“Stop met de Derde Wereld te voeden!”

earthEen bijzonder controversiële uitspraak op het eerste zicht. Echter komt deze uitspraak van niemand minder dan de Brit Sir David Attenborough, de 86-jarige wereldbefaamde wetenschapper, vooral bekend om zijn prachtige natuurdocumentaires. De plaag, die de mensheid heet, moet gestopt worden! Voor u gaat steigeren bij dergelijke uitspraken: in feite heeft de beroemde Sir David Attenborough wel gelijk…

De Derde Wereld die niet zou mogen zijn

We moeten de bevolkingsaangroei stoppen om honger en uitsterven te bestrijden, zegt Attenborough.  “We are a plague on the Earth. It’s coming home to roost over the next 50 years or so. It’s not just climate change; it’s sheer space, places to grow food for this enormous horde. Either we limit our population growth or the natural world will do it for us, and the natural world is doing it for us right now”.  En : “We keep putting on programmes about famine in Ethiopia; that’s what’s happening. Too many people there. They can’t support themselves — and it’s not an inhuman thing to say. It’s the case. Until humanity manages to sort itself out and get a coordinated view about the planet it’s going to get worse and worse“. 

Don’t shoot the pianist/We sussen ons geweten

Er moéten minder kinderen geboren worden. De aarde gaat dit op zeker moment gewoon niet meer aan kunnen : “If we do not control population, the natural world will”.  De man krijgt nu bakken kritiek over zich, ook van de pers van zijn eigen land.  Omdat de criticasters hem slecht begrijpen. Omdat zij vooral “politiek correct” willen zijn.  Omdat wat Sir Attenborough aankaart je wel moet raken tot in je botten, tot in je geweten – het probleem van de overbevolking van deze aarde. En niemand die bereid is er iets aan te doen.  Integendeel, we blijven broodkruimels sturen naar verre oorden zonder de echte oorzaak aan te durven pakken. We sussen gewoon ons geweten.

Te heet hangijzer

India probeerde nochtans in de jaren ’60 er iets aan te doen; je kreeg een transistorradio als je je wilde laten steriliseren.  Afgevoerd later wegens te veel kritiek. China deed en doet het op zijn manier: gewoon bij wet afroepen “one child only”, de eenkindpolitiek.  Maar wat ons Westen betreft: ’t is een te heet hangijzer. Alleen de prominente Sir Attenborough durft het vooralsnog hardop te zeggen.

 

12 reacties

 1. Ik begrijp de inhoud van het artikel wel. Maar dan nu de vraag: Waar zitten GROOTSTE vervuilers en grondstoffen consumenten ? Amerikanen ? Westerlingen ? China ? India ? Rusland ? Is het niet zo dat bij de productie van een (westers) product dat je procentueel kan berekenen hoeveel olie daar nodig is voor geweest ? In dit artikel wordt er oa naar Ethiopië gewezen. Feit is wel dat deze mensen niet veel meer dan in hun blote reet rondlopen en een beetje rijst eten. That’s it. Zie je daar auto’s, fabrieken, vrachtwagens in overvloed die de wereld vervuilen ? Had ik hier op biflatie niet eens een bewering langs horen komen dat als alle 7 miljard bewoners op deze planeet net zo leefde als de AMERIKAAN, dat je dan wel 5 of 6 planeten Aarde nodig had om deze te kunnen voorzien ?

  Ok, eerlijkheidshalve vraag ik mij ook wel eens af waarom deze mensen nog niet na al die tientallen jaren zelf hun waterput kunnen bouwen. Of het misschien wel egoïstisch is dat je je voortplant terwijl je weet dat je je kroost niets te bieden hebt. Ik vraag het me af, ik heb de wetenschap op dit moment niet in pacht.

 2. Ze houden de bevolking in die landen in Afrika waar zich grondstoffen bevinden expres arm, zo is het makkelijker om hun grondstoffen te stelen via een of andere dictator die daar wordt geplaatst door het Westen.

 3. Nou ik ben er van overtuigt dat moeder natuur er vanzelf wel een oplossing voor vind, met een virus of wat dan ook. De mens maakt gewoon alles kapot.

 4. Helemaal geen BS! Het is een simpele wiskundige vergelijking die heel veel mensen maar niet kunnen/willen snappen.

  Stel:

  Er zijn nu 1000 mensen die voedsel nodig hebben waarin ze zelf niet kunnen voorzien, die gaan we allemaal helpen. Deze mensen krijgen kinderen, binnen niet al te lange tijd hebben we 2000 mensen die voedsel nodig hebben, die gaan we ook allemaal helpen, enz enz.

  Het punt is dat je op een gegeven moment een keuze moet maken. Of je laat nu 1000 mensen sterven (wat vreselijk is!!!) of je gaat deze helpen en je MOET na een x aantal jaar 100.000 mensen laten sterven omdat je ze simpelweg niet kunt helpen…

  Wat is nu erger? Gelukkig hoef ik die keuze niet te maken…

 5. Ik vind het ook BS. Vooral omdat men helemaal geen derde wereld voed. Men haalt hem compleet leeg.Afrikanen zien hun voedsel naar het westen verdwijnen omdat er hier meer voor wordt betaald.

  “To many people there” (ethiopia) En in het Westen dan??????

  Probleem is niet het aantal mensen. Probleem is dat een heel klein deel van de wereldpopulatie als varkens wilt leven en zwaar vervuilende technologie verkiest boven schone vriendelijke technologie waar de hele wereld iets aan zou hebben. Deze technologien worden bewust in stand gehouden om de mensheid de kunnen knechten. Iedereen zou het goed kunnen hebben op deze wereld, iedereen zou toegang tot schone goedkope energie kunnen hebben op deze wereld. Maar dit laten gebeuren betekend het einde van de machtspositie van regeringen en banken over de hele wereld!!!!!!

  Overigens ben ik er al van overtuigd dat ze al stappen hebben ondernomen voor hun zogenaamde “overpopulatie” …. Vraag maar aan Monsanto,DuponT Bayer etc etc

 6. Wat een slap verhaal zeg.
  Er is ruimte zag en kunnen makkelijk naar de 15 miljard. Het zit m in efficiëntie, van efficient omgaan met voedsel (als je ziet wat er dagelijks wordt weggegooid) tot energie en je kunt grote flatten bouwen om ze te huizen, je kunt op de zeeen leven enz enz.
  Probleem van de mensheid is dat we nou eenmaal niet in harmonie kunnen leven omdat er niets boven ons zit.

  Maar elke diersoort houdt zichzelf in stand, jager vs prooi. Bv. veel slangen betekend veel muizen maar als die er niet meer zijn gaan de slangen dood.
  De aarde houdt ons vanzelf in stand en die kan echt wel tegen een stootje… een paar honderd jaar qua opbouw mensheid is niets vergeleken met 100.000 jaar… en qua diersoorten, er sterven al miljoenen jaren diersoorten uit en er komen bij…

  Enne, qua opwarming, er zijn tig ijstijden geweest, dat ijs smelt ook gewoon en stoot methaan/CO2 uit in de atmosfeer omdat het rottings process in 1 keer op gang kwam, een vulkaan uitbarsting idem.

  Mbt de mensheid hetzelfde, we gaan gewoon tot onze max en als het niet meer kan, tsja.. balen… we decimeren…

  1. iets minde qua de volgende keer.. in de tekst box kun je niet het volledige verhaal overzien… volgende keer maar eerst in words.. heat of thé moment

 7. Op deze aarde is geen plaats voor useless eaters… De boven ons gestelden en hun werkvolk -die belasting betalende melkkoeien- zijn hun voorsprong rap aan het uitbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: