Spotify aandelen kopen

Spotify is een aanbieder van audiostreaming- en mediadiensten. Het Zweedse bedrijf is in 2008 gelanceerd het is beursgenoteerd onder de naam Spotify Technology S.A. Spotify is beschikbaar in het grootste delen van Europa en Noord- en Zuid-Amerika, hiernaast ook in Oceanië en delen van Afrika en Azië.

Op het platform biedt Spotify muziek en podcasts aan, waaronder meer dan 70 miljoen nummers van plaatmaatschappijen en mediabedrijven. Spotify biedt een gratis en betaalde gebruikservaring aan. Bij de freemium versie zijn alleen de basisfuncties beschikbaar met advertenties. De betaalde versie is advertentievrij.

Hoe Spotify aandelen kopen?

In tijden van nu dat de spaarrente bij de bank 0% is, of zelfs geld kost. Kiezen vele mensen ervoor om met hun spaargeld te gaan beleggen. Een populaire investering is een Spotify aandeel kopen, investeren in Spotify kan namelijk leuk rendement opleveren over de lange termijn.

Wanneer je een aandeel Spotify kopen wilt, dan heb je de keuze dit te doen bij verschillende platformen. De meest bekende en misschien wel beste platform waar je Spotify aandelen kopen kunt is DEGIRO.

DEGIRO maakt het mogelijk om tegen zeer scherpe tarieven, op elke moment van de dag en waar dan ook ter wereld aandelen Spotify te kopen. De voordelen van beleggen in Spotify via DEGIRO zijn:

 • Ongekend lage kosten
 • Altijd en overal beschikbaar
 • Zowel op desktop als mobiele app beschikbaar
 • Zonder minimumbedrag
 • Eenvoudig en volledig online een rekening openen

Wanneer jij Spotify beleggen wilt, dien je geheel gratis en zeer eenvoudig een account aan te maken op DEGIRO. Vervolgens dien je liquide middelen (euro’s) op je account te storten met bijvoorbeeld iDeal. Na het opwaarderen van je account op DEGIRO, kun je zeer eenvoudig een Spotify aandeel kopen

Spotify aandeel kopen of niet?

Vaak krijgen wij de vraag of aandeel kopen Spotify een goede investering is of niet. Het antwoord op deze vraag is sterk afhankelijk van een groot aantal factoren die van invloed zijn op een bepaald Spotify, zoals:

 • bedrijfsontwikkelingen
 • De huidige en toekomstige cijfers van het Spotify
 • De groei van de markt waar het Spotify zich in begeeft

Aan de hand hiervan kun je zelf bepalen of beleggen in Spotify een goede investering zal zijn of niet. Het team van Biflatie.nl geeft geen financieel advies. Wij zullen daarom ook geen uitspraak doen of in Spotify investeren een goede investering is, of niet.

Wat gaat Spotify doen in de toekomst?

Daniel Ek, de oprichter van Spotify is nog steeds voorzitter en CEO van het bedrijf. Hiernaast heeft hij aandelen in Spotify van een waarde nabij 5 miljard dollar. Ook medeoprichter Martin Lorentzon zit in de directie en is groot aandeelhouder. Hierdoor handelt het bedrijf in het belang van de aandeelhouders, maar hoe ziet de toekomst van Spotify eruit?

 • De verwachting van 2025

Spotify is de laatste jaren enorm aan het groeien en de verwachting is dat het bedrijf deze groei de komende 5 jaar zal gaan doortrekken. Op dit moment is het doel van Spotify niet om veel winst te maken, maar om op maximale snelheid de omzet te verhogen. De verwachting is dat het aantal abonnees de komende 4-5 jaar zal verdubbelen en misschien zelfs zal verdrievoudigen.

 • De concurrentie groeit mee

De markt van audiostreaming is sterk aan het groeien en we hebben hierboven gezien dat Spotify met deze markt meegroeit. Ondanks dat Spotify veruit de grootste is in zijn markt, ligt de concurrentie op de loer. Onder andere Apple Music en Amazon Music staan wereldwijd op plaats 2 en 3 en dit zijn niet de minste concurrenten.

 • De uitbreiding naar nieuwe markten

Spotify wil dus blijven groeien op maximale snelheid. In 2020 is het bedrijf uitgebreid naar 13 nieuwe markten binnen Europa en in februari van 2021 is het de grote markt van Zuid-Korea binnengetreden. De streamingsdienst is nu wereldwijd in 93 landen beschikbaar. De verwachting is dat Spotify de komende jaren nog naar veel nieuwe landen zal uitbreiden.

Wat kunnen we verwachten van de Spotify aandelen?

Spotify staat sinds 2018 beursgenoteerd aan de New York Stock Exchange. De koers was de eerste 2 jaar aan het fluctueren tot het in de loop van 2020 een flinke stijging kende. Deze stijging is doorgetrokken tot in 2021.

De kans dat deze koersstijging de komende jaren zal aanhouden is er zeker. De verwachting is dat Spotify de komende jaren flink zal blijven groeien. Hiernaast is het een voordeel dat de grote aandeelhouders in het bestuur zitten en dat oprichter Daniel Ek CEO is. Hierdoor zal het bedrijf in het belang van de aandeelhouders handelen.

Of dit een goed moment is om in de aandelen van Spotify te investeren is niet met zekerheid te zeggen. De toekomst van het bedrijf biedt veel potentie, maar de koers is aan het begin van 2021 relatief gezien zeer hoog. Voor interesse in een investering raad ik daarom aan om goed het nieuws en de laatste ontwikkelingen omtrent het bedrijf in de gaten te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: