Stellar Lumens (XLM) als beloning (50 dollar tegenwaarde) om de munt te bestuderen

0

Coinbase is de grootste cryptobeurs van de VS. Ze is wel toegankelijk voor klanten over heel de wereld. Wie er vrijblijvend een rekening opent, krijgt of een uitnodiging om enkele video’s over cryptomunt Stellar Lumens te bekijken. En een aantal vragen erover te beantwoorden. Of kan zich op de wachtlijst hiervoor zetten. Coinbase geeft 1 miljard (ja u leest het goed) XLM weg op deze manier. Aan de koers op moment van schrijven, 28 maart 2019, betekent dat een tegenwaarde in dollar van 110 miljoen. Haar nieuwe programma Coinbase Earn gaat dit ook voor andere cryptomunten aanbieden. Leer en verdien!

Stellar

Coinbase en Stellar doen dit niet om zomaar voor Sint Niklaas te spelen. Daar is het trouwens nog wat vroeg voor? Bedoeling is om de munt breder bekend te maken. Niet dat XLM een ‘kleintje’ is. De digitale munt staat reeds geruime tijd in de top tien van grootste cryptomunten. Kennis over, gebruik ervan, toepassingen stimuleren, daar gaat het om. Het is de Stellar Development Foundation (SDF), een nonprofit organisatie die dit initieert en de munten ter beschikking stelt. Ze werd opgericht om het Stellar protocol (nog) bekend(er) te maken. Op Coinbase.com kunt u er alles over lezen, maar we belichten even in het kort waar Stellar voor staat.

Wereld-betaalsysteem

Zoals het internet computers verbindt om informatie uit te wisselen, wil Stellar hetzelfde doen met betalingen. Geld versturen en ontvangen. Digitaal, zonder grenzen, voor zowel fiatmunten als cryptocurrencies. Supersnel en spotgoedkoop. In de praktijk betekent dit ongeveer 5 seconden en dat voor ongeveer één tienduizendste van een dollarcent of eurocent. Stellar is dus een fintech bedrijf, wat staat voor financial technology. Net zoals bitcoin, de allereerste toepassing van de blockchain. Stellar Network heet het open, gedecentraliseerde netwerk of protocol of de blokketen. De munt om alle transferten te doen is de Stellar Lumens (XLM). Zowel banken, betaalsystemen, bedrijven als particulieren kunnen er gebruik van maken. En dat doen er al véél, wereldwijd. Van Indonesië tot de VS, van Europa tot China, van Nigeria tot Latijns-Amerika. Tachtig procent van de grootste bedrijven van de VS (Fortune 500) is reeds klant bij Stellar. We zouden zeggen: check it out! Coinbase.com.

Over de auteur

Zet de dagelijkse economische en maatschappelijke onderwerpen uiteen.