Advertorial | Zonnepanelen zijn in! Mede door de financiële crisis en de relatief hoge elektriciteitsprijzen denken steeds meer Nederlanders aan de aanschaf van zonnepanelen. Doordat de prijzen van zonnepanelen en toebehoren de afgelopen jaren enorm zijn gedaald is een gemiddeld systeem voor steeds meer consumenten betaalbaar geworden. Daarnaast geeft de Rijksoverheid tot 650 euro subsidie aan huiseigenaren op de aanschaf van een zonnestroomsysteem.

Op het moment kost een kWh stroom bij energieleveranciers gemiddeld 21,5 eurocent inclusief energiebelasting. Met een zonnepanelen systeem is het mogelijk om dezelfde kWh voor gemiddeld 15 eurocent op te wekken. Daarom wordt een systeem steeds interesanter voor huiseigenaren, want op deze manier kunnen zij namelijk besparen op hun energienota en bijdragen aan een schoner milieu.

Het totaal geïnstalleerd vermogen zonne-energie is in 2012 verdubbeld ten opzichte van het jaar daarvoor. Er is voor ongeveer 260 MW (MegaWatt) aan zonnepanelen geïnstalleerd en de verwachting is dat dit vermogen zal verdubbelen in 2013 en verder zal stijgen in 2014. Deze cijfers komen naar voren in het onderzoek van DNV-KEMA (maart 2013) en bevestigen de toenemende populariteit van zonnepanelen.

De afgelopen tijden hebben veel leveranciers de markt voor zonne-energie betreden en willen zij profiteren van deze groeimarkt.  Hierdoor wordt het aankoopproces van een zonnestroom systeem echter een stuk ingewikkelder. Voor de consument wordt het met name steeds lastiger om te kiezen voor een betrouwbare en deskundige leverancier. Moet een particulier kiezen voor een lokaal of landelijk bedrijf voor de installatie? Welke merken worden er geleverd en tegen welke tarieven? Hoe wordt de kwaliteit van een paneel bepaald? Wat is de garantietermijn voor de componenten van een systeem? Door wie wordt de installatie uitgevoerd? Consumenten zouden niet alleen moeten vergelijken op prijsniveau, maar ook moeten kijken naar hoeveel expertise en ervaring een installateur heeft.

Zonnepanelen vergelijken

Een goed geïnformeerde en weloverwogen keuze maken is belangrijk bij de aanschaf van zonnepanelen, omdat deze minimaal 20 jaar mee moeten. De juiste installateur kiezen kan door het aanbod van systemen te vergelijken. De prijzen van de betere installateurs verschillen niet veel van elkaar. Het is daarom belangrijk om ook de expertise, ervaring en service van de installateurs met elkaar te vergelijken. Consumenten kunnen dit doen door de klantenervaringen van anderen te lezen op Solarwijzer.

Solarwijzer

Het Solarwijzer initiatief maakt de zonne-energie markt transparanter voor de Nederlandse consument. Op de website kunnen consumenten de klantenervaringen over installateurs lezen.
De installateurs die zich bij Solarwijzer hebben aangesloten maken de kwaliteit en klanttevredenheid van hun diensten zichtbaar voor nieuwe klanten. Zo is in één oogopslag te zien welke bedrijven openheid en transparantie belangrijk vinden. Bekijk de meest volledige overzicht van zonnepanelen installateurs in Nederland.

Kijk ook op Solarwijzer voor meer informatie over zonnepanelen.

Bron: Solarwijzer

3 reacties

  1. Van zonnecel naar eigen gebruik en de rest naar een accupakket, dan de rest naar het net. Maar naar het net zal wel geld kosten in plaats van opbrengen. De staat wil dit helemaal niet dus ik zeg DOEN !

  2. Bedankt voor de info en de links.
    Zeer nuttige informatie voor mensen die iets hebben met zonnestroom.
    Nulpunt energie, is waarschijnlijk nog veel interessanter.

  3. Heel leuk die zonnepanelen maar je kan er donder op zeggen dat binnen niet al te lange tijd onze lieve regering belasting gaat heffen op de stroom die JEZELF hebt opgewekt.

    Zie in dit land mag namelijk niemand enig voordeel hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: