Stimuleren per opbod, alleen crypto zal er goed bij varen

Een van de vijf nog overblijvende kanshebbers voor de Democratische benoeming tot presidentskandidaat is Elizabeth Warren. Het is één van de good girls, dus alle respect voor haar moed en doorzettingsvermogen. Als gaat ze het niet halen, want dat wordt o.i. Bernie Sanders, de enige die opgewassen is tegen de nog zittende president Trump. Of wassen pop Joe Biden, besmet maar dan niet met het Coronavirus. Als Wax Joe gekozen wordt, kunnen de Democraten het wel vergeten. Dan wordt het four more years van hetzelfde…of erger nog. Maar, gesteld. Denken we nu echt dat de Democraten het heel veel anders gaan doen dan de Republikeinen? Als één van hen het al zou winnen van Donald Trump. Het zal een menselijker beleid worden, dat wel, en dat is al héél veel, maar…

Zwart gat

Maar op monetair gebied? Qua financieel beleid? Zuinig omgaan met de dollarcentjes, als een goede huisvader/huismoeder? Een budget presenteren in evenwicht? De deficieten wegwerken en de schuldenput, een zwart gat eigenlijk, dempen? Of tenmiste al toewerken naar? Natuurlijk niet. De eerste politicus die het land vertelt hoe barslécht het in werkelijkheid gaat (en nog zal worden), kan zijn of haar carrière wel vergeten. De Amerikaanse burgers willen geen bad news horen. Ook al moet 80 procent van hen wel rondom zich zien en ervaren hoezeer de samenleving afglijdt. Op tal van vlakken. Ondertussen lopen de schulden natuurlijk wel verder op, elke seconde. Drieëntwintigkommavierduizendmiljard dollar and counting… Make America Great Again? Make America Poor Again, ja!

Tax plan heeft gefaald, behalve voor de rijksten

Senator en Professor Warren dus, daar hadden we het over. Coingape.com meldt net over een van haar plannen. ‘Coronavirus Crypto Boost: Elizabeth Warren Plans A $400B Fiscal Stimulus Package.’ Dat is ‘maar’ $75 miljard minder dan het Troubled Asset Relief Program van 2008 om de Amerikaanse banken te ‘redden’. Kijk, ze gaan het weer oplossen met meer dollars er naartoe smijten (die ze niét bezitten!). Naar het Coronavirus dus deze keer. Terwijl heel de gezondheidszorg in de VS een ziek broertje is. Een achtergeschoven kindje. Net als het onderhoud van de wegen en bruggen bijvoorbeeld. De ouderenzorg. De sociale uitkeringen met voedselbonnen voor de armsten (Trump wil hierin ook nog snijden, er is te veel ‘verspilling’ zegt hij…) Gemeenschapsvoorzieningen in het algemeen. (We laten de talloze tentenkampen in het hele land maar even terzijde.) De middenklasse wordt eveneens verwaarloosd, de kleine handelaars en winkels bijvoorbeeld ook. Want alles moest en moet wijken voor: Defensie (budget weeral verhoogd tot $740,5 miljard voor 2020.

De Vijand

Defensie voor alles. Want er is (weer eens)…De Vijand. De Vijand! Wààr? Dààr, ginder, goed kijken! Oh ja, die we zelf gemaakt hebben. Gecreëerd. Ach, er is altijd ‘een’ vijand te vinden hoor. En is die er even niet, dan maken we die wel zelf. Jaag het volk schrik aan, maak het bang en het is als was in je handen. En hoe zit trouwens het met de belastingvoordelen, die vooral het rijkste deel van de natie ten goede komen. Die zouden zichzelf terugbetalen omdat de economische groei zou toenemen. Zo werd het grootste taxcut plan ooit, van Donald Trump, gepresenteerd aan het volk. Aan het Congress. Daar kwam dus helemaal niks van in huis, het heeft faliekant gefaald. Maar de toplaag heeft ondertussen wel dik geïncasseerd, de president zelf incluis. 15 Miljoen heeft hij zichzelf cadeau gedaan, plus 12 miljoen belastingvermindering voor zijn schoonzoon. En nog een paar miljoen voor de rest van de Trump clan. Dit belastingvoordeel loopt ondertussen gewoon door. Four more years…?

Coma

Maar wat geeft het allemaal. Wat zitten we te zeuren. Fiatgeld is toch zo goed als niks meer waard? Schulden doen er au fond toch niet meer toe? Sparen wordt al helemaal afgeraden. Bestraft! Het is al spend, spend, spend, et après nous le déluge. Na ons de zondvloed. We leven vandaag en morgen bestaat (nog) niet. ’t Zijn ook maar briefjes hé. Papiertjes, bedrukt met cijfertjes. Zoals Gerald Celente het omschrijft: “the dollar is not worth the paper it’s printed on.” Hetzelde geldt voor de Chinese yuan hoor: ‘China’s central bank has pledged to pump 1.2tn yuan (£130bn) into its financial system in an attempt to protect its economy from the coronavirus epidemic.’ Het is al ‘inpompen’, ‘stimuleren’, ‘ondersteunen’, ‘redden’, al betreft het een patiënt die al tien jaar in coma ligt nog te proberen revalideren.

https://www.youtube.com/watch?v=MRGkq1DWEXo

Uit het raam ermee

Ze slaan je om de oren met miljarden, triljoenen; onwezenlijke, onbevattelijke bedragen die dan nog eens gestoeld zijn op…lucht. ‘Vertrouwen’. ‘Geloof’. Gefabriceerd met de drukpers en op computerschermen. Funny money. Fiatgeld. Wie moet het nog hebben, wie wil het nog? In Honkong geeft de overheid het gewoon weg. Aan het volk. Alstublieft, 10.000 HKdollar. Ga heen en spendeer. In China hebben ze ondertussen wel door dat hun geld, hun yuan, remminbi, besmet is. Letterlijk of figuurlijk, dat laten we in het midden. In ieder geval wordt ’t door het raam gekieperd.

Hmm.. Neen, ondergetekende houdt het toch liever bij cryptomunten. En goud. Wat u?

2 reacties

  1. Trump en de republikeinen zijn wat bij ons de PVV, FvD en de rechts-conservatieve kant van de VVD is. De democraten zijn wat bij ons de PvdA, D66, GroenLinks en de links-liberale kant van de VVD is.

  2. Zoals alles wordt ook de goudprijs gemanipuleerd. Door de termijnmarkt (futures) is er veel meer aanbod van ‘papiergoud’ dan er in werkelijkheid fysiek goud is. De papiermarkt’ zorgt daardoor voor een veel grotere volatiliteit (beweeglijkheid van de koers) die het bezit van goud ontmoedigt.
    Crypto is wat dat betreft nog meer een ‘gefundenes Fressen’ voor speculanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.