Spaanse rente stijgt naar nieuw record

De rente van de Spaanse tienjarige staatsobligatie is vrijdag 20 juli naar een nieuw record gestegen. De rente noteert 7,22% op moment van schrijven.Een renteniveau van boven de 7,0% is kritiek te noemen. De steun aan de Spaanse banken blijkt vooralsnog niet echt te helpen en tevens dreigen er nieuwe gevaren. De Spaanse regio Valencia heeft de Spaanse overheid vrijdag om noodhulp gevraagd. Op WSJ staat te lezen: “Valencia, like other regions, is suffering the consequences of liquidity restrictions in markets which are a result of the economic crisis”.

12 reacties

 1. Laten we er maar voor zorgen dat de gehele boel compleet instort! Opdat er een beter systeem kan komen, het huidige neoliberalisme leidt tot het verarmen van de gewone mensen.

  En laat de VVD maar verder een paar flinke tonen lager zingen!

 2. Die 7% is ook maar een fictieve lijn ooit bedacht door een aantal “slimme” mensen. Nederland heeft ook heel lang bove de 7% gezeten en we zijn er zelf ook uit gekomen. Hoe slecht hebben we het nu daadwerkelijk? Waarom zouden we ze helpen, zijn ze ineens niets meer gewend… Volgens mij moeten ze een keer een flinke belasting doen op het flinke vermogen en dat rechtstreeks op de schuld storten. Dat helpt denk ik wel 🙂

 3. Ja, Gangpad, ik heb ook het vermoeden dat we binnenkort echt vuurwerk gaan zien. Griekenland sturen ze de wei in, Spanje volgt. Maar eerst nog vele miljarden om de bankjes te repatrieren.

 4. Ik hoop dat de banken niet meer gered worden en dus massaal omvallen, want banken redden, betekent dat het volk moet bloeden!

  Kan er in een korte tijd zo’n massale bankrun gepleegd worden dat er geen tijd meer is om de banken te redden?

 5. Banken redden betekent dat het volk moet betalen. Banken niet redden betekent ook dat het volk moet betalen. Alleen weet niemand welke optie uiteindelijk het beste is of zal zijn voor de staten en haar burgers.

 6. @v33c33b33, nou ik denk niet dat dat percentage zomaar ‘verzonnen’ is. Ja, het kan voorkomen dat landen hier nog wel uit weten te komen. Er is gemeld dat Italië eerder ook boven de 7% zat met lenen en het toch heeft weten terug te dringen…maar toen waren er nog geen zaken gaande als die we heden ten dagen hebben…

  @Moin, van mij mag het. Volgens wederom een goede column van Harry Geels op dft is de kans groot dat ons geld naar de zogenoemde Cajas doorgesluisd wordt, niet naar belangrijke systeembanken. In dat geval meteen afsnijden die handel.

  Laatste filmpje van Gregory Mannarino is ook weer verbluffend. Ik post hem hier ook maar even:
  http://www.youtube.com/watch?v=YowRcZ0hc-g&feature=plcp
  Ik heb me maar even geabonneerd op zijn speeches 😉

  @Bob, 7,28…and counting!

 7. Ik hoop dat de voedselprijzen door de extreme droogte in de V.S. zo extreem hard stijgen dat ook hier eten onbetaalbaar wordt en dat er daardoor een grote volksopstand komt! Kunnen we zo mooi de elite keihard straffen voor hun wandaden tegen de gewone bevolking!

 8. @5
  Niet alleen de rente telt, ook, en vooral, de schuld/bnp verhouding. En die is wereldwijd onhoudbaar. Basta.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.