen allemaal zeikerds en obese mensen. Dikke luide bankzittende en klagende zeurpieten. Het eerste waar ze op bezuinigen is ontwikkelingshulp. En HJB: Dat je in zo’n egoistisch stuk durft te spreken over ‘zielsverbinding met het al ene’ is een gotspe!

 12. @10

  Einstein zei ook dit:

  “Ik weet niet welke wapens in de Derde Wereldoorlog zullen worden gebruikt, maar ik weet wel dat in de Vierde Wereldoorlog gevochten zal worden met stokken en stenen”

  Uitzonderlijke slimme man!

  Nog zo een slimme opmerking van Dalai Lama:

  “De Dalai Lama werd gevraagd wat hem het meest verbaasde; hij zei: de mens, omdat hij zijn gezondheid opoffert om geld te verdienen. Dan offert hij weer geld op om zijn gezondheid te herstellen”

 13. die hele crisis is gewoon net als een file op de snelweg: Op een gegeven moment gaat het op onverklaarbare wijze allemaal weer rijden en geen mens weet waarom het ooit stil stond.

  Reden: it’s all in the mind. Het heeft allemaal niks met geld te maken. Geld is er genoeg. En als er niet genoeg is drukken ze gewoon bij. Niks aan het handje.

  Vandaar ook: alleen bange beinvloedbare oelewappers kopen goud en trappen in de BS van lui als Middelkoop. Zij die dat doen zijn echt de pineut. Neem maar van mij aan ook al klinkt het nu onwaarschijnlijk. Maar 10 jaar geleden werd ik ook voor gek verklaard toen ik geen huis kocht.

  Zij die uit angst goud gaan kopen helpen de huidige bezitters, banksters en landenmaffia. En zijn die eenmaal geholpen dan laten ze de boel achter mekaar in elkaar zakken. Dus weest gewaarschuwd!

 14. Wat je ook beweert, achteraf is het altijd makkelijk.
  Dertig jaar geleden een huis gekocht terwijl ook toen iedereen mij voor gek versleet. Met een rente van 12 % +.
  Kennelijk heb ik iets goed gedaan, want ik heb er nooit spijt van gehad. De grap is wel dat ik een plan had en stik eigenwijs was.
  Ik kan me herinneren dat ik zelfs woorden kreeg met het hypotheek mannetje.
  Ach ja, dat zeg ik achteraf ………

 15. @13 nee Dave, geld is schaars. Simpelweg omdat ‘slechts’ de hoofdsom in schuld wordt gecreeerd, maar niet de rente op die hoofdsom. Een chronisch tekort waardoor er automatisch steeds meer moet worden geleend.

 16. 14 Fred. Ook voor jou zie 10. De grafiek die je wil laten zien betekend niet het duurder worden van goud. Het betekend het waardeloos worden van jouw Euro. Ongelofelijk zoveel domheid , vandaar dit kabinet.

 17. Ben benieuwd wanneer de stoppen eens doorslaan bij de gewone man, en dat figuren in Brussel worden opgezocht en opgehangen worden of gekielhaald worden. Dat is namelijk wel VOC mentaliteit!

  Ze verdienen het gewoon die graaiers.

 18. Die grafiek die ik laat zien zegt precies wat ik bedoel over de beweringen van W.Middelkoop.
  Je kan natuurlijk een draai proberen te geven aan mijn reactie maar:

  JAMMER JOH!

  Er staat wat er staat en W.Middelkoop verteld geen bullshit zoals reactie 13 beweerd!

 19. @Dave

  Laatste keer dat ik je dit vertel en daarna beschouw ik je gewoon als een banktrol.

  Goud is een valuta binnen de EMU en BRIC landen. Over goud betaal je geen BTW net zoals je geen BTW betaalt over euro’s.

  De euro is een valuta die massaal uit het niets wordt gecreeerd en goud is een valuta welke schaars is.

  De euro wordt steeds minder waard t.o.v. goud.

  Zodra jij je spaargeld in euro’s bij een bank aanhoud, leent deze bank die euro’s 25 maal uit. Die 2% rente die jij vangt weegt in het niets op tegen de ontwaarding van jouw spaargeld die voortkomt uit het uit niets creeeren van de euro.

  In het eurosysteem is goud het spaarmiddel en de euro het betaalmiddel.

  Je kunt natuurlijk ook investeren in de onmisbare grondstof zilver welke zwaar ondergewaardeerd is en na 2020 niet meer in de grond te vinden is.

  Begrijp je het verschil tussen inelastische, elastische valuta’s en grondstof of moet ik het je voor de 4e keer uitleggen?

 20. @Ben,
  Ik kan je ingehouden woede proefen in dit artikel.
  En je woede is zo begrijpelijk want de arrogantie van zo’n Teulings kent echt geen grenzen meer. Wat een schaamteloosheid.
  Maar je hoeft je niet zo te verbazen over al die overbodige journalistjes als zo’n uitgeblust mannetje als Kees Driehuis. Hij krijgt hele precieze instructies over wat hij moet vragen en wat niet. Uitkomst moet gewoon europropaganda zijn. Geldt overigens ook voor Teulings, hij weet precies wat er gevraagd gaat worden. Het is gewoon één ziek toneelspelletje.
  Net zoals de democratie opgeofferd wordt aan de Europese ‘droom’ zo is het inmiddels ook wel duidelijk dat de media steeds meer aan banden wordt gelegd.
  Je ziet het voor je ogen gewoon gebeuren, maar het grootste deel van het volk is te afgestompt en te onnozel om in de gaten te hebben wat er gaande is.
  Wat zal ik genieten van de dag dat de hoogmoed van die eurofascisten voor de val komt.

 21. Ik begrijp gewoon niet dat jullie niet zien dat we meer moeten centraliseren.

  We zijn toch allemaal al veel beter geworden van onze mooie Europeese samenwerking?
  Ik wel tenminste.
  En als dat voor jullie niet het geval is, moeten jullie gewoon een beetje harder werken, hoor.

  Arbeit macht frei , zeg ik altijd.

 22. Zien jullie wel! Ik sta niet alleen!

  Ik krijg al een plusje!
  We moeten Europa gewoon zien als een grote familie..
  Samen komen we er wel door hoor!
  En de mensen die niet mee willen werken, nou , die kiezen daar toch zelf voor… dat is hun keuze.
  Moeten ze niet opkijken als het voor hen misgaat.

  Eigen schuld hoor.

  Groeten

  Coen T Eurolikker.

 23. Hellos, ik reakt in English , because i am Belgian but I like to speak so.

  We alls are like my friend Coen sais Femaly!!

  We must stay strong to het her!
  Just stay strong peoples!
  Trust in me and in the Europian parrelement and my boss misster van Rompaay.

  I want to ad a hit that I like to sing with him all the time:

  https://www.youtube.com/watch?v=ZBR2G-iI3-I

  Zoegetter we do can it!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.