Stikstofcrisis: kolder in de polder

Vliegverkeer frustreren, snelheidsbeperking op de snelwegen, van fossiele brandstof naar groene energie, minder vlees eten, en nu het boerenbedrijf radicaal reduceren. Dat is kort samengevat de volgende crisis die ons na de coronacrisis overvalt. We noemen het de stikstofcrisis waarbij de overheid net als in de coronacrisis allerlei maatregelen afkondigt op basis van aannames volgens modellen die afkomstig zijn van overheidsinstituten. Instituten die gefinancierd worden door de overheid. Onafhankelijke wetenschappers die een andere theorie verkondigen worden niet gehoord. Is dat opvallend of verdacht.

Gecreëerde crises

Het is belangenverstrengeling. Dat hebben we volop gezien in de coronacrisis. Hoef ik alleen maar te wijzen naar de mondkapjesaffaire en de doldwaze uitspraken van de Minister van VWS over de opgedrongen vaccinatiecampagne waarover steeds meer dwalingen zichtbaar worden, zoals bijvoorbeeld de gebrekkige voorlichting over het experimentele karakter van de mRNA-vaccins. Ook publicaties over lange termijn bijwerkingen krijgen geen aandacht in de mainstreammedia, daarvoor moeten we op zoek op de alternatieve media en alert zijn op onwetenschappelijke publicaties. In deze video vertellen twee wetenschappers hun opzienbarende verhaal dat kan helpen om inzicht te krijgen. De beursgenoteerde farmaceutische bedrijven beleefden gouden tijden toen er mondiale vaccinatiecampagnes werden aangekondigd. Dezelfde beweging zien we nu in de “gecreëerde” energiecrisis. De aandelen van beursgenoteerde bedrijven die zich richten op de energietransitie worden gretig gekocht. Miljonairs worden miljardairs terwijl de middenklasse zich in de schulden steekt om hun huizen en voertuigen te moderniseren conform de nieuwste groene richtlijnen.

Slaafse wereldburgers

Milieu en klimaat zijn ‘toevallig’ onderdeel van de 17 SDG’s van de Agenda 2030 van het WEF. De agenda die wordt gevolgd door de elitaire CEO’s van multinationale bedrijven en regeringsleiders die de uitnodigingen ontvangen voor de vergaderingen van de VN, WEF, WHO, IMF, Bilderbergconferentie, en diverse NGO’s. Het heeft alles te maken met de globalisering waar ik bij herhaling naar verwijs. Het vervagen van landsgrenzen ten behoeve van vrije wereldhandel en profijt van de elite. Daarbij moeten we ons de vraag stellen in wiens belang deze omwenteling is. Is het de lokale burger die profiteert of is het de kosmopolitische elite? Het is de elite die het meest profiteert terwijl de gewone man/vrouw of welke transgender dan ook de bevelen opvolgt van de steeds machtiger wordende elite. Slaafse en digitaal afhankelijke ‘wereldburgers’ die de bevelen opvolgen van Big Tech, Big Brother en cs en zich voegen in de woke gemeenschap. De wereldverbeteraars die denken dat ze de mens, onze leefomgeving en het klimaat moeten veranderen. Alsof de mens meer ‘mans’ is dan de natuur en het klimaat dat door de eeuwen heen verandert volgens natuurlijke evolutie. Het is een feit dat de menselijke CO2-uitstoot veel kleiner is dan de uitstoot door de natuur:

“De oceaan beval 37.400 gigaton ‘zwevende’ koolstof (zwevend = in vrije deeltjes zoals -en met name- CO2), de totale biomassa op het land bevat 2.000-3.000 gigaton, de atmosfeer bevat 720 gigaton en de bijdrage van de mensheid is slechts 6 gigaton.”

De nietige mens

Als we bovenstaande cijfers in ogenschouw nemen dan zouden we ons moeten afvragen met welke cijfers de klimaatwetenschappers rekenen die zijn verbonden aan (overheids)instituten en geadviseerd hebben bij de totstandkoming van het Klimaatakkoord van Parijs. Mag ik dan enige twijfel uitspreken over de Intergouvernementele organisatie IPCC(Intergovernmental Panel on Climate Change). Een werkgroep van de VN die de risico’s van klimaatverandering evalueert. Hoe nietig is de mens wel niet t.o.v. oceanen, totale biomassa en atmosfeer. We gebruiken fossiele brandstoffen en schakelen voorzichtig over naar groene alternatieven waarbij het voortschrijdend inzicht van de gebruikers het tempo bepaalt. We moeten ons niet laten leiden door de vierde industriële revolutie die in gang is gezet door de kosmopolitische elite. We moeten ons laten leiden door gezond verstand en het tempo van de versnelde transitie vertragen tot aanvaardbare proporties. We moeten beleidsmakers die de Klimaatagenda volgen wakker schudden en ze attent maken op de gevolgen van hun desastreuze plannen.

Blauwe banaan

Kijk naar de vernietigende maatregelen die onze stikstofminister heeft aangekondigd voor een ministaatje aan de Noordzee. Hoe ver schieten we door ten opzichte van landen om ons heen waar nauwelijks maatregelen worden genomen. We offeren onze agrarische sector op. Niet alleen de boeren maar ook aanverwante veevoederbedrijven, loonbedrijven, mechanisatiesector; kortom talloze banen in de agrarische sector. Deze beslissing van de regering op basis van modellen en aannames heeft een enorme prijs en betekent de vernietiging van ons culturele landschap. Wat overblijft is een zielige vertoning van een land dat ooit een prachtig groen landschap had. Open gevallen ruimtes maken plaats voor asfalt en beton. De groene polder verandert in de “Blauwe Banaan.” Zal deze theorie van een megalomane metropool dan toch werkelijkheid worden? Je reinste kolder in de polder.

GW

24 reacties

 1. Goed gezien!
  Het is een mooie casus om te kijken hoe ver je kan gaan met maatregelen als je mensen van de noodzaak ervan weet te overtuigen. Idem cojona (ook middels modellen in de lucht gehouden), als je dan ook nog eens verdeel en heers kunt toepassen, wie doet je wat.
  Hetgeen in de media en politiek over dit onderwerp (of cojona, klimaat, grenzen die wagenwijd openstaan en noem het maar op) wordt gezegd valt al lang niet meer onder wetenschap of gezond verstand. Grenzeloze domheid betwijfel ik, blijft over dat er een agenda achter zit.

  1. Geen grenzeloze domheid, maar ook geen ‘agenda’. Radeloosheid, paniek en toenemende angst voor de apocalyptische ‘perfect storm’ die de wereld te wachten staat. Die de mens in alle opzichten zelf heeft veroorzaakt. Maar de muziek (en het ontkennen) speelt door tot de laatste snik.

   1. En Gerrit….ga je eens echt in actie komen….tegen deze kolder….of blijf je telkens weer dezelfde regeltjes tikken voor anderhalve wap en een paardekop…..dat zet echt zoden aan de dijk…..

 2. We gaan dus boerenbedrijven onteigenen omwille van een betwiste maatregel. Hoe minimaal is de CO2-uitstoot van de NL-veehouderij op de totale uitstoot? Waarom dan niet Schiphol, KLM, Tatasteel en andere vervuilers het land uit schoppen? Wat is belangrijker, behoud van welvaart en groei van onze industrie, of behoud van nationale voedselzekerheid? De economische groei remt nu snel af dus zouden we massaal moeten kiezen voor onze bieren.

  1. Ach..er zijn inmiddels al aardig wat mensen die ontdekt hebben hoe de nieuwe kleren van de keizer eruit zien. Maar de elite blijft erin slagen om ze “geweldig mooi” te noemen.
   En wij…het klootjesvolk , pikken als deze idioterie nog steeds en blijven braaf onze centjes in de vergaarbak van de roverheid dumpen.

 3. Het gaat “gewoon” om de economische zelfmoord van het (vroegere !) “Vrije” Westen, snàp dat nou eens !
  Het DRUIPT er gewoon vanaf !

  De “Grote Destructie”, zodat de “Grote Globale (Communistische)
  Reset” haar NWO op de overgebleven puinhopen kan opbouwen.

  Véél succes toegewenst allemaal !

  1. Rene….de grote bretonse overlever….met z’n calibre 12 onder z’n kussen…..ik heb al zoveel van dit soort mannekes gezien op forums….ze hebben alles voor elkaar….jokertjes….moeten het van de daken schreeuwen…..als het echt fout gaat, loopt het hun dun door het zwembroekje in het opblaaszwembadje….bij de eerste de beste echte confrontatie…..de echte overlevers vind je niet op dit soort sukkelsites….die zwijgen, observeren, sparen hun krachten….en overleven…..

   1. Daar zit wat in ja.
    Zij het dat ik ’s avonds “nogal eens” wat alcolol tot mij pleeg te nemen en ik behoefte krijg om mijn “Supermening” met Jan en alleman te delen.

    Mais t’inquiètes ; lorsque La Grande Merde se déclenchera je n’existerai plus hihi

    (ps : een shotgun is te groot om onder mijn kussen te leggen. Een “9” zou daarvoor zoooveel praktischer zijn, toch ?

    Heheh…

 4. deze crisis op deze crisis,
  deze crisis op deze crisis,
  deze crisis op deze crisis,
  om vrijheid te berooooven.

  hè bah, ome willem.

  1. Gaat niet gebeuren. De meeste betweters zien of begrijpen de werkelijke gebeurtenissen met dieper liggende oorzaken niet. Dan blijven argumenten uit maar wordt de boodschapper van het onbegrepen nieuws in het “zonnetje” gezet. Ook het verschil tussen feiten en meningen wordt vaak onvoldoende onderkend. Voorlopig ‘sukkelen’ we rustig verder op deze site.

   1. Peter bedoelde het allemaal niet gemeen volgens mij.

    De Spanning loopt gewoon geleidelijk op voor iedere Weldenkende Mens en dan kun je je vrienden wel eens voor sukkels uitmaken, terwijl je de (in JOUW ogen) “onwetende zombies” met rust laat en “respecteert”. Nogal tegenstrijdig natuurlijk, maar ja.

    Dat heb ik zo vaak gedaan, dat wil je niet weten.

    Je kunt meestal maar beter de “ongesgoolde” uithangen schijnt.

    “Ignorance is bless”, zeggen de Engelsen.

    Maar ja, vroeg of laat betaal je daar natuurlijk De (afschuwlijke) Prijs voor hè ?

   2. Weet even niet wat ik moet onderbouwen….geef maar aan…..overigens grappig dat Gerrit hier het woord betweters gebruikt….denk dat hij daar zelf ook duidelijk onder valt…..

    Even voor de duidelijkheid ….we zijn het wel eens welke richting het allemaal opgaat…..in het begin van biflatie ging het voornamelijk daarover….in meestal goede columns…..de site is helaas langzaam aan gevuld met komplotdenkers…..ook de columnisten denken nu in komplotten…..het is wel begrijpelijk maar onjuist…..veel van de huidige problemen zijn de afgelopen 25 jaar veroorzaakt door deregulatie van financiele markten….door lobby’s van vermogenden….die hebben gezord voor de enorme kloof tussen rijk en arm…..kijk naar het Nederlandse zooitje……huizen onbetaalbaar door krankzinnig monetair beleid…..hele land overspoeld door gelukszoekers(leuk voor Ruttes ondernemers en vastgoedvriendjes, dramatisch voor Jan met de Pet die z’n leefomgeving volledig verpest ziet)……gewoon allemaal pure , volledig uit de hand gelopen hebzucht op mondiale schaal…..geen komplotten…..hebzucht…..

 5. Een beetje SCEPSIS is natuurlijk nooit weg. Ook ten aanzien van sceptici die selectief proberen aan te tonen dat er eigenlijk niets aan de hand is.
  Niet alleen CO2, o.a. de wereldzeeën zijn ook vergeven van de niet-afbreekbare plastics, PFAS, kernafval en olietroep. Afkomstig uit de menselijke econome, die al ruim een eeuw voorrang heeft op de natuur.

  Afvalscheiding, rookverboden en subsidies voor ‘innovatie’ waren in de afgelopen 50 jaar de overheidswapens tegen de ‘verzuring’. En oeverloos geklets natuurlijk, over de bedreiging van ‘het milieu’. Terwijl de grote vervuiling, ook in land- en tuinbouw en vooral de bio-industrie, door overheden stelselmatig werd uitgebreid en gestimuleerd.
  Ten behoeve van de economie en het gangbare verdienmodel.

  Steeds meer ecologen komen er eerlijk voor uit: de degeneratie van onze leefomgeving is onomkeerbaar (geworden). Wat is dan nog het nut van ’te doen alsof’ door een ‘ambitieus klimaatplan’, waarmee de samenleving compleet wordt ontregeld? Is het alleen een politiek schaamlapje of wordt de ‘vergroeningsdrang’ aangegrepen als opstapje naar de volgende ‘industriële revolutie’?

 6. De zoveelste crisis die door een slecht beleid zijn veroorzaakt. De overheid, onder Rutte heeft zitten slapen en alles weggekeken, ontkennen en negeren. Typisch beleid van pappen en nathouden, ofwel een ” moderne correcte westerse democratie” .

  De landbouw is niet (onvoldoende) met de tijd meegegaan, maar er zijn wel vergunningen verstrekt om bedrijven groter te maken en steeds meer en meer koeien, varkens en kippen te houden.
  Met het verdwijnen van de melkquotum is het helemaal uit de hand gelopen!
  Een ding is zeker, de veestapel zal moeten krimpen en dat heeft grote gevolgen (los van het milieu). De prijzen van melk, vlees en eieren zullen flink omhoog gaan, dat is de uitkomst van dit waardeloze beleid.

  Dat betekend (nog meer) inflatie tot de hemelpoort……..en voedsel is een basisbehoefte.
  Er is een ware inflatie storm opkomst , woning tekorten (mega), brandstof/energie prijzen (mega), voedsel prijzen (mega), bevolkingsgroei (mega, met dank aan het slappe asielbeleid).

  Daarbij, het volstrekt foute monetaire beleid (geldpers op volle toeren, lage rente) en de uitkomst kan een kind invullen.
  Koopkracht verlies, ofwel een achteruitgaan van ons welzijnsniveau.

  Rutte ” BEDANKT “

  1. Goed gezien. Maar nogmaals alles loopt volgend plan.
   Eerst chaos creëren, waar we nu in zitten, dan komen de faillissementen en daar mee de werkloosheid, dan de armoede ( de rekeningen kunnen niet meer betaald worden) en dan….. de Nieuwe Wereld Orde, die het volk op haar knieën zal aanbidden als de reddende engel.
   Blij zal men zijn met een basisinkomen, een groen vonkje op het veegtoestel, en men, die er nog over zijn, blij zijn om als slaaf de zgn. Elite te mogen dienen.
   You Will OWN nothing and you Will be happy.
   De vieze vuile rotpolitiek die ( op een paar na) volledig hieraan meewerkt.
   Niets, maar dan ook niets over hebben voor het volk. Alleen de opdrachten uitvoeren van de wef zooi. Zum Kotzen zeggen onze oosterburen, waar dezelfde rotpolitiek uitgevoerd wordt. Net als in de rest van de wereld. De wef tentakels gaan heel ver.

   1. Had er wat aan gedaan….jarenlang zeuren en mekkeren…..wees nou eerlijk…..dan verdien je toch niet beter….grote schoonmaak, idd….komt eraan….is altijd zo geweest, door de eeuwen heen….het is nu weer zover…..en dat gezeur over wef, elite etcetc….het zijn altijd de slimme mensen die de kar weer gaan trekken idd….niet de tokkies uit de probleemwijken….die leiden niet, die volgen…..ook altijd zo geweest…..geen komplot, de natuur, recht van de sterkste…..het is niet anders….

 7. About the “Slippery Slope of Mordechaïsm” .. ehhh … ik bedoelde natuurlijk “Marxisme” (*) :

  Kijk / luister even van 28m30s t/m 30m00s :

  https://www.youtube.com/watch?v=SQovD-LFrM0

  * = Mordechaï LEVI was zijn èchte naam. Hij was van BEIDE zijden een kleinkind van een rabbieke.
  “Marx” was slechts een pseudoniemeke.
  Zie Wikipedia.

  Maar WAAROM altijd maar weer naamsveranderingen van die badgasten ??

  Voor u een vraag, maar voor mij een weet heheh

  … hips …

 8. Maar waarom altijd zo negatief over complotten en complotdenkers?
  Ze zullen best wel een keer gelijk hebben, de tijd zal het leren,maar de gevolgen kunnen enorm zijn
  Ik citeer uit Wikipedia
  Een maand later ging het Rijksdaggebouw in vlammen op,mogelijk op Hitlers bevel aangestoken (complottheorie vind ik) en daar valt niemand over. Al denk ik wel dat het klopt
  nog een citaat.In januari 1933 raakte Duitsland door een serie complotten bijna onbestuurbaar
  Dus niets nieuws onder de zon. Enfin we weten de uitkomst

 9. Rest nog het gesprek aangaan met de EU-leiders in Brussel en zeggen dat er door ons een fout is gemaakt door teveel Natura 2000 gebieden aan te wijzen en de stikstofnorm te laag te zetten waardoor nu onze economie te hard wordt geraakt.

  Wij voeden de wereld (want veel export) waardoor wij nu eenmaal meer stikstofuitstoot hebben. Daarnaast wordt van ons als rijk land in de EU verwacht dat wij de armere landen ondersteunen c.q. compenseren qua bijdragen.

  Dit lijkt mij heel goed bespreekbaar. We gaan toch niet door één grote fout te maken daar nog duizenden fouten op laten volgen? Gewoon je initieel grote fouten toegeven en deze in goed overleg oplossen.

  Verder schiet de aarde er niks mee op, als onze stikstofuitstoot zich verplaatst. Het voedsel moet nl. toch geproduceerd worden. De door stikstof bedreigde flora en fauna kan elders in Europa groeien, dan behouden wij de stikstofminnende vegetatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: