Staatsjournaal vindt recorddaling huizenprijzen (-9,6%) klaarblijkelijk niet relevant

25

Via Huizenmark-zeepbel | Het NOS Staatsjournaal maakte afgelopen week geen melding van de recorddaling van de Nederlandse huizenprijzen. Dit is natuurlijk weinig verrassend, de Nederlandse Omroep Stichting is al jaren bezig met het misleiden van starters. Volgens de NOS is de bodem van de huizenmarkt reeds 10 keer in zicht geweest sinds 2008. In het begin van juli 2013  begin het journaal nog met reclame voor makelaars en bouwbedrijven, met een item over de lage rente en de lagere prijzen die koopkansen zouden bieden. Een daling van bijna 10% is echter geen nieuws.

[youtube id=”Sz0r6uzzuVQ” align=”center”]

De crash zet door

Bestaande Nederlandse koopwoningen waren in juni 9,6% goedkoper dan in juni 2012. De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is groter dan in de voorgaande maand. Toen waren de huizen 8,2% goedkoper. De huizenprijzen in Nederland zijn momenteel even duur als in 2002.  Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenmarktzeepbel een piek bereikte, is de prijs van een gemiddeld huis met 21% gedaald.

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie