De titel van deze column wijst op instabiliteit, op iets wat onhoudbaar is. Hoe bizar dat burgers zich een ongeluk sparen en dat tezelfdertijd de overheid zich suf leent op de kapitaalmarkt? Het is één van de vele signalen die aangeven dat er iets volkomen uit balans is in onze complexe samenleving. De tussenstand is 487 miljard euro Spaargeld tegenover 381 miljard Staatsschuld, maar Wopke Hoekstra is bezig met een inhaalrace. Ben benieuwd wanneer hij ons geld omver blaast. Spaargeld teert namelijk in door bankkosten en inflatie maar vooral omdat we sparen in euro’s. De ECB voert namelijk een beleid om de euro goedkoper te maken ten opzichte van andere valutasoorten. Zodat de EU-lidstaten nog iets kunnen verdienen met hun export. Jammer dat de FED eenzelfde beleid nastreeft voor de dollar. Zo wordt spaargeld door de waardedaling van de euro snel minder waard. Oei!

Met de blik op Brussel

Ons polderlandje is mede door de integratie in de EU een ingewikkelde sociale verzorgingsstaat geworden die lange tijd bekend stond als een welvaartsstaat. Hebben we met ons allen na de 2e WO met vereende krachten opgebouwd. Vanaf de bevrijding is eendrachtig gewerkt aan de wederopbouw van een land dat in puin lag. Onze democratie ontwikkelde zich tot een staatsvorm met een meer partijenstelsel. Iedere partij kwam voor hun eigen achterban op met als gevolg een immens complexe wet- en regelgeving. Daardoor is de handhaving en het besturen van een democratie bijna onmogelijk geworden. Er is namelijk ook nog een hoger belang, de EU. Knap lastig als je kiezers ook nog eens tevreden moet houden. Binnenlandse politiek veranderde omdat partijen ook hun blik op Brussel moesten richten.

Politiek (in)correct

Beurtelings kregen links en rechts wat in de melk te brokkelen in het Europees Parlement. We zien een samenklontering van links en rechts met bestuurders die roepen dat ze de maakbare samenleving hebben uitgevonden. Partijen kwamen  dichter bij elkaar en de VVD schoof een eind op naar links. De term “politiek correct” was geboren. De ideale welzijnsmaatschappij zeggen politici zonder te beseffen dat we i.p.v. een democratie zomaar een technocratie zijn geworden door de paniek vanwege een virus. Politiek-economische staatssystemen bewegen in een cyclus van opkomst en neergang. Politici haalden het onderste uit de kan doordat ze leuke dingen beloofden in hun verkiezingsprogramma’s. Nu is er geen ontkomen meer aan, we moeten de huidige neergang in de cyclus accepteren. We hebben er alles uitgehaald wat er in zat, de rek is er uit. De mensheid verliest altijd als men probeert titanische structuren kunstmatig  te beïnvloeden. Het proces van de tijdkring is uniek en werkt volgens de wetten van de natuur. Als het maximale in een cyclus is bereikt zal daarna de toestand omkeren. De menselijke machteloosheid slaat toe.

Als de wanhoop regeert

Kijk bijvoorbeeld naar de wanhopige pogingen van centrale banken die rentetarieven tot nul procent hebben verlaagd en wanhopig het niet renderend schuldpapier opkopen op de financiële markten. Puur om te voorkomen dat onze systeembanken, die het fiat geldsysteem beheren, omvallen. Regeringen lenen zich suf op de kapitaalmarkt om de krimpende economie kunstmatig te voeden met gratis geld. Puur om te voorkomen dat het MKB(en KLM) met honderdduizenden banen omvalt. Mede vanwege een virus dat de samenleving bang heeft gemaakt dat de mensheid gedecimeerd zou worden, althans zo riep de WHO. Niets is minder waar. De cijfers geven duidelijk aan dat de mortaliteit beduidend lager is dan de voorspellingen die de WHO in januari 2020 deed. Niet 3 procent van de wereldbevolking maar 0,23 procent was het sterftecijfer over 2020. Dit jaar zal dat verbeteren vanwege massale vaccinatieprogramma’s die overigens behoorlijk vertragen.

Ook Big Farma regeert

Vaccinaties die moeten voorkomen dat mensen met een verzwakt immuunsysteem(ouderen en chronisch zieken) komen te overlijden. Intussen is een maatschappelijk discussie ontstaan over het nut van vaccineren bij mensen met een sterk eigen immuunsysteem. Zoals jongeren en gezonde mensen op middelbare leeftijd. Vaccineren van deze groep zou helemaal niet nodig zijn volgens sommige medische wetenschappers. Diegenen die niet zijn verbonden aan of belegd in “Big Farma” kiezen er voor om weerbaarheid op te bouwen volgens natuurlijke weg, vitamine D en andere suppleties. De farmaceutische industrie verdient miljarden en hebben via achterdeurtjes vertegenwoordigers in de Raad van Bestuur van de WHO. Ga googelen en zoek het op. Zie de website van WHO: https://apps.who.int/gb/gov/en/composition-of-the-board_en.html

Op naar “The Great Reset”

Natuurlijk doen (complot)theorieën de ronde waarvan we niet alles moeten geloven. We kunnen alleen zien wat er zich momenteel voltrekt. We zien paniek bij beleidsmakers van centrale banken en regeringen. Niet voor niets zijn veel landen in lockdown met zelfs een avondklok die alleen werd gebruikt in oorlogstijd. Is dat om een virus met een acceptabele mortaliteit of steekt er meer achter. Er is namelijk ook een financiële crisis die lijkt te worden ondergesneeuwd door de virusangst. Niet voor niets kondigt het WEF een Great Reset aan die regelmatig wordt besproken door analisten die denken te weten hoe een systeemreset er uit gaat zien. Allerlei scenario’s komen voorbij waarvan de meesten worden gerangschikt onder complottheorieën. Deels stemmingmakerij om het volk op een dwaalspoor te zetten. Je bent al een complotgekkie wanneer je afkerig bent van de mainstream media.

Tweespalt in de samenleving

Er heerst grote verwarring doordat anderen hun informatie zoeken op het “vrije internet.” Dat creëert tegenstellingen. Best spannend omdat je moet doorzien wat fakenieuws is en wat niet. Het lijkt wel een complot met de opzet dat er verwarring wordt gecreëerd zodat het volk angstig kijkt naar hun grote leiders. Naar Rutte en de Jonge bijvoorbeeld, of naar Tweede Kamerleden die door angst gevoed de druk op het kabinet opvoeren om zo snel mogelijk geprikt te worden. Het maakt mij prikkelbaar. Het lijkt wel of de angst regeert. Angst is een slechte raadgever. Kijk naar de reactie van het volk. Het vertrouwen ebt weg, demonstraties en zelfs rellen die zich als een inktvlek over het land verspreiden. Er ontwikkelt zich tweespalt in de samenleving. Boosheid bij de jongeren en onbegrip bij de senioren. Hoe gaat dit verder?

GW

7 Responses

 1. Die ‘Great Renset’ en volgende ‘Nieuwe Wereld Orde’: vaak genoemd, hoe zie je die voor je?
  Ordelijk? Christine die een lintje doorknipt en Ursula, met een bijpassende aria uit ‘Lohengrin’ van Wagner?

  Waarschijnlijk niet. Iets of iemand die de zeepkist, op de top van de berg, een duwtje geeft? Met permanent gigantische, allesomvattende gevolgen, wereldwijd?

  De gevolgen van corona zijn allesomvattend en wereldwijd en volgens geleerden ook permanent.
  Zijn we de resetknop al voorbij? Verdomd! Wie heeft dat gedaan?!

 2. Het hele verhaal over ‘The Great Reset’ is doorgestoken kaart natuurlijk, en door insiders al lang doorzien. Is bedoeld om de wereldbevolking gerust te stellen. Men ziet de chaos aankomen en daarom laat de elite van zich horen om aan te geven dat ze de boel onder controle hebben. Wees gerust, we gaan het regelen. Als politiek en elite dergelijk uitspraken doen dan weten we dat het omgekeerde staat te gebeuren. Herinner ik even fijntjes aan de roemruchte uitspraak van een NL-politicus die ook een keer iets wilde regelen op het gebied van immigratie. Loze beloften om te laten horen dat ze er zijn. En daar blijft het bij.

  1. “Fijntjes” herinneren aan blonde Greet en zijn kijk op “immigratie”: sorry, wat heeft dat met de ‘Great Reset’ te maken?
   Politici zijn puppets die dansen naar het ritme van de ‘markt’ en daarbij het eigenbelang nooit uit het oog verliezen.

   De hamvraag hierboven was duidelijk: heeft coorona het (onomkeerbare) herstartproces al een jaar geleden in gang gezet?
   (Het ziet er in ieder geval niet naar uit dat de angst en de chaos op alle fronten kleiner worden met de komst van talloze virusvarianten en ‘reddende’ vaccins. Integendee!)

 3. Men zegt vaak dat België arm is https://nos.nl/collectie/13848/artikel/2348329-waarom-de-staatsschuld-deze-prinsjesdag-nog-geen-probleem-is maar dat de inwoners rijk zijn. Dit geldt nog meer voor Nederland https://nos.nl/collectie/13848/artikel/2348329-waarom-de-staatsschuld-deze-prinsjesdag-nog-geen-probleem-is En wat dan te denken van Griekenland? https://www.deflation.com/Articles/Greek-Deflation-as-Fast-as-the-Eurozone-Crisis Is dat wat de lage landen ook te wachten staat als we zo verder evolueren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: