Staat vluchtelingencrisis aan de basis van nieuwe onrust in vastgelopen polder?

Als ik het maatschappelijke debat volg in de alternatieve media dan zie ik een nieuwe crisis opdoemen. De massamedia benoemen alleen de problemen waar de Haagsche politici en Europese Unie tegen aan lopen maar laten de maatschappelijke discussie over de lokale huisvestingsproblematiek links liggen. In ‘goed gezelschap’ durft er vrijwel niemand over te praten maar in een huiskamer met gelijkgestemden komt het hoge woord er uit: “Autochtone Nederlanders worden gediscrimineerd.” Je moet lef hebben om je uit te spreken in een tijd waar wokeness, diversiteit en uitsluiting van andersdenkenden de nieuwe trend is.

Great Reset

We lijken te transformeren naar een transhumaan tijdperk waarbij kleur, genderidentiteit en nationaliteiten er niet toe doen. Onderscheid moet worden verbannen in een tijd waarin we toegroeien naar gelijkheid. Waarin persoonlijke eigenschappen, verschillen in afkomst en inkomensongelijkheid via technologische sturing en Artificial Intelligence door Big Tech en Big Brother worden verbannen. “The Great Reset” met de idealistische Agenda 2030 moet ons gelukkig maken. Kwestie van vertrouwen en geloven in beleidsmakers en politiek. Vertrouwen dat bij ondergetekende niet aanwezig is omdat “onze wereld” wordt overvallen door de ene na de andere crisis. Door politici afgedaan als enig ongemak dat nu eenmaal hoort bij “human beings.”

Gebouwd voor wie

Door de oorlog in Oekraïne is ineens de vluchtelingencrisis, die als een veenbrand ondergronds woekerde, weer actueel. Vanuit een voorgesteld wetsvoorstel worden gemeenten verplicht om een bepaald percentage statushouders te huisvesten in vrijgekomen huurwoningen. Omdat veel gemeenten achterstanden hebben worden ze verplicht om statushouders voorrang te geven op het toewijzen van huurwoningen. AZC’s kunnen de oplopende aantallen niet meer aan. Hoe komt het toch dat een overbevolkt polderlandje wordt opgescheept met zoveel mensen uit den vreemde? We zijn een ministaatje waar we de welvaart hebben te danken aan onze (voor)ouders die met hard werken een welvaartsstaat hebben opgebouwd. Een land waar het prettig vertoeven was en waar je je kinderen een kans wil geven. Onze steden hebben ze niet gebouwd voor ontheemden uit Verweggistan maar waren toch bedoeld voor eigen bewoning en nakomelingen?

Moeder aarde heeft obesitas

Inmiddels wachten volwassen ‘kinderen’ op hun zolderkamertjes al jarenlang op een betaalbare woning. Zo meteen gaan de statushouders voor omdat de AZC’s overlopen. We worden geleid door emotie vanwege een oorlog in Oekraïne en vangen ontheemden en economische immigranten op. Uiteraard vinden we hun noodlot verschrikkelijk zoals onze politici dat dagelijks voor de camera herhalen. Maar is de opvang van oorlogsvluchtelingen en (economische) immigranten wel gewenst bij de burger in een rijtjeswoning of is hier sprake van duister gekonkel van politici die druk zijn met de globalisering o.l.v. WEF/VN en cs. Lokale burgers willen geen bemoeienis met regionale oorlogen waar we geen partij in zijn. Eurofiele politici vinden echter dat de nationale bevolking ondergeschikt is aan Europese en mondiale belangen omdat moeder aarde dreigt te bezwijken aan obesitas. De rotzooi en uitlaatgassen van 8 miljard vervuilers die het leven op aarde vet zwaar maken.

Denk globaal

De weg wordt geplaveid voor een Nieuwe Wereld Orde zodat de problemen mondiaal worden aangepakt door supranationale organisaties die worden geleid door een clubje elitaire machtswellustelingen. Hun plannen vloeien voort uit een idealistische agenda die op overtuigende wijze in beeld is gebracht bij idealistische politieke partijen die samen met het WEF/VN de wereld willen redden van de ondergang. Oppositiepartijen als de PVV en FVD worden gedemoniseerd door regeringspartijen omdat ze de globale belangen ondergeschikt vinden ten aanzien van de lokale bevolking. De mensen in hun rijtjeswoningen die leven met beperkte middelen in hun vertrouwde leefomgeving worden tegen wil en dank meegesleept in de transitie naar een globale wereld. Werelddelen zonder grenzen met wokeness, diversiteit en build-back-better-denken als nieuwe leefstijl. Onze jongeren, die naarstig op zoek zijn naar een betaalbare gezinswoning met slaapkamers en zolderkamer, zijn ondergeschikt geworden aan de mondiale problemen. Doe niet kleinzielig medelanders, denk globaal.

Kuddegedrag

Als AOW’er met ruime doorzonwoning en toebehoren voorzie ik de volgende overheidsmaatregel. Het vorderen van woonruimte van ouderen die te ruim wonen. Een maatregel die past bij Hugo de Jonge van Volkshuisvesting die anderhalf jaar geleden dreigde met verplichte coronavaccinatie. Raar landje zijn we geworden. Hoe zit het met ons zelfbeschikkingsrecht, vrije woonkeuze, inrichting leefomgeving, subsidie energietransitie, wachtlijsten voor een woning, wachtrijen op Schiphol, enzovoort. Hoe vangen we de grote vergrijzing op en de tekorten van handjes in de zorg en andere sectoren. Of maak ik mij druk om niks. Als straks iedereen braaf de Agenda 2030 nastreeft en de voordelen geniet van AI, robotica en een sociale credit maatschappij. Misschien was ik gewend aan iets teveel vrijheid en mis ik vertrouwen in leiderschap. Zag onlangs op de Drentse hei nog een schaapskudde waar de schapen heel tevreden graasden. Ze leken erg gelukkig met de goede herder en de hond die ze beschermt tegen de grote boze wolf. Was ik maar een schaap.

GW

21 reacties

 1. Het Coudenhoven Kalergi plan is onderdeel van wat de zgn machthebbers op dit moment uitvoeren. Onze Oosterburen hebben daar een mooi woord voor en dat heet “Umvolkung”. Of met andere woorden: de oorspronkelijk westeuropese bevolking moet gemixed worden en het liefst minder in aantal.
  De wereld is echt in en in verrot op dit moment. Geregeerd door machtgeile psychopaten en hun stropoppen. In 2030 you Will OWN nothing and you Will be happy (?). Herkent u die woorden?
  Echt alles wordt uit de kast getrokken om hun waanzinnige plan te verwezenlijken. En de politiek, op enkele uitzonderingen na, voeren het built back better plan uit.
  Het volk??? Welk volk? Ooit heeft een hoge Duitse politicus gezegd, het volk is “das Pack” of te wel DE LAST. Je moet maar durven. Wanneer zou het klootjesvolk eens uit hun droom ontwaken? Ik denk al het al veel te laat is. Arm volk, arme kinderen en kleinkinderen. En ook de ouderen zijn de klos!

  1. ‘Pack’ (D) betekent ’tuig’ of ‘gespuis’. Zo noemde S. Gabriel (SPD en toenmalige vicekanselier) in 2016 niet ‘Het Volk’, maar de ‘rechts-radicale relschoppers’ bij hun demonstraties in Sachseb-Anhalt tegen asielzoekers.

 2. “Misschien was ik gewend aan iets teveel vrijheid en mis ik vertrouwen in leiderschap.” Ha, ha, ben zeker niet de enige die vertrouwen mist:

  https://www.telegraaf.nl/watuzegt/490063705/resultaten-telegraaf-onderzoek-over-vertrouwen-in-nederlandse-politiek-ronduit-alarmerend

  “De resultaten van Telegraaf-onderzoek over het vertrouwen in de Nederlandse politiek zijn ronduit alarmerend. Ruim driekwart van de bevolking vindt dat politiek Den Haag te veel met zichzelf bezig is en incidentenpolitiek bedrijft in plaats van grote problemen op te lossen. Het onderstreept de diepe vertrouwenscrisis in dit land………………………”

 3. Nou ja, die Telegraaf zeg! Die krant is het aardig met mij eens.

  Mijn woorden: “We lijken te transformeren naar een transhumaan tijdperk waarbij kleur, genderidentiteit en nationaliteiten er niet toe doen. Onderscheid moet worden verbannen in een tijd waarin we toegroeien naar gelijkheid. Waarin persoonlijke eigenschappen, verschillen in afkomst en inkomensongelijkheid via technologische sturing en Artificial Intelligence door Big Tech en Big Brother worden verbannen.”

  Columnist Telegraaf: ’Geslacht doet ertoe: niet aan morrelen’
  “Volgens Elise van Hoek is geslacht een belangrijk positief ordeningsprincipe en doet het ertoe in regels wetten, beleid, taal en cultuur. „In landen waar zelfidentificatie al praktijk is, komen serieuze problemen naar voren: een biologische man, met penis, noemt zich vrouw en krijgt toegang tot vrouwentoiletten, kleedruimten of gevangenissen. Ongemak bij vrouwen en meisjes, maar ook verkrachtingen zijn het gevolg.”
  “Wanneer dringt breed het besef door dat de lobby van transactivisten afkoerst op een openlijke ontkenning van biologisch geslacht, onwerkbaar beleid en schade aan kinderen?”
  Enzovoort… lees hier verder: https://www.telegraaf.nl/watuzegt/328339266/geslacht-doet-ertoe-niet-aan-morrelen

 4. We hebben gewoon de lij… ehhh … de “leiders” gekregen die we verdienen, heel simpel.

  Hàdden we maar niet zo ACHTERLIJK ‘GOED’GELOVIG moeten zijn en ons vertrouwen gesteld in ALLE Staatsmedia, die niets ànders dan een verlengstuk zijn van .. ehhh … “de Globalisten” !

  Afijn, stropen jullie nou je mouwen maar alvast (weer) op voor de volgende ronde “vaccins”, dan komt ’t allemaal beslist weer “helemaal goed” met jullie hihi

  Man-màn !!!

  ( over 10 jaar zal Néé-derland een “kat in ’t globalistische bakkie” blijken te zijn geweest, wèdden ? )

  1. De Oplossing, Rene? Laat niet de media en politici voor jou denken, maar ga zelf op zoek naar de echte feite, Nog steeds te vinden internet,

   1. Wel effe selectief zoeken, natuurlijk. In het verlengde van je eigen denkwijze. Anders zou je ongewild zomaar teengestelde feiten kunnen vinden. Stel je voor…

 5. Ik bedoel, stèl nou hè, dat “ze” besluiten dat ze u gaan laten geloven dat u van een aap af stamt, een menselijk embryo géén mens is, er 6 miljoen van een bepaald “ras” waren vergasttijdens WO-2 of dat de mens op de maan is geland, dan zouden “ze” daar gewoon mee wegkomen, wèdden ?

  O shit, da’s waar ook ; dat hebben ze al gedaan ja, nou je ’t zegt !

  Ehh … “sorry” voor de “overlast” mensen !

  Never Mind …

  ( letterlijk )

 6. O ja, da’s waar ook ja ; het Ultieme Bewijs : de aap is voor 98% genetisch gelijk aan de mens.

  Wat overigens klopt.

  Echter, wat ze u (handig) hebben verzwegen op sgool is dat een muis of een rat genetisch gezien nog een procentje méér op de mens lijkt.

  Snapt u meteen waarom de testlaboratoria uitpuilen van deze beestjes.

  Uw “gelijken”…

 7. Zomaar een tweet van een bezorgde NL’er:

  https://twitter.com/wimklever/status/1530858076944879616

  “Bij de vele berichten over tergende woningnood en huisvesting van vluchtelingen bekruipt mij soms de angst dat ik wanneer ik als overjarige 90er straks in mijn grote huis alleen zou komen te staan, wel eens door boze en rebellerende volksgenoten gedwongen zou kunnen worden dit te verlaten.”

  1. Goed die spiegel waar hij in kijkt. Er is een enorm huisvestingsprobleem en dat is een maatschappelijk probleem, omdat jongvolwassenen geen gezin kunnen starten.

   Waarom niet huizen tijdelijk splitsen? De oudere alleenstaande in de eengezinswoning kan op de begane grond een appartement maken (toevoegen slaapkamer en badkamer aan de voorzijde en de woonkamer grenzend aan de achtertuin), zodat op de bovenste twee verdiepingen een startend gezin kan wonen met een woonkeuken en een woonkamer in de vooormalige slaapkamers op de eerste verdieping en twee slaapkamers op zolder.

   Zo heeft de oudere mantelzorg bij de hand en kan op termijn, als de oudere is overleden, het huis weer worden samengevoegd voor het groeiende gezin.

 8. Zo’n ‘overjarige’ (met een kast van een huis) hoeft zich geen zorgen te maken. Hij (of zij) zou opgelucht (of door ouderdorgebreken gedwongen) de ruimte willen geven aan jongeren aan het begin van hun leven. Kwestie van een gezonde doorstroming. Voor ouderen is er aangepaste woonrumte, zeker voor de oude hap met een dikke beurs.

 9. Dus Ton, dan ga je kleiner wonen, kom je tussen de statushouders te wonen, dan is je beurs nog groter geworden kunnen ze je extra afromen, dat noem ik nog eens verrijking!!, een win-win situatie

 10. Gazprom stopt de levering van Russisch gas
  aan Nederland.
  Volgens Minister Jetten geen gevolgen voor
  huishoudens en bedrijven. Het lijkt me , dat de toch al forse gasprijzen hierdoor zullen stijgen.

  1. Als neveneffect zal ook de vraag naar warmtepompen angstwekkend toenemen wat op zich goed past bij de klimaatplannen.

 11. Johanne ik denk dat hoge gasprijzen precies de bedoeling is,het is goed voor Gasunie,Shell en de Nederlandse Staat.Hoe moet anders het Coranafonds van 750 miljard worden gevuld?
  Voor de werkende man zit de vijand in Den Haag i.p.v Moskou

  1. Goed gezien Gert.
   Niet Poetin is onze vijand.. maar de Brusselse- en Haagse Bende.
   Die jagen de burgers op hoge kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: