Stand van Zaken

Beste biflaten,

Daar ik een aantal reacties heb teruggelezen van bezoekers over de situatie bij Biflatie, hier even ter opheldering wat meer informatie. Ik zat afgelopen weken in het buitenland, vandaar dus nu pas mijn repliek op jullie vragen. Dat er vragen zijn begrijp ik overigens goed, want er zijn de afgelopen periode minder artikelen gepubliceerd, dan jullie gewend zijn. Daarom wil ik graag op deze manier wat meer duidelijkheid verschaffen.

Ik heb met heel veel plezier jarenlang bijna fulltime aan Biflatie.nl gewerkt, maar sinds een aantal maanden heb ik significant minder tijd beschikbaar om het geheel te beheren en te controleren en om meer content te produceren. We hebben een aantal jaren meegemaakt, waar jullie ook aan refereerden in de reacties van dit artikel, dat er hier elke dag 3 of 4 artikelen verschenen. In ruim 4000 artikelen is, vaker dan eens, door verschillende mensen beschreven wat er ons inziens niet klopt aan ons huidige monetaire systeem, de wijze van informatieverstrekking via MSM en andere instituties, de penibele staat van de huizenmarkt, om over alle derivatenbubbels, de door de HFT gestuurde beurzen en edelmetaal manipulaties nog maar te zwijgen. Ook over een Grexit schrijven we al vanaf 2011, het bankroet van Griekenland is inmiddels dichterbij dan ooit

We waren toentertijd met een grotere groep auteurs. Een aantal zijn wegens verschillende redenen gestopt met schrijven. Tevens had ik in die jaren veel meer tijd om aan Biflatie te werken. Daar mijn 2 bedrijven inmiddels erg veel tijd en energie vergen, heb ik er bewust voor gekozen om me hier meer op te gaan focussen. Die keuze hield ook in dat er minder tijd beschikbaar zou zijn voor het schrijven van artikelen en het bijhouden en redigeren van Biflatie.nl. Ik wilde er echter niet meteen helemaal mee stoppen, maar hier op een lager pitje mee verder gaan. Ik ben me echter ook bewust van het feit dat bij het concept van Biflatie.nl een actievere aanpak wenselijk is.

Momenteel ben ik dan ook in gesprek met een partij die er open voor staat om het beheer over te nemen en actiever bezig te zijn met Biflatie.nl. Als hier meer over bekend is, zullen jullie dat zeker horen. Ik hoop dat ik op deze manier wat meer duidelijkheid heb kunnen geven over de minder actieve periode van de afgelopen tijd en mochten er vragen zijn, stel ze gerust.

33 reacties

 1. Koen, op dit moment valt er ook niet veel te melden.
  Alles wat er mankeert is inderdaad al bekend gemaakt op de site.

  Op dit moment is het gewoon stilte voor de storm; de beurzen staan hoog, er is dus op de beurs een hoogconjuctuur, terwijl de onderliggende economie aanzienlijk in kracht is verminderd. Ik zou zeggen; lees eens op wikipedia over de beurscrash van 1929. Exact hetzelfde verhaal. De vraag is niet of, maar wanneer de beurs zal crashen, maar dan ook echt hard crashen, een crash a la 1929 of erger.

  Wel ben ik en waarschijnlijk ook vele andere biflaten, benieuwd naar wat de trigger zal zijn. Zelf vermoed ik dat zodra China zijn werkelijke goudreserve meldt, de hele illusie van “welvaart” in het “Westen” in elkaar dondert, waardoor de complete aandelenmarkt, huizenmarkt instort. En de dollar zal verdwijnen als de wereldreservemunt, aangezien Rusland en China duidelijk voorbereidingen aan het treffen zijn (lees: dollarreserves afbouwen in het geval van China, en dollarreserves DUMPEN in het geval van Rusland). En ze hamsteren uiteraard goud.

  Aangezien China graag in de SDR van het IMF opgenomen wil worden, zouden ze ergens eind dit jaar hun goudreserve bekend moeten maken…..

  1. Vergeten te melden; nog bedankt Koen! Voor de geweldige artikelen en al de tijd die je erin hebt gestoken! De site heeft zijn bestaansrecht absoluut bewezen, en dat ook nog eens in een tussenfase (tussen crisis eind ’08 en eind ’15) dus de beste tijden van biflatie.nl moeten er nog aan komen! Bedankt Koen en succes met je bedrijven!

 2. Proficiat voor de toelichting. Maar voor de lezer jammer maar wel heel erg begrijpelijk. Succes met je bedrijven.

  R

  1. Enerzijds wel , anderzijds… Schrijvers zijn vertrokken zonder daar een melding van te krijgen. Ben , Teun ? hoe lang zijn die al weg dan ? Bepaalde schrijvers gaven juist de kleur aan biflatie.. Is good old Werner daar voor in de plaats gekomen dan ? Had na Werner – Gate al wel een verklaring verwacht. Ook de verplaatsing naar disqus is rauw op mn dak gevallen.
   D-projects is een expert in de internet beleving van de doelgroep dus Koen weet wel waar hij mee bezig is.
   Toch , In een tijd waarin alles in duigen lijkt te vallen en back to basic de norm blijkt te gaan worden lijkt een bedrijf als d-projects geen toekomst te hebben en een site als Biflatie enigszins wel..
   De indruk die soms gewekt word hier dat er al genoeg over geschreven is en het omvallen gaat beginnen dus we achterover kunnen leunen vind ik wel grappig te noemen !
   Wat is het NOG lekker ver weg he…

   1. Relatief bekeken als gevolg van de verlaging van de frequentie van het publiceren van artikelen op biflatie.nl (met misschien soms wel een score van 1 artikel per week of langer ?) heeft Meneer Teun nog een artikel geschreven voorbij de helft van April.
    https://biflatie.nl/artikelen/crisis/de-overheid-is-het-probleem-en-niet-de-oplossing/
    Zijn ze weg dan ? Per slot van rekening lopen we nu ook nog eens tegen de vakantietijd aan. En ik ga nu ook eerlijk en openlijk bekennen dat ik toch ook wel een beetje blij ben verlost te zijn van het Werner-geneuzel.

    Biflatie.nl is toch niet met handen en voeten gebonden aan Discus ? Dat de introductie van Discus ook bij mij als een koude douche is gevallen is wat anders maar ook voor mij een feit. Bovendien denk ik dat dat ook een aantal lezers/reageerders heeft weggehouden. Deze introductie had wat mij betreft wel wat eleganter mogen gebeuren bijvoorbeeld met behulp van een ‘introductie-artikel’.

    Over het herhalende aspect dat in sommige artikelen valt te bespeuren moeten we mijn inziens niet zo moeilijk doen. We moeten de doelstelling respecteren van biflatie.nl. Het kan niet zo zijn dat wij kunnen eisen dat biflatie.nl speciaal en alleen voor ‘ons’ de hardcore biflaten steeds weer en alleen maar vernieuwende artikelen krijgen gepresenteerd. Zo kunnen nieuwkomers ook een doelgroep zijn en voor een nieuwkomer is zo’n artikel geen herhaling. Ik vind het al een verademing dat lieden als Joris Luyendijk, Ewald Engelen, Antoinette Hertsenberg en Eric Mecking ea. van zich laten horen in de msm, want dan gebeurt daar tenminste nog -iets-. En als we toch nog even lekker willen ‘mopperkonten’ dan kunnen we altijd nog bij Kees de Kort terecht. 😉

 3. Je kiest het moment wel uit zeg, zo net voordat de bom barst in Griekenland! Het zal denk ik wel weer wat drukker worden als GREXIT nu echt een feit is. Eigenlijk is dat ook geen nieuws meer dat Griekenland de euro gaat verlaten, maar wat de echte gevolgen zullen zijn blijft natuurlijk gissen en dat gissen werd hier dan ook uitgebreid op biflatie gedaan. Dank voor de toelichting en ook bedankt voor alle artikelen. Ik heb heel erg veel geleerd hier want er is veel wat het nieuws en de kranten je ‘ vergeten ‘ te vertellen over de economische crisis.

  1. Grexit ?
   .
   Die kompternie ; het wordt gewoon “pappen en nat houden”.
   Moet ook van de “VS” (…)
   De komende Crisis is “gewenst” door de Hoge Heren, hoe tegenstrijdig dat ook moge koelinken-gn-gnnn …
   .
   Die fetthaboeren hebben de EU keihard bij de knikkers.
   .
   “Deeper Down” :

   https://www.youtube.com/watch?v=DIykKJZSlPA

 4. Hallo Koen,

  Ik kan je opheldering zeker waarderen.
  Maar,het gaat niet zozeer om de kwantiteit als wel om de kwaliteit.
  Over de kwaliteit valt overigens geen kritiek te geven.
  Het voordeel van iets minder artikelen is,dat lezers wat meer de gelegenheid krijgen om te reageren op het artikel voordat het wordt weggedrukt door nieuwe en feedback te geven op elkaars reacties.
  Hier wordt het rustiger en inzichtelijker en completer van.
  Veel succes met je bezigheden en Biflatie levert naar mijn mening een waardevolle bijdrage aan de samenleving als geheel.

 5. Moet niet gekker worden Koen ! Zit ik je toch is te googlen en wazie ik…, Dilvis !!! Ouwe stropert toch ! Ik mag geen fuik of paling meer in mn handen hebben hier aan de rivier maar jullie boeren goed zeg ! Voor het gemak ga ik er gewoon van uit dat je voor de vis bent gegaan ( het bloed kruipt waar het niet gaan kan he ! ) en je dagelijks op zee grote netten met vis en paling aan het binnentrekken bent en ik wens je alle succes kerel ! Eten moet altijd op de plank komen te liggen..
  Zonder gekheid , een familie bedrijf is het mooiste wat er is.

  1. Ahaaa, vandaar die palingreclame 🙂
   Goed speurwerk, Sherlock!

   Wat de rest betreft, alles verandert, mensen, tijden, situaties. Niks blijft wat het is en zo ook biflatie. Er is denk ik weinig aan te doen, behalve , als dat gewenst is hier af en toe eens kijken en wat schrijven. Is het niet als reactie op de artikelen, omdat die op dit moment wat minder vaak neergezet worden, dan maar op elkaars reacties.
   De groeten aan allen!

   1. Trouwens wat ik nog wel kwijt wil is aan Koen: respect voor wat je doet.
    Ik was in de veronderstelling dat je een Nijenrodemenneke/Beursmenneke was of zo, een kakker, om het zo maar te zeggen. Natuurlijk mag je in dit politiek correcte tijdperk niet generaliseren..maar ….daar heb ik schijt aan.
    In elk geval blij te horen dat je een “normale” bent 🙂

    Wou ik even kwijt. Groetennn!!

     1. Ja wij wel!!! Dat had je wel eens mogen zeggen R!

      Beetje informatie achterhouden he!!!
      🙂

  2. Dag Bas, Ik begrijp dat je meer duiding had verwacht bij de verschillende veranderingen. Die veranderingen kwamen ook tot stand doordat andere schrijvers geen tijd meer hadden, Teun, Ben, Gerrit, ik spreek ze nog wel hoor, maar er was even minder inspriatie voor nieuwe stukken.

   Voor wat betreft de reacties, die zijn naar disqus gegaan vanuit veiligheidsoverwegingen. In de afggelopen jaren is Biflatie op de achtergrond verschillende keren serieus onder vuur genomen, DDOS attacks enzo, wellicht omdat bepaalde partijen niet zo blij zijn met de publicaties alhier. Vandaar dat het inmiddels met SSL zit dichtgetimmerd. Daarom is het (helaas) ook moeilijk is om via een proxy Biflatie.nl te bereiken. Ik heb al ruim een jaar geen nieuwe projecten bij D Projects aangenomen, dat staat stil. Ik richt me nu vooral op het fysieke edelmetaal (met Goudvergelijken.nl) en zoetwatervis (met Dilvis inderdaad, familiebedrijf, sinds 1884). Heeft al aantal een oorlogen en crisissen overleefd. Goud en vis dus. Mocht de echte pleuris uitbreken komen jullie maar een paar baarsjes bij me ophalen 😉

   1. Man, je hebt groot gelijk in deze tijden je te richten op fysiek edelmetaal en jullie bedrijf. Ten slotte is dat wat echt is en letterlijk voor eten zorgt. (vis op uw dis)

    De openheid in deze reactie en dit topic zal biflatie over het algemeen meer goed doen dan het publiceren van een hele rij artikelen.

    Succes gewenst, en dat natuurlijk voor iedereen!

 6. Om ook nog even actueel te blijven:

  Kapitaalcontroles zijn begonnen. Banken in #Griekenland blijven een week dicht. Ook de Griekse beurs blijft gesloten. http://t.co/b4dT6HU9c6— Koen Dil (@K_Dil) 28 juni 2015

  Vroeger hadden ze bankruns met hoeden op. #bankrun #Griekenland #Grexit pic.twitter.com/DD5wD0kbw3— Koen Dil (@K_Dil) 28 juni 2015

  RT @TorrasLuis: Losses on a Greek default: Germany €58bn, France €42bn, Italy €39bn, IMF €26bn pic.twitter.com/vZ9iqd131z #Greece— Koen Dil (@K_Dil) 28 juni 2015

  1. Ja, ik zit het hier ook op de voet te volgen.. ben benieuwd of dit de eerste dominosteen gaat zijn.. we gaan het moeten afwachten. Duitsland waarschuwt : Als je naar Griekenland gaat neem dan voldoende cash mee…en het valt niet onder de reisverzekering om de reis te annuleren zeggen de reisburo’s daar.

   Haha maar vent toch, tis de moeite hoor.

   1. Ziet er ook leuk uit voor Frankrijk, Italie en Spanje in die exposure grafiek…
    Gelukkig kunnen die wel een stootje hebben, haha.

    Hoe lang is in Cyprus de bank toen dichtgeweest?
    Want een WEEK! Dan moet het toch nogel een serieuzen boel zijn!

 7. Heb een poosje mee mogen doen op Biflatie.nl. Heb een aantal
  artikelen geschreven onder eigen naam en vaak gereageerd, maar ook geschreven, als
  Piet Pineut. Ik vond het inspirerend om al die verschillende reacties te lezen
  en dat zette mij aan om de ontwikkelingen in onze dol gedraaide
  schuld-gedreven-“welvaart”-maatschappij goed te volgen en daarover
  maatschappelijk kritisch te schrijven. Door veel te lezen op Biflatie.nl heb ik
  een redelijk andere kijk gekregen op ons wankele financiële systeem.

  Ik wil Koen bedanken voor het oprichten van deze site omdat
  ik denk dat we met ons allen veel geleerd hebben van al die wijsheden die hier
  zijn geplaatst. Net als bij Koen kwam ook ik te krap in mijn tijd om alles te
  blijven volgen en daardoor voldoende inspiratie op te doen voor meer artikelen.
  Behalve een (vaste) baan heb ik bestuurlijke activiteiten die momenteel al mijn
  vrije tijd opslokken. Daarom heb ik nauwelijks tijd om kritische sites als
  Biflatie.nl te volgen, laat staan er op te reageren en te schrijven. Het was
  leuk om een poosje de aangever te zijn voor soms verhitte en vaak bezielende
  discussies. Het is mij daarbij opgevallen dat er veel biflaten zijn die donders
  goed weten hoe fout ons financiële systeem momenteel in elkaar zit. Mede daarom
  is het van belang dat Biflatie.nl blijft voortbestaan.

  Ik wens Koen veel succes met de overdracht van deze site
  naar een andere eigenaar en hoop daarbij vurig dat de stijl van deze site niet
  verandert. Ik verwacht nog eens mee te kunnen doen. Juist nu het weer spannend
  gaat worden deze zomer. Herinner ik nog even aan de “voorspelling” van Martin
  Armstrong. Was het niet in het najaar 2015 dat de boel zou gaan schuiven? Dus
  zo meteen een hete zomer en daarna een hete herfst? Is Griekenland, wat al in
  2010 volkomen failliet was, de aanzet tot iets heel groots? Er is natuurlijk
  veel te lang doorgemodderd door onze besluiteloze politici. En dan, heel simpel
  gesteld, als Tsripas het onderste uit de kan wil hebben dan krijgt-ie het
  deksel op de neus. We gaan het meemaken. Beste biflaten, misschien tot ziens en
  blijf vooral meedoen op deze site. Succes en sterkte.

  Gerrit Welbergen (alias Piet Pineut)

  1. @Gerrit,

   Wauw ! Een leuke onthulling en te gelijker tijd vind ik het eigenlijk jammer dat je het te druk hebt maar ik gun je natuurlijk wel de dingen die je wilt doen. Graag verneem ik toch wel stiekem nog eens een schrijven als het even kan…

   Is geschreven een fan,

   R.

   1. Nou zeg R, had je dat nog niet door?? haha 🙂

    @Gerrit/Piet Hopenlijk vindt je af en toe toch nog even tijd om een reactie te plaatsen, dat duurt niet zo lang!
    Wat betreft het Blog van Martin Armstrong, dat volg ik ook. Behalve zijn voorspellingen heeft de man soms rake bewoordingen en ideeen die mij wel aanspreken. Werk niet te hard want als de boel klapt is t ook allemaal niks meer waard 🙂 Groeten!!

    1. @Madman,

     1-1 😉

     Nou ja… toegegeven, ik had Gerrit Welbergen niet zo gauw in verband gebracht met Piet Pineut, maar wie er allemaal in verband moet worden gebracht met Madman zoals ktm elders al sgreef in zijn reactie da’s waarschijnlijk een hele lange lijst !

     2-1 😉

     Ik ben in elk geval altijd 100% consequent gebleven met m’n eigen letter hoewel ik dan wel noodgedwongen via Disqus er een draai aan moest geven.

     1. Dat komt omdat ik gevolgd wordt door de illuminazies ,R.
      Ik kan er niets aan doen hahaha anders word ik getraceerd door Big Brother 🙂
      Maar omdat ik nu vanaf mijn gecodeerde bbs werkt met mijn commodore kan ik weer vrij praten 🙂 🙂 tis dan wel met 300 baud, maar ach 🙂

     2. “Dat komt omdat ik gevolgd wordt door de illuminazies ,R”
      Ben je weer eens abrupt gestopt met bier drinken ? Want dan krijg je dat. Codeer je reacties maar op adres $C000 Da’s een vrije schemerzone om je te kunnen uiten ! Ha ha ha

     3. @Madman,

      Jammer… Weer zo’n verloren reactie op een C64 fanaat…

     4. Ik drink eigenlijk zelden nog alcohol R, de rest van mijn verhaal zal ik achterlaten in de tapebuffermemory, dat wordt sneller gewist , haha

      Vandaag de grote dag he!!! Griekenland zijn betaaldag aan het Inject More Fiat instituut, we gaan het zien !

  2. Hallo Gerrit,

   “Ik wil Koen bedanken voor het oprichten van deze site omdat
   ik denk dat we met ons allen veel geleerd hebben van al die wijsheden die hier
   zijn geplaatst.”.

   Je valt me zwaar tegen Piet,kontkruiper,je profileerde jezelf als een serieuze criticus,maar je blijkt uiteindelijk een miskende ingenomen flapdrol te zijn,die via slinkse,slijmerige wegen probeert om de nodige duiten binnen te slepen.

   Wat je denk op termijn vergaart te hebben,zal je met veel ellende ontnomen gaan worden.
   Draai het schip,voor het gedraaid gaat worden.

  3. “En dan, heel simpel gesteld, als Tsripas het onderste uit de kan wil hebben dan krijgt-ie het deksel op de neus. We gaan het meemaken”.

   Wie heeft nu het deksel op de neus gekregen?

   Wanneer wil je nu eens gaan vertellen wat je eigen gevoel je in gaf?,voor zover dit van zich laat spreken.

   1. Wacht maar af. De Griekse nee-stemmers vierden gisteren een
    feestje, maar zoals zo vaak na een feestje, de kater komt later! Het kan niet
    lang duren wanneer blijkt dat moedeloze onderhandelingen weer geen resultaat
    opleveren. De grote beleggers hebben nog ijdele hoop, maar als straks duidelijk wordt dat de burgers van o.a. DL en
    NL het doneren helemaal zat zijn, zakt hun hoop in de broek. De parlementariërs
    gaan niet meer instemmen met welk compromis dan ook. In de aanstaande chaos
    wordt tijdrekken het credo in de veronderstelling dat de wereldwijde aandacht
    weer verslapt. In feite wordt de onderliggende ellende alsmaar groter en zal
    vanzelf het lang verwachte doemscenario intreden. Het is als een ondergrondse
    veenbrand waarvan je niet kunt zien waar en wanneer precies het vuurtje
    bovengronds verder gaat. Helaas weer een negatief vooruitzicht, maar ik zou
    graag horen welke magiër een pijnloze oplossing weet aan te dragen en onze
    westerse schuldenberg met één pennenstreek weet weg te strepen. Vergeet niet
    dat Griekenland maar een klein radertje is in dat enorme raderwerk van onze
    schuldenberg. Als één tandwieltje hapert dan zal uiteindelijk het hele uurwerk
    stil vallen. En zeg nou zelf, hoe vaak herhaalt de geschiedenis zich wel niet
    als het gaat om het menselijk falen. Ook nu zullen we worden terug geworpen in
    de tijd. Het is nu 5 voor 12.

 8. Het wordt misschien wel eens tijd,om Biflatie een beetje te vernieuwen en gebruikersvriendelijk te maken voor de vaste gasten.

 9. Koen lijkt zichzelf te hoog in te schatten om behoorlijk een Re te geven op reacties van dit artikel.
  Hij zal het wel druk hebben in zijn schijnbaar zeer interessante leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: