Spaanse economie krimpt, rente stijgt naar 7,5%

Uit cijfers van de Spaanse centrale bank blijkt dat de Spaanse economie in het 2e kwartaal van 2012 met 0,4% is gekrompen op kwartaalbasis. Ten opzichte van een jaar eerder kromp de economie van Spanje zelfs met 1,0%. Deze negatieve groeicijfers zijn slechter dan de cijfers van het eerste kwartaal. Ondertussen is de rente van de 10 jarige staatsobligatie wederom naar een nieuw record gestegen. Het gaat nu echt hard met de Spaanse rente, zoals hieronder is te zien. Op moment van schrijven noteert de yield van de Spaanse 10y boven de 7,5%.

22 reacties

 1. @cynicus : je doet je naam géén eer aan !

  WAHAHAAHAAA !!!

  The Abyss is waiting for all of us, you’ll see …

 2. @KTM: we denken hetzelfde. Ik hoor mensen om me heen zeggen dat de crisis voorbij is. Echt waar! Als ik dan zeg dat we 98% van alle ellende nog moeten krijgen wordt er recht in m’n smoel gezegd dat ik een negatieveling.

 3. @Snel, heel realistisch!
  Ik herinner me vaguely dat die Grieken tanks hebben gekocht van de Duitsers en ammo van NL… Het zal zich binnen 2 maanden voltrekken. En daarna volgt de rest…

  Fingers crossed.

 4. @Gaengphed & KTM: als Jan Kees later op de middag weer even in beeld is geweest is alle stress ineens weer weg en staan de beurzen binnen een halfuur weer in de plus…….

 5. @Cynicus, ik probeer mijn ouders over te halen naar de feiten te kijken, maar zij hebben hier absoluut geen zin in. Als het gebeurd dan zij het zo. Ik denk dat dit voor heel veel mensen geldt. Mijn zus is er wel van op de hoogte, maar weigert tot aktie over te gaan en middelen in te slaan om de komende heftige periode te doorstaan.
  Ik denk dat het voor velen te laat gaat zijn met deze houding.

  Ja, en we krijgen alles terug, nu zelfs met dubbele rente, let maar op hahahaha

 6. Spanje gaat aan het infuus.Das duidelijk.
  Griekenland is exit.
  Wat goed is maar veels telaat.
  Besmetting is nu veel groter geworden.
  ECB moet sluizen vol openzetten.
  vertrouwen is compleet zoek.
  Defaluatie van de euro.
  We worden armer dan afrikanen.
  En dan slaat de vlam in de pan.

 7. About the Zio-bankers / the real perpetra(i)tors :

  “A nation can survive its fools, and even the ambitious. But it cannot survive treason from within. An enemy at the gates is less formidable, for he is known and carries his banner openly. But the traitor moves amongst those within the gate freely, his sly whispers rustling through all the alleys, heard in the very halls of government itself. For the traitor appears not a traitor; he speaks in accents familiar to his victims, and he wears their face and their arguments, he appeals to the baseness that lies deep in the hearts of all men. He rots the soul of a nation, he works secretly and unknown in the night to undermine the pillars of the city, he infects the body politic so that it can no longer resist. A murderer is less to fear. The traitor is the plague.”

  Marcus Tullius Cicero

 8. @KTM: ratten lopen overal rond. En juist die ratten liggen straks niet dood voor de kast en weten op een slinkse manier weg te komen.
  Ga nu maar even op Xandernieuws.punt kijken. Geen doomy nieuws maar een heel oppeppend stukje over SNS-Reaal. Ik vrees echter dat je het al gelezen hebt.

 9. Dit gaat helemaal fout, ook doordat de tarwe- en maisprijzen t.g.v. de superdroogte in de V.S. enorm aan het stijgen zijn. Dit zal de inflatie flink doen stijgen, terwijl de inkomens dalen. Een recept voor sociale onrust. Hou er maar rekening mee dat Spanje omvalt en dat de ING ook omvalt en we nergens meer bij onze centen kunnen komen!

 10. @#10
  Ik ervaar hetzelfde in mijn omgeving, maar ook bij onbekende. Het interesseert de meeste niet en de overheid heeft toch het beste met ons voor. Hop 100 mld hier en hop 100 mld daar. Reken maar dat het hek in Spanje van de dam is, ze hebben nu al over 300 mld. En in Spanje is de situatie onder veel mensen slecht en met de aangekondigde bezuinigingen( waaronder inperking van de uitkering naar EUR 400) wordt het nog veel slechter.

  Nigil farage for president

 11. @Zilverkoning, jep. Ik heb onlangs van een vriend vernomen dat het heel dramatisch is in Spanje. Hij is in 2000 naar Spanje verhuisd met vrouw. Hebben inmiddels 2 kinderen. Hij werkt sinds een jaar weer in NL omdat er simpelweg geen werk te vinden is in Spanje. Hij verteld gisteren nota bene nog dat geen van zijn opgebouwde vriendenclubje in Spanje een baan heeft momenteel.
  Een heleboel wordt door de MSM simpelweg verzwegen, bang om een hetze in NL te creeëren.

 12. Bespeuren wij hier enige overeenkomsten met de huidig situatie in de VS ?

  http://www.gnosticliberationfront.com/hamilton.htm

  Zie Kaminski’s gehele ‘arsenaal’ aan artikelen :

  http://www.gnosticliberationfront.com/john_kaminski_page__his_arti.htm

  De volgende was één van de eerste artikels die ik van ‘m las, ik zal ‘m dan ook nooit vergeten, maar toen vond ik ‘m ‘ te radicaal ‘ …

  Little did I know at that time …

  http://www.gnosticliberationfront.com/blind_spot___what_we_choose_not.htm
  ( mijn excuses voor de ‘gebroken zinnen’ )

  @Zilverkoning : Spanje redden met 300 mlrd ?
  Mag ik hopen dat dit een grap is ?

  … tenzij je een periode van 6 maanden in gedachten hebt natuurlijk …

 13. Oefff … deze mag er ook wezen … het feit dat hij zijn lezers graag een niets-ontziende spiegel voorhoudt vind ik geen probleem, integendeel, beter dan dat ‘ wij-zijn-goed-geïnformeerd-en-dus-goed-bezig-geslijm’ van de MSM …

  So please, don’t be offended / offenced, Kaminski kijkt u niet in de ogen, noch Ktm ; dat zijn uw eigen ogen in de spiegel ’s ochtends & ’s avonds, en van niemand anders …

  De titel van het stukje is dan ook heel toepasselijk :
  ” YOU are the cause ” …

  http://www.gnosticliberationfront.com/you_are_the_cause____of_all_the.htm

  ( wederom mijn excuses voor de (op)gebroken zinnen )

 14. @#17 oplossen en structureel die woorden kennen ze niet in Brussel het gaat altijd in 2 of 3 fases beetje pappen en nat houden. Eea kan echter niet lang meer duren als je de rentes op staatdoblugaties ziet stijgen. Eea lijkt zich nr te versnellen ben benieuwd wanneer het volgende schandaal zich aandient .

 15. @Zilverkoning:
  [quote]En in Spanje is de situatie onder veel mensen slecht en met de aangekondigde bezuinigingen( waaronder inperking van de uitkering naar EUR 400) wordt het nog veel slechter.[/quote]

  Met hoeveel % worden daar de uitkeringen gekort dan en hoe duur zijn daar de kosten voor het levensonderhoud (wonen, gas, licht, water en voeding)? Kunnen wij ook verwachten dat ook hier alle uitkeringen verlaagd worden tot netto 400 Euro per maand?

  Verder weet ik dat je daar in Spanje nooit langer dan 2 jaar een uitkering krijgt bij werkloosheid en dat je daarna aangewezen bent op familiehulp of liefdadigheid.

 16. @20 salarissen liggen daar wel wat lager dan hier in Nederland leven is op bepaalde punten goedkoper bijvoorbeeld kleding. Probleem is tevens dat een groot deel van de Spanjaarden een tweede of derde huis bezit de vastgoed bubbel is Dan ook enorm. Mensen zijn gelaten en hangen maar wat rond. Ze worden werkloos en leggen zich hier bij neer. In de supermarkten zie je dat mensen keuzes maken wat ze wel wn niet gaan kopen . Ook de steden zit je veel jongeren met bordjes om de nek rondlopen iets wat we niet gewend zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.